Oud papier ophalen op Wieringen
Uitgegeven op 17-05-2021 om 12:17  |  link  |  bewaar  |  print

Ingezonden bericht namens vv Succes, Tonegido en Wironruiters

Oud papier ophalen op Wieringen

Het lijkt zo vanzelfsprekend. Elke twee weken wordt het oud papier op Wieringen opgehaald. Maar niets gaat vanzelf. Al jaren lang spannen de verenigingen van Wieringen zich in om de vrachtwagens te bemannen met hun clubvrijwilligers. Daarvoor "krijgen" verenigingen een vergoeding die een broodnodige aanvulling is op de clubinkomsten. De vereniging levert de vrijwilligers die de vrachtwagens bemannen. Wij besturen de vrachtauto niet, dat gebeurt door beroepschauffeurs die vaak al jaren het zelfde rondje rijden.
Het gebeurt wel eens dat een chauffeur een dagje vrij heeft, of ziek is. Dan rijdt er een andere chauffeur die het rondje wellicht wat minder goed kent. Soms wordt er dan een foutje gemaakt en een bepaalde straat wordt overgeslagen. Daarnaast kunnen bepaalde wegen tijdelijk voor doorgaand verkeer zijn afgesloten, zoals recentelijk gebeurd is in de Bijldwarsstraat. Dan kan de vrachtwagen daar niet komen en logischerwijs wordt daar dan ook geen papier opgehaald. U wilt namelijk niet weten wat wij als verenging vrijwilligers over ons heen krijgen, als er door één van bovenstaande redenen een bepaalde straat geen papier is opgehaald. Dit geeft geen pas! Wij kunnen als ‘bemanning’ hier niets aan doen.
Het is steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden, op elk gebied.

Over het algemeen prijzen de verenigingen op Wieringen zich nog rijk met een grote schare vrijwilligers die de boel draaiend houden. Laten we daar alstublieft met zijn allen zuinig op zijn en behandel elkaar met respect!

Namens bestuur
v.v. Succes
Tonegido
Wironruiters

Tip: Cluster het oud papier op de plek waar normaalgesproken de rolcontainers worden neergezet, dit scheelt veel tijd en werkt zoveel lekkerder.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...