Meer korte vakanties geboekt door onzekerheid
Uitgegeven op 15-05-2021 om 15:01  |  link  |  bewaar  |  print

Vanwege de huidige situatie omtrent het corona-virus hebben veel mensen hun twijfels over of ze op reis kunnen. Het afgelopen jaar zijn veel minder mensen op vakantie gegaan. Er zijn vooral minder lange reizen ondernomen. Dat is ook logisch. Als je niet goed weet hoe de gezondheidssituatie zich in Nederland en in het buitenland ontwikkelt, is het erg onzeker of je wel op reis kunt gaan en wat er dan mogelijk is. Omdat mensen er toch graag uit gaan, is er een trend zichtbaar: er worden steeds vaker korte last minute vakanties geboekt. En jij, wil jij ook even een andere plek verkennen dan Wieringen?

Voordelen korte vakanties
Een korte vakantie heeft als voordeel dat je je minder hoeft voor te bereiden voor je reis. Omdat je minder lang weggaat zul je ook minder bagage nodig hebben. Je hoeft minder kleding en minder extra spullen mee te nemen, waardoor ook het inpakken minder tijd in beslag zal nemen. Waarschijnlijk zal een korte vakantie ook minder ver weg zijn of in ieder geval minder gecompliceerd. Hierdoor zal het je minder tijd kosten om alles over je bestemming te weten te komen. Daarnaast is een korte reis gemakkelijker te verplaatsen dan een lange reis. Mocht je op het laatste moment toch niet weg kunnen, dan kun je gemakkelijker een nieuwe datum vinden. Kortom, als je kiest voor een korte vakantie ben je veel flexibeler.Beste moment boeken van korte vakantie?
Je vraagt je misschien af wanneer boeken voor een korte vakantie? Een korte vakantie hoef je niet te lang van te voren te boeken, onder andere vanwege de flexibiliteit die we al noemden. Maar er is wel een optimaal moment om je vakantie te boeken. Onderzoek wijst uit dat je in de vijfde en derde week voor de vakantiedatum de beste prijzen voor jouw reis kunt vinden. Boek je eerder, dan ben je duurder uit. Maar wacht ook niet te lang, want als je wacht tot slechts twee weken voor vertrek, dan zal je vakantie ook duurder zijn.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis met Piet en Piet Lont - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...