Geef bijen en vlinders een thuis
Uitgegeven op 14-05-2021 om 14:35  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Planten staan in bloei en het is volop voorjaar. Een mooi moment om in de tuin aan de slag te gaan. Met het nieuwe inspiratiemagazine helpen we u op weg. Het document staat vol handige tips en interessante feitjes. Zo maakt u van uw tuin een mooie plek voor mens én dier. Vergroen uw tuin en geef bijen en vlinders een thuis!

Meer groen, meer leven
Hollands Kroon vindt een gezonde leefomgeving belangrijk. Daarom plaatst de gemeente per jaar 500 nieuwe bomen en zaait veel extra bloemen. Zo wordt de gemeente een beetje groener. En wordt insecten en andere kleine dieren een woonplek geboden. U kunt in uw tuin ook een thuis maken voor bijen en vlinders. Door extra groen aan te brengen zorgt u voor meer leven in uw tuin.


Vlinders op de Echinacea Purperea

Slimme tips
Het inspiratiemagazine geeft slimme tips om zelf aan de slag te gaan. Wist u bijvoorbeeld dat bijen heel kieskeurig zijn? De meeste wilde bijen zijn echte fijnproevers en snoepen graag van suikerrijke nectar. Door de goede bloemen of planten te plaatsen, helpt u te voorkomen dat deze bijen uitsterven. En wist u dat u makkelijk met wat hout en oude vaasjes een insectenhotel kunt maken? En dat het mogelijk is om openbaar groen rondom uw woning mooier te maken en zelf te beheren? Met kleine acties brengt u de tuin of het openbare groen vol kleur en geur. De uitgebreide plantenlijst in het document helpt u bij het kiezen voor de goede planten voor (wilde)bijen en vlinders.

Aan de slag!
Laat u inspireren door de mooie foto's in het inspiratiemagazine (deel 1) en het inspiratiemagazine (deel 2). En ontdek wat u zelf kunt doen. Wilt u een stukje groen (voor uw deur) nieuw leven in blazen? Meld dan uw idee aan bij onze Kernbeheerders via de website Denk mee.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes 1952 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...