Let op verborgen lekkages!
Uitgegeven op 12-05-2021 om 11:45  |  link  |  bewaar  |  print

Een lekkage aan de waterleidingen in uw woning is niet altijd zichtbaar. Daardoor kan er ongemerkt veel water wegstromen, met een onnodig hoge drinkwaterfactuur als gevolg.

De waterleidingen in en naar uw woning kunnen lekken zonder dat u dat ziet. Door bijvoorbeeld een gaatje in een ondergrondse leiding, kan er lange tijd ongemerkt water wegsijpelen. Zo'n verborgen lekkage levert vaak een hoge tot zeer hoge drinkwaterfactuur op. Zeker als u de lekkage pas laat ontdekt. Controleer daarom zelf regelmatig uw watermeterstand om te zien of uw waterverbruik onverklaarbaar omhoog is gegaan.

Wie is verantwoordelijk?
Helaas zijn de gevolgen van lekkages aan binnenleidingen voor uw eigen rekening. De waterleiding vanaf de watermeter wordt binnenleiding genoemd. Wanneer uw watermeter buiten is, kan een deel van de binnenleiding dus buiten liggen. PWN is verantwoordelijk voor de buitenleidingen tot aan uw watermeter. De binnenwaterleidingen vanaf de watermeter vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid.

Hoe komt u erachter of u een verborgen lekkage in huis hebt?
Dat is heel simpel: zet al uw apparaten die water verbruiken, zoals een was- of vaatwasmachine, uit. Zorg ervoor dat alle kranen in huis goed dicht zijn en kijk dan op uw watermeter. Loopt de meter, dan wordt er water verbruikt en is er waarschijnlijk ergens een lekkage. Laat in dat geval uw binnenleidingen zo snel mogelijk controleren door een installateur.

Andere signalen van een lekkage kunnen een lage waterdruk zijn (er komt dan een minder krachtige straal uit de kraan of douche) of drassigheid rond de plek van de watermeter als deze zich buiten uw huis bevindt.

Bron: www.pwn.nl
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Te koop Seat Mii 5drs sport connect bouwjaar 2015
€ 7.750,-

Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jeugd in de Klieftstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...