Dodenherdenking Wieringen online te volgen
Uitgegeven op 04-05-2021 om 11:16  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De dodenherdenking van Wieringen is op dinsdag 4 mei voor iedereen online te volgen via een livestream. Vanwege de coronamaatregelen wordt de herdenkingsbijeenkomst zonder publiek gehouden. De bijeenkomst is daarom live te volgen via deze link. De uitzending start om 19.30 uur.Vrijheid
De herdenkingsbijeenkomst staat dit jaar in het teken van het vieren van vrijheid. 76 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog en vierde Nederland uitbundig de vrijheid na vijf lange bezettingsjaren. Vrijheid is iets om nog steeds te koesteren en te vieren - ook in het licht van alle beperkingen waar we vanwege corona mee leven en het afgelopen jaar mee hebben geleefd.

Herdenking
Burgemeester Rian van Dam zal namens de gemeente Hollands Kroon een korte toespraak houden. Het comité 4 mei Wieringen ontsteekt een kaars voor alle slachtoffers die tijdens de oorlog op het grondgebied van Wieringen zijn gevallen, met medewerking van kaarsenaanstekers Janneke Ham en Rosalie Raasveld. Ralph Hania speelt op de vleugel. Achter de schermen zorgt het stream team van de Protestantse Gemeente Wieringen voor de opname en de live uitzending.

Plechtigheid Zandburen
Bij de graven van de geallieerden op begraafplaats Zandburen zorgt het comité 4 mei Wieringen samen met Dick Doornik namens de veteranencontactgroep Wieringen en trompettist Dirk Bak, voor een waardige herdenkingsceremonie. Alle Wieringers en andere geïnteresseerden worden dringend verzocht om niet naar de begraafplaats te komen, vanwege de beperkingen die gelden wegens corona. De ceremonie wordt live uitgezonden en kunt u online bijwonen via deze link. De ceremonie start rond 19.55 uur.

Zowel de herdenkingsbijeenkomst als de ceremonie kunt u live volgen, maar ook na afloop nog bekijken via de twee genoemde links.

Link herdenkingsbijeenkomst: https://youtu.be/cQNQMOuavqk
Link herdenkingsceremonie begraafplaats Zandburen: https://twitter.com/CeesMeeldijk?s=08
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Te koop Seat Mii 5drs sport connect bouwjaar 2015
€ 7.750,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 12.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ab Lont - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...