Het blauwwitte Wironhart huilt
Uitgegeven op 01-05-2021 om 01:34  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Namens de voetbalvereniging Wiron,
In zeer korte tijd zijn een aantal (oud-)vrijwilligers ons ontvallen. Het moet ontzettend zwaar zijn voor allen die hen lief hadden en wij leven intens mee. Allen hebben veel betekend voor onze club.
Joop Verwoerd 07-04-2021
Joop heeft veel betekend voor de club. Hij is jarenlang leider geweest bij de jeugd, hielp bij jeugdactiviteiten en hij was ook een vaste vrijwilliger in de kantine. Ook tijdens het klaverjassen was Joop van de partij. Daarnaast heeft hij ontzettend veel werk verzet in het onderhoud van het complex en, niet te vergeten, tijdens de bouw van de tribune.

Cees Klein 07-04-2021
Een voetbalcarrière was niet voor Cees weggelegd, hij stond liever op ijzers dan op noppen, maar hij was graag te vinden op het complex aan de Oosterkruisweg. Hij heeft jarenlang in een vaste kantineploeg gezeten, het Floddersteam. Daarnaast was hij ook een grote hulp bij de verschillende evenementen. Een visje bakken tijdens het veteranentoernooi, glazen halen en een biertje tappen tijdens Amsterdamse middag, niks was Cees te gek. En uiteraard kwam hij graag kijken bij zijn meiden!

Froukje Kort-De Vos 17-04-2021
Vele van ons zullen het niet weten maar vroeger was er elke donderdagavond de Lotto en de Toto. Elke donderdag zat mevrouw Kort in de kantine om dit in goede banen te leiden. Daarnaast heeft ze veel achter de schermen gedaan voor Wiron, ze zat in de schoonmaakploeg en heeft jarenlang de kleren gewassen van het 1e en 2e elftal. Tot op late leeftijd is ze betrokken geweest bij Wiron, mede door de voetbalkwaliteiten van haar kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Hillie Everaerts-Jorna 22-04-2021
Hillie was een echte duizendpoot, hielp samen met Joop bij het klaverjassen, zorgde voor een lekker bakkie koffie of een andere versnapering tijdens de wedstrijden en was leidster van de meiden. 26 jaar terug verhuisde ze naar Limburg maar bleef goed op de hoogte door haar kinderen en kleinkinderen die ook veel bij Wiron te vinden zijn.

John Kort 23-04-2021
En dan John, onze rots in de branding. Als je zou vragen, wat deed John allemaal voor de club, is het antwoord al snel, wat niet?

Voetballer, trainer, coach, vlagger, bestuurslid, scheidsrechter maar de laatste tijd hield hij zich vooral bezig met het onderhoud van de kantine en het terrein. Zorgen voor een mooie grasmat kon je wel aan hem overlaten, net als het regelen van een onderhouddag 1 of 2 x per jaar met vele vrijwilligers.

Twee jaar terug is hij nog mee geweest naar Radcliffe on Trent in Engeland. In de tijd dat zijn eigen kinderen die kant op gingen, kon hij nooit mee vanwege zijn werk. Wat een mooie kans kwam er op zijn pad toen bleek dat er nog paar stoeltjes vrij waren in de bus. Hij heeft genoten van de reis, het enthousiasme van de kinderen, de contacten met onze Engelse vrienden en van Engeland zelf!

Een aantal weken terug stuurde hij naar 1 van ons nog een appje “Ik lig er voorlopig even uit, groet John” Wie had toen kunnen vermoeden dat het zo tragisch af zou lopen.

We willen alle familie, vrienden en bekenden veel sterkte wensen.

Wat zullen jullie gemist worden.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mulo Perklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...