Elektrische auto's in Hollands Kroon
Uitgegeven op 28-04-2021 om 20:55  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In Hollands Kroon staan 26885 personenauto's geregistreerd. Daarvan staan er 257 (0,96%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 234 (0,87%) als plug-in hybride auto. Van alle auto's in Hollands Kroon wordt dus 1,83% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.Laadpunten in Hollands Kroon
In de gemeente Hollands Kroon zijn er zijn er in totaal 62 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto's. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.
• Er zijn 36 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken.
• Er zijn 19 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel.
• Op dit moment zijn er 7 snellaadpunten beschikbaar in Hollands Kroon.

Overweegt u om over te schakelen op een elektrische auto? Informeer dan eens bij autobedrijf Klein, autobedrijf Slijkerman of autobedrijf Verfaille.

Steeds meer elektrische voertuigen
De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,13%. Dat betekent dat er 8 elektrische auto's per laadpaal in Hollands Kroon zijn. Dat is een stuk lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV's per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Hollands Kroon overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Hollands Kroon.
Denk mee waar laadpalen moeten komen. Dit kan via denkmee.hollandskroon.nl.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Volkswagen Touareg Youngtimer bijtelling vriendelijk
€ 6.495,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Aspiration
€ 11.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Garage Veltman aan de Rijksweg in Hippo - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...