Koploper bij scheidingsaanpak
Uitgegeven op 26-04-2021 om 20:43  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In Nederland eindigt 1 op de 3 huwelijken in een scheiding. Bij een scheiding komt enorm veel kijken. Als er kinderen zijn, is het zeer belangrijk dat zij niet belanden in een ruzie die vaak ontstaat. De ouders zijn hier verantwoordelijk voor. Hollands Kroon helpt u graag op Scheidingsplein.nl.

Er moeten er ook veel praktische dingen geregeld worden zoals huisvesting en de verdeling van pensioen. Aan deze dingen moet u allemaal denken terwijl er emoties spelen van verdriet, boosheid en onzekerheid.

De gemeente helpt u graag. Hollands Kroon heeft met 18 gemeenten in Noord-Holland Noord en organisaties een scheidingsplein ontwikkeld. Op www.scheidingsplein.nl vindt u alle informatie voor uzelf, maar ook voor uw kinderen en andere betrokkenen zoals uw (schoon)ouders. Er is een aparte pagina voor kinderen waar zij filmpjes kunnen kijken van andere kinderen die hetzelfde meemaken.

Het programma bestaat uit drie fasen:
Fase 1: Ontwikkeling van een digitaal informatieloket.
Fase 2: Nieuwe aanpak met meer informatie, training en begeleiding.
Fase 3: Schrijven wetsvoorstel om kinderen bij scheiding beter te helpen.

Het projectteam werkt het programma uit. Het team bestaat uit:
• een adviseur van de gemeente
• een advocaat
• een scheidingsexpert van Parlan
• een teammanager van de Jeugd en Gezinsbeschermers
• een projectmanager van Incluzio

Fase 1 is klaar en vanaf 1 januari 2021 is www.scheidingsplein.nl online.
De projectgroep is bezig met de invoering van fase 2. Hierin werken wij veel samen met Villa Pinedo en het Juridisch Loket. Zo kunnen wij u op juridisch en emotioneel gebied helpen. Medewerkers van het Juridisch Loket zijn aanwezig op de locatie van het wijkteam.

De aanpak is niet onopgemerkt gebleven. Het ministerie van Justitie en Veiligheid betrekt de projectgroep bij landelijke problemen rondom (v)echtscheiding. Hollands Kroon hoort bij de top 24 van gemeenten als het gaat om onze dienstverlening bij scheiding.

Wij nodigen u, uw kinderen, vrienden en familie van harte uit om het www.scheidingsplein.nl te bezoeken. Ook kunt u daar vragen stellen aan ons wijkteam. Heeft u vragen/opmerkingen over de site die wij kunnen gebruiken om de site te verbeteren, stuurt u dan een mail naar vitaliteit@hollandskroon.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in de Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...