Lintjesregen
Uitgegeven op 26-04-2021 om 17:00  |  link  |  bewaar  |  print


HOLLANDS KROON - Zeven inwoners van de gemeente Hollands Kroon hebben vandaag een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Burgemeester Rian van Dam heeft de gedecoreerden in gereserveerde tijdsblokken in een aangepaste setting op het gemeentehuis ontvangen.

De volgende 7 personen (waarvan 1 echtpaar) zijn onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau: de heer en mevrouw Swart-Schneider uit Wieringerwaard, de heer Langedijk uit Winkel, mevrouw Jonas-Smit uit Westerland, mevrouw Van Hoesel-Tijsen uit Den Oever, mevrouw Wit-Smal uit 't Veld en de heer Schaafsma uit Nieuwe Niedorp.
Dit jaar vindt ook voor de tweede keer de uitreiking van de jeugdlintjes plaats aan jonge inwoners van Hollands Kroon.


Het echtpaar Swart - foto's gemeente Hollands Kroon

Vier jongeren ontvangen een jeugdlintje (zie onze jeugdpagina).

De onderscheiden inwoners van Hollands Kroon:

De heer H.J (Henk) Swart (29-02-1944) en mevrouw C.J.M. (Joke) Schneider -Swart (27-09-1943) uit Wieringerwaard.
De heer Swart is 15 jaar bestuurslid geweest, waarvan 9 jaar voorzitter, van de muziekvereniging van Wieringerwaard en zet zich al bijna 50 jaar belangeloos in voor de EHBO-vereniging. Mevrouw Swart-Schneider heeft zich vanaf de begin 70er jaren tot op de dag van vandaag ingezet voor de handbalvereniging Olympia/s.v. Wieringerwaard. Heden ten dage zet ze zich in als vrijwilliger voor de EHBO-vereniging.

De heer J.M. (Marc) Langedijk (20-10-1970) uit Winkel.
De heer Langedijk is sinds 1986 lid van de kleindiersportvereniging. Hij is begonnen als jeugdlid en vervult nu de rol als spin in het web in de vereniging. Sinds 2003 is dhr. Langedijk actief als bestuurder bij Stichting Bloemencorso Winkel, hij verzorgt de bloemen voor het corso en is ook op vele andere plekken bij het organiseren van dit evenement inzetbaar.

Mevrouw M. (Marga) Jonas-Smit (23-12-1961) uit Westerland.
Mevrouw Smit is sinds de 90er jaren lid van de EHBO-vereniging Wieringen. Ze beheert de locatie en begeleid de groepen en zet zich in als EHBO'er bij plaatselijke evenementen. Zij beheert het dorpshuis 't Skrale End en de Nicolaaskerk te Westerland. Zij zit ook in het bestuur van Stichting Dorpshuizen Westerland waar het dorpshuis en de Nicolaaskerk onder vallen. Ze is bestuurslid bij de Stichting Dorpsfeest Westerland en secretaris bij de Stichting Dierenvreugd/Kindervreugd.


Marga Jonas-Smit en Marc Langedijk

Mevrouw M.J. (Riet) van Hoesel-Tijsen (31-05-1962) uit Den Oever.
Mevrouw van Hoesel -Tijsen is dit jaar 25 jaar onafgebroken penningmeester bij de muziekvereniging Apollo. Omdat Apollo sinds kort weer een jeugdorkest heeft, speelt ze daar weer op de klarinet ter ondersteuning van de jeugdleden die ook op de klarinet spelen. Van 2000 tot 2016 heeft mw. Van Hoesel -Tijsen in het bestuur gezeten van de gymvereniging. Zij is betrokken bij vele activiteiten in Den Oever.

Mevrouw A.A.M. (Toos) Wit -Smal (25-02-1940) uit 't Veld.
Mevrouw Smal is al 22 jaar zeer actief voor de Stichting Zonnebloem 't Veld/Niedorp. Ze zet zich in voor de Martinuskerk, is lid van de kerkwerkgroep, de bloemengroep en heeft jaren gezongen in het gemengde koor. Sinds 2012 is ze penningmeester voor 'Bridge -café T.O.P.'


Riet van Hoesel-Tijsen en Toos Wit -Smal

De heer P. (Pieter) Schaafsma (04-04-1942) uit Nieuwe Niedorp.
De heer Schaafsma heeft vanaf 1997 tot 2017 verschillende bestuursfuncties bij de EHBO-vereniging Winkel - Nieuwe Niedorp bekleed en ondersteuning verleend bij evenementen. Hij is ruim 20 jaar vrijwilliger bij Le Champion als uitpijler bij evenementen en het ophangen van de vlaggen. Sinds 1014 is dhr. Schaafsma woonachtig op de Koperwiek in Nieuwe Niedorp, waar hij zich vanaf dag één heeft ingezet voor het complex.


Pieter Schaafsma
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Aspiration
€ 11.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Roeien  1967 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...