Lex is gewoon boos
Uitgegeven op 26-04-2021 om 11:25  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Lex is een prachtige cyperse kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 03-04-2020. Eigenlijk zegt de foto genoeg. Er is echt hard gewerkt om hem iets gezelliger te laten overkomen maar helaas, Lex is gewoon boos. Of eigenlijk bang en daardoor boos.

De eerste dagen na binnenkomst leken we een klein beetje vooruitgang te boeken. Natuurlijk vond hij alles eng, best logisch. Gevangen met een vangkooi en in een totaal onbekende omgeving, dat is ook hard werken. Maar met een beetje beleid kon het voerbakje toch netjes neergezet te worden en kon er een piepklein beginnetje gemaakt worden met contact maken.Na zijn castratie, waarvoor hij natuurlijk weer in een eng mandje moest, is het mis. Lex heeft besloten dat hij even niet aardig gaat zijn, punt. Geeft niet jochie, met tijd maken wij er wel een punt komma van. Er is altijd een nieuwe morgen. Hoe het verder gaat? We kunnen het u nog niet vertellen. Binnenkort mag hij gaan wennen in de open kattenkamer en hoogstwaarschijnlijk zal hij zich daar verstoppen. Zonder veel druk te leggen mag hij zelf besluiten of hij contact wil of niet. Op zich mag hij het wennen in de open kattenkamer ook overslaan om dat proces van vertrouwen opbouwen bij u thuis te doen. Reken niet op wonderen, of Lex zich laat aaien, we durven het niet te zeggen.

Hoogstwaarschijnlijk kan hij prima overweg met soortgenoten. Honden is niet bekend. We hoeven niet uit te leggen toch dat Lex niet de ideale kandidaat is om als gezellig gezinskameraadje met kinderen samen te leven? Keurig kattenbakzindelijk en inclusief gezonde eetlust. Met de castratie is hij ook geënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid dus eventuele medebewoners heeft hij bij ons achtergelaten. Toch goed om te weten. Voor het buitenspelen is het belangrijk dat hij enige mate van vertrouwdheid heeft met zijn nieuwe woonomgeving dus dat kan enige tijd duren.

Laat u zich niet afschrikken door platte oren en een angstige blik? Kom kennismaken; u bent welkom, alleen op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Aspiration
€ 11.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Koningin op bezoek - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...