Maatjes vinden en worden
Uitgegeven op 17-04-2021 om 05:28  |  link  |  bewaar  |  print

Ben jij op zoek naar iemand om iets mee te ondernemen? Of vind je het belangrijk dat iedereen bij iemand terecht kan? Samen een goed gesprek hebben, genieten van een kop koffie op een terrasje of een museum verkennen als dat straks weer mogelijk is? Of help jij een mede-'Noordkopper' weer onderdeel te worden van de samenleving? Samen is in ieder geval altijd leuker! Daarom koppelt Noordkopvoorelkaar mensen die op zoek zijn naar een maatje en mensen die hulp willen aanbieden als maatje aan elkaar.

Als maatjes elkaar vinden, gebeurt er iets moois. Vriendschappen ontstaan, levens veranderen en verhalen worden geschreven.
Ben je nieuwsgierig? Wil je meer weten of wil je gelijk een vraag voor of aanbod als een maatje plaatsen? Kijk dan op www.noordkopvoorelkaar.nl.

Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Het Vrijwilligerspunt Schagen/Hollands Kroon is iedere maandagochtend van 10:00 uur tot 12:30 uur geopend en bereikbaar via telefoonnummer 0224-291042. Heeft u op een ander moment een vraag, kunt u altijd een mail sturen naar info@noordkopvoorelkaar.nl.

De kracht van maatjes is dat zij de verbondenheid in de samenleving versterkt. Het maatje opent deuren, verbreedt paden en is een steun voor de ander. Het hebben maar ook zijn van een maatje kan positieve effecten hebben zoals het vergroten van het zelfvertrouwen en het ontwikkelen van sociale competenties. Ook is maatjescontact een manier om bijvoorbeeld samen oplossingen tegen eenzaamheid te verkennen. Een maatje is een vrijwillige functie en wordt je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, wandelen of hardlopen, voorlezen, theater en nog veel meer. Hoe lang je maatje bent, varieert enorm. Van drie maanden tot twee jaar, je kiest zelf wat bij jou past. Samen spreek je af hoe vaak je elkaar ziet.

Maatjes willen iets betekenen voor mensen die (tijdelijk) in moeilijke omstandigheden verkeren, geïsoleerd zijn geraakt of hulp willen bij het maken van goede keuzes. Bij een maatje staan menselijke kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip. Het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij de waarde van het persoonlijk contact voorop staat. Het contact is wederkerig: ook een maatje doet allerlei nieuwe ervaringen op en geniet van het contact.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 12.745,-

Volkswagen Touareg Youngtimer bijtelling vriendelijk
€ 6.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Paalzitten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...