Meevaller Hospice Het Tweede Huis
Uitgegeven op 15-04-2021 om 21:29  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLND - De gemeente gaat geen bouwleges in rekening brengen bij de bouw van het hospice op Westerland. Dit is een voordeel van bijna negentienduizend Euro.

Op Westerland wordt door drie vrijwilligersorganisaties een hospice gerealiseerd. Een particulier initiatief om invulling te geven aan een maatschappelijke behoefte, met als bijvangst dat een oude boerderij met bijbehorend erf een nieuwe bestemming krijgt. Leges voor de omgevingsvergunning zijn in rekening gebracht en deze wil de gemeente vergoeden op basis van de bestedingsdoelen en criteria van de Bestemmingsreserve Economische en Maatschappelijke stimulering.

Bouwleges bij grote projecten vormen zo’n belemmering. In Westerland wordt, middels fondswerving, sponsoring, etc. getracht een hospice te realiseren. De accommodatie gaat in een brede behoefte van de gemeenschap (en ver daarbuiten) voorzien. Bijvangst is dat in het kenmerkende landschap van Westerland een oude boerderij wordt gerenoveerd en wordt het boerenerf weer teruggebouwd met een grote maatschappelijke functie. Tevens wordt het een duurzaam en energie neutraal complex. De gemeente draagt niet structureel bij in de exploitatie van de accommodatie en niet in de investering. Voor de benodigde omgevingsvergunning hebben ze leges in rekening gebracht, € 18.805. Voorstel is nu om
deze te vergoeden uit de bestemmingsreserve Economische en Maatschappelijke stimulering’. Het initiatief voldoet aan de door de gemeenteraad vastgestelde criteria.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Aspiration
€ 11.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bus in de sloot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...