Sjokoolaatje geopend op WesterlandUitgegeven op 26-03-2021 om 14:19 |
link |
bewaar |
printWESTERLAND - Ontstaan uit passie voor chocola, 'geholpen' door de coronacrisis is midden op de camping van Henry en Berber chocolaterie Sjokoolaatje geopend. De verkoop- en productieruimte is deze week geopend. Vanwege de maatregelen eerst nog wel even bellen of mailen als je iets wilt bestellen of kopen in Sjokoolaatje.
Het is een schitterende chocolaterie geworden met de modernste apparatuur.
KLIK HIER om naar de website te gaan voor verdere informatie en bestelmogelijkheden.
Sjokoolaatje is ontstaan door de jarenlange passie en liefde voor chocolade, bonbons en alles wat hiermee te maken heeft. Al jaren lang maken de eigenaars handgemaakte chocolade die mensen vooral kennen van de desserts van restaurant ‘Eeterij Ongder de Kukel’ in Hippolytushoef. Henry maakte al geruime tijd de decoratie voor de nagerechten in het restaurant. Gestaag groeide de interesse en toen covid roet in het eten gooide ging hij flink aan de slag met chocola. Immers er was (helaas) tijd genoeg voor. Henry heeft bij beroemde chocolatiers het vak geleerd door het volgen van meerdaagse workshops in bijvoorbeeld België op de chocolade academie van Callebout, marktleider wat betreft chocolade en chocolate world.
Met het realiseren van de produktieruimte waar op termijn ook workshops kunnen worden georganiseerd is dit een nieuwe fase voor de ondernemende familie. Ideeën zijn er volop, zo wordt er nagedacht over produkten met een Wieringer identiteit. De eerste bestellingen zijn inmiddels de deur uit en de reacties zijn louter positief.
De Berber bonbon, in eigen beheer ontwikkeld, heerlijk...
Toen het restaurant door corona deels gesloten werd, kwam er meer tijd en ruimte om deze passie verder op te pakken en hier nog uitgebreider mee aan de slag te gaan. Met kerst is Sjokoolaatje begonnen met het maken van speciale kerstbonbons, de verkoop verliep zo goed dat we besloten dit voort te zetten. Het enthousiasme groeide en zo ontstond al snel het idee om een winkel te beginnen. In korte tijd werd de chocolaterie werkelijkheid. Er is een mooie ruimte gecreëerd waar de bonbons en andere chocolade worden gemaakt, waar workshops kunnen worden gehouden en waar de chocolade kan worden gekocht.
Op dit moment ligt de nadruk op de chocola voor Pasen.
De naam Sjokoolaatje is ontstaan aan de keukentafel. Op Wieringen werd vroeger vaak gevraagd: ‘Hew je ook trek in een sjokoolaatje?’
Sjokoolaatje werkt met veel passie en enthousiasme, dit zie je terug in de handgemaakte bonbons en chocolade producten. Lees voor meer informatie ‘de bonbons van chocolaterie Sjokoolaatje’. Hier zou je weer een link kunnen plaatsen naar ‘de bonbons van chocolaterie Sjokoolaatje’.