Een auto huren is een goed idee voor een vakantie op Lanzarote
Uitgegeven op 18-03-2021 om 17:45  |  link  |  bewaar  |  print

Jaar in jaar uit gaan talloze toeristen op vakantie naar Lanzarote. Dit is het meest noordelijk gelegen, bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Met een oppervlakte van iets meer dan 845 vierkante kilometer is Lanzarote niet betrekkelijk groot. Toch kun je er als toerist van alles zien en beleven. Wil jij het maximale uit jouw vakantie op dit eiland halen? Dan raden wij je aan een auto te huren. In deze tekst vertellen wij jou alles wat je moet weten over autohuur op Lanzarote.

Waarom een auto huren op Lanzarote?
Vrijwel iedere toerist die vakantie viert op Lanzarote reist per vliegtuig naar het Spaanse eiland. Zodra je landt, stap je in een bus(je) en deze brengt je naar jouw accommodatie. In deze bus zitten ook andere toeristen, waardoor je onderweg vaak stopt bij meerdere appartementencomplexen en hotels. Hierdoor kan het al met al behoorlijk lang duren voordat je op jouw vakantieadres arriveert. Dit brengt ons direct bij de eerste reden om een auto te huren op Lanzarote. Als je een auto huurt, ben je namelijk niet meer afhankelijk van een bus. Je rijdt dan immers zelf naar de accommodatie, waardoor jouw vakantie eerder kan beginnen.



Een tweede reden voor autohuur op Lanzarote is dat je een stuk minder afhankelijk bent. Wil je naar één van de bezienswaardigheden op het eiland? Dan bepaal je zelf wanneer je hierheen gaat als je een auto gehuurd hebt. Je bent in dat geval niet afhankelijk van vertrektijden, iets wat bij een bus wel het geval is. Besluit je van het ene op het andere moment dat je een plaats wilt bezoeken? Dan stap je simpelweg in jouw huurauto en rijd je erheen. Als je per bus of taxi reist, moet je vaak eerst een tijdje wachten voordat je kunt vertrekken.

Tot slot kun je ook geld besparen door een auto te huren op Lanzarote. Helaas ziet lang niet iedereen dit in. Veel toeristen verplaatsen zich daarom per bus of per taxi over het eiland. Dit is gemakkelijk, want je hoeft zelf niet te rijden. Hier staat tegenover dat je geld betaalt voor een ritje in een bus of taxi. Reis je tijdens jouw vakantie meermaals met één van deze vervoermiddelen? Dan kunnen de kosten flink oplopen. Onderaan de streep ben je mogelijk meer kwijt dan een huurauto op Lanzarote jou kost. Schrijf een huurauto daarom nooit op voorhand af, maar vraag jezelf goed af of jij er geld door kunt besparen.

Tips bij autohuur op Lanzarote
Ben je overtuigd van de voordelen van autohuur op Lanzarote? Dan ben je mogelijk al op zoek naar een huurauto. Voordat je een auto huurt, moet je weten waar je op moet letten. Veel mensen hebben hier alleen geen weet van. Om jou een handje te helpen, zetten we hier een aantal tips voor een auto huren op Lanzarote op een rijtje.

1) Wel of geen kilometervergoeding?
Huur je een auto op Lanzarote en ben je van plan hier dagelijks gebruik van te maken? Kies dan voor een auto zonder kilometervergoeding. Met zo'n huurauto kun je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Als er sprake is van een kilometervergoeding mag je vaak een maximaal aantal kilometer per dag rijden. Ga je hier overheen? Dan brengt het verhuurbedrijf hiervoor extra kosten in rekening. Deze kosten kunnen behoorlijk hoog uitvallen.

2) Kijk naar de brandstofregeling
Kijk naast de kilometervergoeding ook altijd hoe het zit met de brandstofregeling. Veel bedrijven werken vandaag de dag volgens de regeling 'vol ophalen, vol inleveren'. De tank is vol als je de sleutel van de auto krijgt en je moet ervoor zorgen dat dit ook zo is als je de sleutel weer inlevert. Niet ieder verhuurbedrijf werkt volgens deze brandstofregeling. Zo worden er ook huurauto's op Lanzarote aangeboden volgens de regeling 'dezelfde tankinhoud'. In dat geval moet je ervoor zorgen dat er bij inleveren net zoveel brandstof in de tank zit als bij ophalen. Werkt een verhuurbedrijf volgens de brandstofregeling 'vol ophalen, leeg inleveren'? Kies dan liever voor een ander bedrijf. Het bedrijf brengt dan namelijk (toren)hoge kosten in rekening voor de tankbeurt.

3) Huur al voor vertrek
Zodra je de aankomsthal van luchthaven Arrecife op Lanzarote binnenloopt, zie je direct een groot aantal loketten van autoverhuurbedrijven. Hier kun je ter plekke een auto huren. Als je dit doet, betaal je vaak de hoofdprijs. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Daarom raden wij jou aan om al voor vertrek een huurauto op Lanzarote te boeken. In de meeste gevallen levert dit je een (flinke) besparing op.

4) Lees het huurcontract goed door
Voordat je een auto huurt, teken je een huurovereenkomst. Lees de overeenkomst altijd door en zet dan pas jouw handtekening. In het huurcontract staan namelijk de afspraken die jij en het verhuurbedrijf met elkaar maken. Reden genoeg om deze eerst rustig door te lezen voordat je tekent. Richt je niet alleen tot de hoofdzaken, maar lees ook de kleine lettertjes. Op deze manier voorkom je dat je bij het inleveren van jouw huurauto voor verrassingen komt te staan.

Wat kost een auto huren?
Een auto huren op Lanzarote brengt kosten met zich mee. Voordat je besluit een auto te huren, wil je daarom weten hoeveel autohuur op Lanzarote jou kost. Het is op voorhand niet te doen om een prijsindicatie te geven. De prijs van een huurauto is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt de huurprijs bijvoorbeeld bepaald door het soort auto dat je huurt. Kies je voor een nieuw model? Dan valt de huurprijs hoger uit dan wanneer je voor een ouder model kiest. Ook de omvang van de auto speelt mee. Zo kost een grote huurauto jou doorgaans meer dan een kleine huurauto. De prijs van een huurauto op Lanzarote heb je dus grotendeels zelf in de hand.

Vergelijk huurauto's op Lanzarote
Een vakantie op Lanzarote kost je vaak al meer dan genoeg. Een huurauto maakt het alleen nog maar duurder. Gelukkig kun je voor betrekkelijk weinig geld een auto huren op Lanzarote. Om een goedkope huurauto te vinden, raden wij je aan een kijkje te nemen op Goedkoperautohuur.nl - Lanzarote. Hier bespaar je namelijk tot wel 70 procent op het huren van een auto op het Spaanse eiland. De website vergelijk 1600 autoverhuurbedrijven met elkaar. Hierdoor slaag je er ongetwijfeld in om een kwalitatieve en goedkope huurauto op Lanzarote te vinden.
(advertentie)
Actueel...
19-04-2024 Stoommachinemuseum meimaand onder stoom
19-04-2024 Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen aan de Hoornseweg in Middenmeer
19-04-2024 Cryptobezit kinderen kan gevolgen hebben voor de belastingaangifte van het kind of zijn ouders
19-04-2024 Bloemendagen app
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
19-04-2024 Overleden de heer Dikken
19-04-2024 Kerknieuws
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
(advertentie)
Occasions