Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 26-02-2021 om 14:30  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea

Alle musea zijn t/m 22 maart geslotendinsdag 16 maart

Meezingen met Evelien van Leeuwen via Facebook

Meezingen in de bibliotheek kan voorlopig nog niet. Maar thuis op de bank, met de iPad op schoot of met de laptop op tafel, kan iedereen uit volle borst meedoen. Zangeres Evelien van Leeuwen zingt liedjes van Rob de Nijs vanuit de lege theaterzaal in School 7.Er staan klassiekers als Ritme van de regen, Malle Babbe en Jan Klaassen de trompetter op het programma. En ook het legendarische Zet een kaars voor je raam vannacht is te horen.

Het programma begint om 15:00 uur en is te volgen via de Facebookpagina van de bibliotheek.
Meer informatie via www.kopgroepbibliotheken.nl.woensdag 17 maart

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar. Aanmelden is wel verplicht.

Alle bezoekers van Doet & Ontmoet bijeenkomsten van Wonen Plus Welzijn worden i.v.m. de tijdelijke corona maatregelen persoonlijk benaderd. Alternatieve vorm van contact houden (bellen, telefooncirkels, beeldbellen e.d.) wordt aangeboden.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag: 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Middenmeer, Kroonwaard 1, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1: dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, woensdag 9:30 tot 12:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79, donderdag: 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag: 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.woensdag 17 maart

Online kunstlezing over Pieter Bruegel de Oude

Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend geeft een online kunstlezing over Pieter Bruegel de Oude. Exclusief voor KopGroep Bibliotheken.

Pieter Bruegel de Oude is een van de populairste kunstenaars die de Lage Landen hebben gekend. Zijn spreekwoordenschilderij uit 1559 doet menigeen bijna met de vinger over het vernis glijden, zoekend naar gezegdes die we anno nu nog steeds gebruiken.


Toren van Babel

Van Pieter Bruegel zijn er nog zo'n 40 schilderijen bekend, alsook veel tekeningen die gebruikt werden om er etsen naar te maken. Bovendien heeft zijn zoon Pieter Brueghel -die een 'h' aan zijn naam toevoegde- veel van zijn vaders composities gekopieerd.

Hoe werkt het?
Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.donderdag 18 maart

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert op donderdag 18 maart om 20:00 uur digitaal. De vergadering is openbaar en kan online worden bijgewoond door alle geïnteresseerden en belanghebbenden via de website van Hollands Kroon.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Renovatie zwembad De Rijd
• Krediet brandweerkazerne Middenmeer
• Verplaatsen bebouwde komgrens 't Veld
• Verplaatsen bebouwde komgrens Wieringerwerf
• Benoeming interim griffier

De datacenters in de Wieringermeer, er is veel over gezegd en geschreven. Maar wat klopt hiervan en wat niet? De fracties van Senioren Hollands Kroon, CDA en VVD hebben daarom voorgesteld om tijdens de raadsvergadering een interpellatiedebat in te lassen.
Het interpellatiedebat is een zwaar middel om informatie te krijgen van het college over een actueel en gevoelig onderwerp. Het doel is om duidelijkheid te krijgen. Hoogstwaarschijnlijk vindt het debat aan het begin van de vergadering plaats.

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.zaterdag 20 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 20 maart


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Vooralsnog is de markt van 14:00 tot 17:00 uur open, maar alleen voor het afhalen van bestellingen. Het is een onzekere, vreemde tijd. Er zijn al behoorlijk wat maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel als mogelijk te beperken.
Ook de vismarkt wil voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in de hal zijn en daarom wordt gewerkt met afhaaltijden. U kunt dit van te voren aangeven via de webshop.
Deze week in de aanbieding:
• 1 kilo zeebaarsfilet van € 22,50 voor € 19,95 per kilo
• 1 bakej coquillesvlees van € 8,50 voor € 7,50 (250 gram)
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
Laat uw bestelling door iemand anders ophalen indien u verkoudheids- of griepklachten heeft.
Belangrijk is dat u de bevestiging van uw bestelling meeneemt naar de afslag. U wordt gedoseerd binnen gelaten. U kunt doorlopen naar de kassa waar uw bestelling voor u klaar ligt.
De bestelling moet per pin betaald worden. Contante betaling is niet mogelijk. De pinautomaat wordt elke betaling gereinigd.maandag 22 t/m zaterdag 27 maart

Collecteweek ReumaNederland

ReumaNederland kiest dit jaar noodgedwongen voor een Thuiscollecte. Thuiscollectanten die zich hebben opgegeven collecteren eenvoudig vanaf de bank met hun mobiele telefoon. Met dit alternatief voor de deur-tot-deurcollecte hoopt ReumaNederland dit jaar toch een mooi bedrag op te halen. Geld dat hard nodig is voor levensveranderend onderzoek en baanbrekende oplossingen voor de meer dan 2 miljoen Nederlanders die dagelijks leven met de rem van reuma.ReumaNederland is blij dat zoveel mensen zich als thuiscollectant hebben opgegeven en willen helpen om toch van de collecte een succes te maken. "Dus als je een berichtje van een thuiscollectant krijgt, dan hoop ik dat je ons wilt steunen met een anonieme gift. Want de collecte blijft voor ons een erg belangrijke inkomstenbron in onze strijd tegen de rem van reuma", aldus Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland.
Geven kan ook via www.thuiscollecte.nl.zaterdag 27 maart

Potentialstraining VVD

HOLLANDS KROON - Bent u benieuwd naar de vraag hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens na over dingen die anders kunnen in uw gemeente? Stemt u tijdens de verkiezingen op de VVD en zou u uw steun graag meer willen uiten? Neem dan deel aan de potentialstraining van de VVD Hollands Kroon, maak kennis met ons en ontdek of een lidmaatschap iets voor u is.

De potentialstraining
De trainingen zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale politiek en dan met name gericht op de VVD. Tijdens de sessies krijgen de cursisten een eerste kennismaking met de werkzaamheden van een raadslid. Deelname aan de training is niet alleen interessant, maar ook zeer leerzaam. Wellicht is het raadslidmaatschap namens de VVD Hollands Kroon na deze training een interessante optie voor u. De trainingen vindt plaats van 9:30 tot 12:30 uur.Het programma
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de VVD Hollands Kroon. De training zelf wordt gegeven door Erik Struijlaart, momenteel wethouder in de gemeente Enkhuizen en ervaren Haya trainer. Tijdens de trainingen staan de volgende punten op het programma:
- Wat is precies Liberalisme?
- Hoe schrijf ik een motie en persbericht?
- Wat doet een gemeenteraadslid?
- Speeddaten met gemeenteraadsleden
- De besluitvorming binnen de gemeente
Naast de aanwezigheid van Erik Struijlaart zullen er ook een aantal bestuursleden en leden van de fractie van de VVD Hollands Kroon aanwezig zijn.

Aanmelden
Aanmelden voor de potentialstraining is mogelijk door een mail te sturen naar Pieter Meijer via pmeijer03@gmail.com met de volgende gegevens: Naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.
Voor deelname aan deze training vragen wij een bijdrage van € 10,- euro. In totaal is er ruimte voor tien deelnemers dus geef je snel op om aanwezig te zijn bij de potentialstraining van de VVD Hollands Kroon. Voor andere vragen of extra informatie kunt u ook contact opnemen met Pieter Meijer.zondag 28 maart

Kroonconcert Duo Fernando Cordas en Izhar Elias

HIPPOLYTUSHOEF - Gitaristen Fernando Cordas en Izhar Elias geven een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Laat u betoveren door deze twee meestergitaristen met hun programma 'Aranjuez, ma pensée', met bekende 19e-eeuwse meesterwerken uit de Italiaanse opera en de Weense salons. Met muziek van o.a. Franz Schubert en Ludwig van Beethoven, maar ook met Spaans vuur en warme klanken van o.a. Isaac Albéniz en Joaquín Rodrigo. Dit alles komt extra tot leven door de interessante toelichtingen van de artiesten. Op het podium staan maar liefst acht verschillende gitaren!Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.zaterdag 3 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.vrijdag 9 april

Online bijeenkomst 'De kracht van verbinding!'

Omring organiseert een gratis onlinebijeenkomst: 'De kracht van verbinding!'. Exclusief voor Omringpashouders. Het aantal mensen dat zich eenzaam voelt neemt momenteel toe, zo blijkt uit recent gehouden onderzoek. Omring staat voor verbinding en nodigt u graag uit voor de bijeenkomst met dit actuele thema.

Gevoelens van eenzaamheid heeft iedereen wel eens en het hoort bij het leven, maar wat als deze gevoelens na verloop van tijd niet weggaan? Daarvoor is soms meer nodig.

Marie-Jeanne van der Ploeg, Specialist eenzaamheid, zal mede uit haar eigen ervaringen haar kennis met u delen en u daarbij een aantal waardevolle handreikingen meegeven op het moment dat gevoelens van (beginnende) eenzaamheid langer aanwezig blijven dan gewenst is. Het doel is om beter te kunnen begrijpen wat er bij deze langer durende eenzaamheid gebeurt en wat u daar met nieuwe informatie zelf aan kunt doen.

De bijeenkomst is online van 15:00-16:30 uur. U kunt zich aanmelden via www.omring.nl
of bel 088 - 206 79 99. na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met een link voor deelname.zaterdag 10 april

Potentialstraining VVD

HOLLANDS KROON - Bent u benieuwd naar de vraag hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens na over dingen die anders kunnen in uw gemeente? Stemt u tijdens de verkiezingen op de VVD en zou u uw steun graag meer willen uiten? Neem dan deel aan de potentialstraining van de VVD Hollands Kroon, maak kennis met ons en ontdek of een lidmaatschap iets voor u is.

De potentialstraining
De trainingen zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale politiek en dan met name gericht op de VVD. Tijdens de sessies krijgen de cursisten een eerste kennismaking met de werkzaamheden van een raadslid. Deelname aan de training is niet alleen interessant, maar ook zeer leerzaam. Wellicht is het raadslidmaatschap namens de VVD Hollands Kroon na deze training een interessante optie voor u. De trainingen vindt plaats van 9:30 tot 12:30 uur.Het programma
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de VVD Hollands Kroon. De training zelf wordt gegeven door Erik Struijlaart, momenteel wethouder in de gemeente Enkhuizen en ervaren Haya trainer. Tijdens de trainingen staan de volgende punten op het programma:
- Wat is precies Liberalisme?
- Hoe schrijf ik een motie en persbericht?
- Wat doet een gemeenteraadslid?
- Speeddaten met gemeenteraadsleden
- De besluitvorming binnen de gemeente
Naast de aanwezigheid van Erik Struijlaart zullen er ook een aantal bestuursleden en leden van de fractie van de VVD Hollands Kroon aanwezig zijn.

Aanmelden
Aanmelden voor de potentialstraining is mogelijk door een mail te sturen naar Pieter Meijer via pmeijer03@gmail.com met de volgende gegevens: Naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.
Voor deelname aan deze training vragen wij een bijdrage van € 10,- euro. In totaal is er ruimte voor tien deelnemers dus geef je snel op om aanwezig te zijn bij de potentialstraining van de VVD Hollands Kroon. Voor andere vragen of extra informatie kunt u ook contact opnemen met Pieter Meijer.zaterdag 17 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 1 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 15 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 29 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 19 juni

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 26 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 10 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 17 juli

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 24 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 7 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 21 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 4 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 18 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 2 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 16 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 30 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 13 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 20 november

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.zaterdag 27 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 11 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 18 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld in Haringhuizen.
(advertentie)
Actueel...
17-04-2021 Nieuwe service bij Van Mook Computers en ICT
17-04-2021 Praxis op nieuw sponsordoek bij vv Succes
17-04-2021 Rondje om
17-04-2021 Bloeiers open op afspraak
17-04-2021 Overleden mevrouw Monique Slotboom
17-04-2021 Motorrijder gewond bij ongeval N99 nabij Hippolytushoef
17-04-2021 Presentatie ontwikkeling weidevogels op Wieringen
17-04-2021 Maatjes vinden en worden
17-04-2021 Dankbetuiging de heer Cees Leijs
16-04-2021 CoronaMelder-app nuttig voor buitensporters
16-04-2021 TipTop Tuinen Weekend op 1 & 2 mei
16-04-2021 Speurneuzen uit de Kop bewegend op pad
16-04-2021 Overleden mevrouw Serrarens
16-04-2021 Nieuwe column van Pink: Koffie in de zon
16-04-2021 Veel ideeën voor toekomst 't Veld en Zijdewind
16-04-2021 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
16-04-2021 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
15-04-2021 Heeft u al een Wieringer skeurkalender?
15-04-2021 Gemeenteraad praat over zelfbewoningsplicht
15-04-2021 Sportcampus voor iedereen… behalve voor de duikers van Zeus Faber
15-04-2021 Kerknieuws
15-04-2021 Pand Sluiskolkkade 2, voormalig kantoor Tocardo, wordt gesloopt
15-04-2021 Meevaller Hospice Het Tweede Huis
15-04-2021 Nu ook videobanden op een geheugenstick plaatsen bij Reparatiebedrijf Weijers
15-04-2021 Café Waddenzee
15-04-2021 Lancering Zuiderzeebier met Pubquiz
15-04-2021 Week van de Teek
15-04-2021 Rondje om
15-04-2021 Provinciale Staten bezorgd over datacenters
15-04-2021 Pulsvissers uit het veld geslagen door besluit EU Hof
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 12.745,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi MMT
€ 3.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
TFC en Without Shoes in 't Parochiehuis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...