Zanger Johan Bouquet overleden
Uitgegeven op 27-01-2021 om 11:03  |  link  |  bewaar  |  print

ANDIJK - Zanger Johan Bouquet is dinsdag 26 januari overleden aan de gevolgen van het Corona virus. Johan was jarenlang een bekende verschijning in Hippolytushoef en Wieringerwerf.


Vanaf 1988 trad Johan regelmatig op in de Aurora Bar als zanger. Destijds waren de zogenaamde 'Amsterdamse Middagen' een groot succes. De afgelopen jaren trad hij samen met Marcel Wessel op in het duo 'The Showbusters' en waren zij vaak te gast bij Leen en Thea in café De Kasteleen en op Het Groene Hart tijdens de Kermis en op andere evenementen. Ook in Wieringerwerf bij café Bij de Buren was hij samen met zijn muzikale vriend Marcel vaak te horen. Johan mocht slechts 57 jaar oud worden.

In 2015 presenteerde Johan nog een CD in Wieringerwerf. De vaste hulp van het duo, roadie Frank Luik, was één van de eersten die toen een getekend exemplaar uit handen kreeg van de populaire artiest.

Op zoek naar een nieuwe act, ontstond in 1993 uit de originele ideeën van Johan Bouquet het dynamische duo The Showbusters. In 1990 stond Johan in de finale van Hennie Huisman’s Soundmixshow als de zanger van Simply Red met het lied "If you don't know me by now". Daarnaast verdiende hij al jaren zijn sporen als zanger-gitarist in diverse popgroepen als Redpoint, Blue Star, Penthouse en Dizzy Man's Band. Opvallend waren de uitmuntende imitaties die Johan met zijn stem kon maken van onder meer Pavarotti, Aretha Franklin, Zangeres zonder naam, Piet Veerman, Bee Gees en Koos Alberts.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 AWD Style
€ 25.745,-

Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Verbindingsdijk Ewijksluis-Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...