Koninklijke onderscheiding voor psychiater Marcel Monden
Uitgegeven op 25-01-2021 om 12:52  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWAARD - De heer Marcel Monden (geboren op 29 november 1958 in Heemskerk) heeft op woensdag 20 januari een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Rian van Dam ontvangen. De burgemeester mocht meedelen dat Koning Willem Alexander hem onderscheidde tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Van Dam ging in haar speech uitgebreid in op de verdiensten van de heer Manden:
"Ik begin bij uw ongeëvenaarde inzet op het vlak van psychiatrie en dan in het bijzonder de inzet waar u vandaag voor wordt gewaardeerd. In 1995 bent u als psychiater gestart bij de RIAGG West Friesland en werkt vanaf die tijd bij GGZ Noord-Holland Noord. Behalve een deskundige en gewaardeerde psychiater bent u zeer betrokken en begaan met zowel cliënten als collega's. Wegens een vacature heeft u op dit moment twee banen. U bent bij twee teams psychiater en doet dat voor een deel onbezoldigd. Liefdewerk oud papier noemen we dat wel. Maar we weten allemaal hoeveel dat vergt van een mens.

U geniet het vertrouwen van patiënten maar zeker ook van de familie en naasten. En dat is belangrijk in dit vak. U bent vraagbaak voor veel collega-psychiaters, artsen in opleiding maar ook voor verpleegkundigen en secretaresses. U wordt omschreven als authentiek en oprecht.Links Marcel Monden en mevrouw Carolina de Geus, rechts burgemeester Rian van Dam - foto gemeente Hollands Kroon

Naast uw werk als psychiater werkt u als Geneesheer Directeur. Een bijzondere functie binnen de GGZ die vraagt om het nauwkeurig afwegen van verschillende belangen. U houdt zich in deze soms spannende arena van wisselende belangen uitstekend staande. U wordt gezien als dé deskundige en verbindt met gemak diverse partijen. Ook kan het landelijk bestuur op uw inzet en kennis rekenen. Alsof dat nog niet genoeg is, schrijft u ook nog met regelmaat voor de vakbladen. Publicaties om trots op te zijn. Laat ik niet vergeten dat u zich inzette voor de ondernemingsraad van het RIAGG West-Friesland.

Een onverwachte plek waar u ongetwijfeld veel baat heeft gehad bij uw kennis van de geest, is langs de lijn bij Atletiekvereniging DEM uit Beverwijk en bij de American Football Vereniging IJmijden Coasters. U was er clubarts en daarmee had u een zeer directe invloed op de prestaties. De pijntjes waren vast niet allemaal fysiek, dus ook een beetje mentale support was belangrijk voor het welzijn van de atleten.

Tot slot mag ik uw inzet als mantelzorger roemen. Ik heb een paar mooie brieven gehad van bekenden. Daaruit blijkt dat u naast een bijzonder gedreven vakman ook met minstens zoveel passie en liefde uw vrouw Carolien verzorgt.
Ook uw schoonmoeder kan op u rekenen en u zorgt ervoor dat zij een fijne oude dag heeft
."
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Te koop Peugeot 107 1.0 12V XS
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kopgroep 100 km. Ned.  kampioenschappen  Amstelmeer 1985 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...