Vestigingsvoorwaarden datacenters en andere bedrijven
Uitgegeven op 10-01-2021 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - De werkgroep Red de Wieringermeer wil geen enkele uitbreiding van het huidige Agriportgebied. Ook wil zij dat er vestigingsvoorwaarden worden gesteld aan datacenters en/of andere bedrijven. Deze gelden voor mogelijk al geplande als toekomstige datacenters en bedrijven binnen Agriport.

De werkgroep denkt bijvoorbeeld aan het - gewenste - aantal en de omvang ervan en aan de hoogte, vorm en kleur van de gebouwen. Ook wil ze dat van te voren duidelijk is hoe de infrastructuur voor de enorme hoeveelheid elektriciteit die dagelijks aan een datacenter geleverd moet worden is geregeld. En wie betaalt wat, en worden er geen kosten afgewenteld op de belastingbetaler?


Foto Werkgroep Red de Wieringermeer

Hierover is tot nu toe niets geregeld. De werkgroep vindt het van belang dat dit soort voorwaarden wel worden vastgesteld voordat er besluiten worden genomen over grootschalige ingrepen in het open landschap van deze mooie Zuiderzeepolder.

De werkgroep formuleert deze en andere voorwaarden in het 1e nummer van haar nieuwsbrief 'Red de Wieringermeerbode' die is uitgebracht.
Het eerste nummer verluchtigd met strips uit het Sprookje 'De avonturen van Theo en Theo en de dartele data's', dat eind van het jaar op Facebook is verschenen.

Belangstellenden kunnen de 'Red de Wieringermeerbode' gratis bestellen door een mailtje te sturen aan reddewmeer@gmail.com.
U krijgt het 6 pagina's omvattende nummer dan binnen een dag toegestuurd.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Avondklok.....
ik blijf binnen
ik ga naar buiten zonder toestemming
ik ga naar buiten met toestemming
  
Occasions
Te koop Fiat 500 1.0 twin air pop 2014
€ 6.990,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Concordia jaren zeventig-tachtig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...