Jaaroverzicht 2020 december
Uitgegeven op 03-01-2021 om 16:38  |  link  |  bewaar  |  print

advertentie
Zou Lupko hem al terug hebben gekregen?


Trien had, met de jaarwisseling op komst, nog gevraagd of hij hem even binnen wilde zetten. Lupko was juist te laat... De melkbus die voor het huis stond aan de C.J. Schellingerlaan is foetsie. Uiteraard willen ze de bus graag weer terug hebben.

Nu is het zo dat oudejaarsavond onderweg is en het vuurwerk dit jaar verboden is. De kans is aanwezig dat iemand de bus heeft 'geleend' om er carbid mee af te schieten?! Als dat zo is, oké, maar daarna de bus graag terugzetten. Nog iets, volgens Lupko zijn er camerabeelden aanwezig van het voorval, dus... je bent gewaarschuwd.


Henk-Jan Jonker is trotse Wieringer


En dat mag iedereen zien!


Henk-Jan heeft zijn Scania schitterend mooi laten spuiten. Het is een plaatje!
De truck verplaatst de autoscooter in het land van Oost naar West en Noord naar Zuid. Wieringers Willen Wel. Laten we hopen dat de truck in 2021 weer naar alle Kermissen kan gaan!


Meer mooi Wieringer spul


Roel van der Schaaf maakte een model van het Wieringer Skuutje WR60.Het model krijgt een plaats in de werkplaats en ontmoetingsruimte in historische hoek van de haven van Den Oever.


Koud klussie


Althans, slechts gehuld in een zwembroek gingen de leden van de 'DDP', de Durper Dipper Association, gingen zes sterke Wieringers de strijd met de elementen aan.


Bij het vertrek nog even een groet, de fotograaf mocht ook mee, deze gaf toch de voorkeur aan zijn telelens en een warm pak. (Fotografie Henk-Jan Wittink)

Langzaam verdwenen de mannen in de mist, Dirk had een kompas mee en de telefoon stond op een route-app.

Wij hebben er al eerder artikelen aan besteed. De mannen doen aan 'dippen'. Wekelijks nemen zij een ijsbad, dit in combinatie met ademhalingstechnieken en oefeningen zorgen er volgens de beoefenaars voor dat de weerstand verbeterd wordt. Uiteraard kun je de oefening die zij zaterdag deden niet zonder een goede voorbereiding doen. Het is zeker zaak om zoiets goed voor te bereiden.


Voor de start wordt er een oefening gedaan waarbij het lichaam meer zuurstof opneemt. Hierna gaan de kleren uit en gaan ze normaal gesproken in een bad met gevuld met ijs en of ijskoud water. Zo doen een paar leden dit wekelijks op zee.


Nog even de 'Wieringer Haka!'


Dirk stuurde als bewijs de route op. De mannen liepen tot aan de geul om daar te badderen.


Na een koud bad volgen er oefeningen. Terug op Wieringen gingen ze nog even in de hot-tub bij Erik Bakker, met een lekker kruidenbittertje...

Over dippen en andere koude technieken:

Koud water levert namelijk een hoop voordelen op voor lichaam en geest. Iceman Wim Hof is er zelfs wereldberoemd mee geworden. Bart Biermans – arts en gecertificeerd Wim Hof instructeur – legt uit welke 7 benefits kou heeft.

De arts vertelt: dit zijn 7 voordelen van kou voor je gezondheid, LEES HIER VERDER...


Nieuwe dok afgemeerd in haven


Het nieuwe dok van Luyt is in Den Oever aangekomen.


Het dok is afgemeerd. Het betreft de 'kale' bak. Onder andere O.M.F. Abuco, Tijsen en Luyt zelf zullen het dok afbouwen. (foto's aangeleverd door Jan van der Wal, waarvoor dank)

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Avondklok.....
ik blijf binnen
ik ga naar buiten zonder toestemming
ik ga naar buiten met toestemming
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+ 2017
€ 8.490,-

Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eenden op Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...