Koud klussie, in je blootje wadlopen op 12 december
Uitgegeven op 12-12-2020 om 20:17  |  link  |  bewaar  |  print

STROE - Althans, slechts gehuld in een zwembroek gingen de leden van de 'DDP', de Durper Dipper Association, gingen zes sterke Wieringers de strijd met de elementen aan.


Bij het vertrek nog even een groet, de fotograaf mocht ook mee, deze gaf toch de voorkeur aan zijn telelens en een warm pak. (Fotografie Henk-Jan Wittink)

Langzaam verdwenen de mannen in de mist, Dirk had een kompas mee en de telefoon stond op een route-app.

Wij hebben er al eerder artikelen aan besteed. De mannen doen aan 'dippen'. Wekelijks nemen zij een ijsbad, dit in combinatie met ademhalingstechnieken en oefeningen zorgen er volgens de beoefenaars voor dat de weerstand verbeterd wordt. Uiteraard kun je de oefening die zij zaterdag deden niet zonder een goede voorbereiding doen. Het is zeker zaak om zoiets goed voor te bereiden.


Voor de start wordt er een oefening gedaan waarbij het lichaam meer zuurstof opneemt. Hierna gaan de kleren uit en gaan ze normaal gesproken in een bad met gevuld met ijs en of ijskoud water. Zo doen een paar leden dit wekelijks op zee.


Nog even de 'Wieringer Haka!'


Dirk stuurde als bewijs de route op. De mannen liepen tot aan de geul om daar te badderen.


Na een koud bad volgen er oefeningen. Terug op Wieringen gingen ze nog even in de hot-tub bij Erik Bakker, met een lekker kruidenbittertje...

Over dippen en andere koude technieken:

Koud water levert namelijk een hoop voordelen op voor lichaam en geest. Iceman Wim Hof is er zelfs wereldberoemd mee geworden. Bart Biermans – arts en gecertificeerd Wim Hof instructeur – legt uit welke 7 benefits kou heeft.

De arts vertelt: dit zijn 7 voordelen van kou voor je gezondheid, LEES HIER VERDER...
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 AWD Style
€ 25.745,-

BMW X5 X-drive 3.5 High Executive
€ 20.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Garage Nubo - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...