Expositie Willy Politiek de Vries
Uitgegeven op 03-12-2020 om 11:29  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Van kunstenares Willy Politiek de Vries is deze maand een overzichtsexpositie te zien in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Willy Politiek de Vries is in 1934 geboren in Enkhuizen. Ze maakt schilderijen van kleine stukjes papier. Ze scheurt de stukjes met de hand - er komt geen schaar van te pas. Het papier kiest zij zorgvuldig uit, bijv. kleurrijke afbeeldingen uit tijdschriften, kalenders, folders etc. Door haar jarenlange ervaring weet zij precies welk papier geschikt is voor haar werken - papier is haar verf.
De voorstelling ontstaat direct op de ondergrond zonder eerst te tekenen of te schetsen. Willy werkt vanuit haar gevoel. Elk werkstuk is eenmalig en daardoor uniek. Er wordt niet gewerkt naar een voorbeeld of foto. De onderwerpen zijn grotendeels figuratief, soms abstract.Naast haar 'schilderwerk' creëert Willy ook graag objecten. Van oud materiaal maakt zij iets nieuws, zogenaamd 'pover art'. Wat voor anderen heeft afgedaan, geeft zij met veel plezier een nieuw leven.
Een bijzondere kunstenares, die in de Wieringermeer grote bekendheid en waardering geniet.
Van 1 tot en met 31 december kunt u haar werk bewonderen in een overzichtstentoonstelling in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Voor de openingstijden zie de website www.decultuurschuur.nl.

(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
Avondklok.....
ik blijf binnen
ik ga naar buiten zonder toestemming
ik ga naar buiten met toestemming
  
Occasions
Te koop Kia Picanto 1.0 CVVT BusinessLine 2014
€ 7.990,-

Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gezicht vanaf het monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...