Seizoen zweefvliegen afgelopen
Uitgegeven op 22-11-2020 om 13:08  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - De laatste vlucht van dit seizoen vanaf Zweefvliegcentrum Noordkop ging bij een ondergaande zon van start. Het was woensdag 18 november mooi weer, glashelder en voor de tijd van het jaar redelijk warm. Er stond een stevige zuidwesten wind. Daardoor werd bij de start makkelijk de maximale hoogte bereikt. Boven waait het altijd harder dan aan de grond, en dat konden de vliegers goed merken. Van de grond af gezien hingen ze bijna stil in de lucht. Eenmaal boven werden ze beloond met mooie uitzichten.


Foto Simon Swart - Zweefvliegcentrum Noordkop

Voorzitter Auke Visser kijkt in een nabeschouwing terug naar het voorbije seizoen. "Als gevolg van strenge voorschriften in verband met de Covid-19 pandemie mochten we op de eerst geplande dag, 28 maart, niet vliegen. Gelukkig werden de regels versoepeld en konden we op 14 mei de eerste start van het seizoen maken. Er werd een opper-BOA benoemd, die zorgde voor de nodige aanpassingen in ons gebouw. Daarmee konden we goed leven. Men hield zich braaf aan alle regeltjes.
We mochten alleen leden op ons veld toelaten. Daarom geen gasten, geen kennismakingsvluchten. We misten de gezelligheid.
We telden 60 vliegdagen met ruim 3000 starts; in 2019 waren dat er respectievelijk 62 en 3060. Het weer was normaal, soms geen, soms een beetje en soms heel veel thermiek. De langste vlucht duurde ruim 5 uur! In totaal werd er 804 uur gevlogen
."
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
Avondklok.....
ik blijf binnen
ik ga naar buiten zonder toestemming
ik ga naar buiten met toestemming
  
Occasions
Te koop Kia Picanto 1.0 CVVT BusinessLine 2014
€ 7.990,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 12.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gerard Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...