Fietsen over de Afsluitdijk nog jaren onmogelijk
Uitgegeven op 27-11-2020 om 12:17  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het blijft voor fietsers nog jaren onmogelijk om over de gehele Afsluitdijk te rijden, heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer laten weten.

Dat kan pas weer als renovatie klaar is en die loopt fikse vertraging op door een ontwerpfout bij de nieuw te bouwen en te renoveren spuisluizen.

Het valt niet uit te leggen dat de Afsluitdijk zes jaar lang gesloten blijft voor fietsers en wandelaars. De Tweede Kamer moet hier dan ook tegen optreden en zorgen dat de dijk sneller weer door deze weggebruikers te gebruiken is. Dit vinden de Fietsersbond, wielersportbond NTFU, Wandelnet en het Fietsplatform.


Foto Herman Loer

In 2019 werd al bekend dat de Afsluitdijk drie jaar lang niet te gebruiken zou zijn voor fietsers en wandelaars, met veel protest tot gevolg. Een rechtszaak werd door de Fietsersbond echter verloren. En nu heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van lnfrastructuur en Waterstaat gemeld dat er nog eens drie jaar bovenop komt. En dat vinden de belangenorganisaties onacceptabel.

Kom in actie op sociale media!
De Afsluitdijk moet snel weer open voor fietsers en wandelaars. Daar zetten de Fietsersbond, wielersportbond NTFU, Wandelnet en het Fietsplatform zich voor in. Want juist fietsers en wandelaars kijken ernaar uit een heerlijke rit of wandeling te maken over die stoere, rechte, van elke onzin gespeende en dus schitterende dijk. Vrijwel elke fietser of wandelaar kan helpen te pleiten voor goede alternatieven. Breng op sociale media jouw ode aan de Afsluitdijk. Dat mag in woord of beeld.

Wat kun jij doen?
Plaats jouw Ode aan de Afsluitdijk op Twitter, Facebook of Instagram. Dat mag zowel in woord als beeld. Tag daarin @Rijkswaterstaat, @MinIenW en op Twitter ook @CvNieuwenhuizen en sluit af met #OdeaandeAfsluitdijk. Hiermee laten we samen aan Rijkswaterstaat en Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zien hoe belangrijk de dijk voor fietsers en wandelaars is.

Wat is jouw mooiste herinnering aan deze 32 kilometer lange dijk? Wat maakt de Afsluitdijk voor jou zo speciaal? Waarom kijk je ernaar uit snel weer over de dijk te fietsen/wandelen? Maak een limerick, plaats een foto of ingesproken videoboodschap: alles mag!

Op de site van de Fietsersbond, NTFU of Nederland Fietsland vind je voorbeeldteksten, -foto's en wat je nog meer kunt doen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
308 arbeidsmigranten in 11 gebouwen aan de N99?
Ja, arbeidsmigranten moeten ergens wonen
Ja, maar niet langer dan 15 jaar
Nee, niet dicht bij de manege
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Aspiration
€ 11.245,-

Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Geconcentreerd achter het stuur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...