Een eigen dartbaan thuis tijdens Corona
Uitgegeven op 19-11-2020 om 15:27  |  link  |  bewaar  |  print

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de kroegen gesloten zijn en blijven en dat ook het vinden van een gezellige dartclub op dit moment niet mogelijk is. Maar dat de Horeca gesloten is, mag de pret niet drukken want via de online dartshop van MCdartshop.nl vind je alle dartspullen om zelf thuis een professionele dartbaan in te richten. We geven je graag tips hoe je dit op de juiste manier aanpakt.

Aan welke eisen moet een professionele dartbaan voldoen?
Het is belangrijk dat je op de juiste manier een dartbaan inricht. Op deze manier leer je namelijk op de juiste hoogte en afstand het bord te raken en voorkom je onnodig verlies als je straks weer in je favoriete kroeg mag spelen. De hoogte van een dartbord is 173 cm hoog en de werpafstand is 237 cm.

Ook is de ruimte om de dartbaan heen van belang. Niet alleen omdat je op deze manier een fijne ruimte hebt om te spelen, maar ook om te voorkomen dat ander meubilair in de woonkamer wordt geraakt: wel zo fijn voor een eventuele partner. De ruimte van een officiële wedstrijdbaan is 4 bij 3 meter.

Bepaal de juiste hoogte van een dartbord
Je plaatst het dartbord op de juiste hoogte als de bullseye vanaf de grond gemeten op 173 cm hangt. Dat geldt natuurlijk alleen als je zelf ook vanaf de grond speelt, als je speelt vanaf een dartmat van 1 centimeter dient die centimeter ook meegenomen te worden in de hoogte van het dartbord.Bepaal de juiste afstand van een dartbord
Ook de afstand van het dartbord is heel belangrijk voor je dart carrière. Je kunt de afstand van het dartbord op twee verschillende manieren meten:
1. Zet het dartbord tegen de muur en meet vanaf de onderkant van het bord tot een afstand van 237 centimeter. Leg op dat punt een oche of een lat.
2. Manier 2 is preciezer. Je meet vanaf het midden van de bullseye verticaal 293 centimeter naar beneden. Zo sta je ook op een speelafstand van 237 centimeter. De afstand kun je meten met een rolmaat.

Wat heb je verder nodig voor een dartbaan?
Een dartmat om de vloer thuis te beschermen, een oche om de speellijn te bepalen en goede dartpijlen. Verder een goed gezelschap mits dat uiteraard mag vanuit de overheid. Wij wensen je heel veel speel plezier!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop Kia Picanto 1.0 CVVT BusinessLine 2014
€ 7.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Geertje Sprenkeling en Cees Russelman - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...