Hulpmiddelen die je pitch of presentatie nog sterker maken
Uitgegeven op 18-11-2020 om 12:01  |  link  |  bewaar  |  print

Een pitch is een is een zeer korte presentatie van ongeveer een minuut en wordt ook wel een elevator pitch genoemd. In een minuut heb je dus maar beperkte tijd om het publiek te overtuigen van jouw idee of waarom jij of jouw organisatie ergens het best in is. Deze tijd wil je natuurlijk optimaal benutten. Daarom hebben wij een aantal hulpmiddelen op een rij gezet die je kunt gebruiken tijdens een elevator pitch. Zo kom jij het best uit de verf.

Gebruik een visuele achtergrond
Vaak is de tijd er niet voor om een PowerPoint te gebruiken als ondersteuning of is een PowerPoint niet toegestaan. Dan is het een goed idee om na te denken over een andere visuele achtergrond. Houd je de pitch op een locatie waar je zelf veel bent, bijvoorbeeld op je eigen kantoor? Gebruik dan een textielframe
als visuele achtergrond of presentatiewand. Geef je jouw pitch bij een externe partij? Dan kun je beter een roll-up banner gebruiken. Een roll-up banner zet je in een handomdraai op en is heel eenvoudig te vervoeren. Je kunt de achtergrond bijvoorbeeld bedrukken in de huisstijl van je bedrijf of met visuals van je ontwerp.

Geef iets tastbaars mee
Na de presentatie werkt het goed om iets tastbaars mee te geven aan het publiek, bijvoorbeeld een product of prototype hiervan. Je kunt ook een ondersteunend informatieboekje of brochure meegeven met contactgegevens of meer informatie over jouw product of dienst. Dit presenteer je in stijl in eigen bedrukte presentatiemap. Deze bevatten ook een insteekhoekje voor jouw visitekaartje, zodat ze direct in contact met jou kunnen komen als dat nodig is.

Begeleidende presentatiekaartjes
Presentatiekaartjes kun je gebruiken voor het onthouden van de structuur en feiten van je presentatie. Let er wel op dat je hier niet de gehele presentatie op blijft kijken. Dit staat niet professioneel. Het is daarom verstandig om je pitch uit je hoofd te leren en alleen een aantal steekwoorden op de kaartjes te zetten. Bedruk de presentatiekaartjes aan de achterkant met je logo of een huisstijl ontwerp voor een zakelijke uitstraling. De kaartjes kun je na de presentatie ook gebruiken om feedback op te noteren.

Bovenstaande hulpmiddelen zorgen ervoor de je professioneel voor de dag komt tijdens een presentatie of pitch. Daarnaast laat je zien dat je veel zorg in de presentatie hebt gestopt. Veel succes met het geven van de pitch!
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Rav4 2.0 Style Van exclusief btw/bpm
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boerderij nabij De Dentele Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...