Een pensioengerechtigd huwelijk
Uitgegeven op 18-11-2020 om 12:04  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Vroeger ging je als je 65 werd met pensioen. Maar hoe noem je een huwelijk van 65 jaar? Een briljanten huwelijk. Die mijlpaal hebben Joop en Guus Visser vandaag bereikt.

Joop Visser was dörper, hij is geboren en getogen in Hippolytushoef, maar Guus Waiboer kwam uit Anna Paulowna. "Ik ging met vriendinnen iedere week naar het bal in Hippolytushoef." Ze kwamen elkaar tegen in een tent op de voorloper van het Westerlander dorpsfeest en de vonk sloeg over. Ze trouwden op 18 november 1955 en vestigden zich in Hippolytushoef. Joop is een boom, die je niet moet verplanten. "Joop wilde wel emigreren, maar alleen als heel Wieringen meeging", zegt Guus. Joop bezorgde 40 jaar lang dagelijks de post op het eiland. Guus ging na hun huwelijk aan de slag in de winkel van Arie Timmerman op 't Hoekje en later bij de kledingzaak van Nic Rezelman in de Hoofdstraat. "Bij beiden heb ik 12 jaar gewerkt, dus net mijn koperen jubileum niet vol gemaakt."


Het briljanten bruidspaar Joop Visser en Guus Waiboer thuis op de bank

Het echtpaar kreeg één zoon en twee dochters. De kinderen zijn niet zo verknocht aan Wieringen als hun ouders. Zoon Nico woont in Zweden en dochter Ineke gaat zich vestigen in Spanje. Alleen jongste dochter Anja is haar geboortegrond trouw gebleven. Beide dochters zullen vandaag om de koffie komen, want een feestje zit er helaas niet in. Het voorgenomen feest in café Waddenzee in Westerland (waar alles ooit begon) moest gecanceld worden. Toch hebben ze al een felicitatie ontvangen, namelijk van het koninklijk paar. Wie weet wacht het paar vandaag nog wel een verrassing...
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Rav4 2.0 Style Van exclusief btw/bpm
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Alvitlo - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...