Veranderingen in gemeenteraad Hollands Kroon
Uitgegeven op 29-10-2020 om 22:29  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In de gemeenteraad van Hollands Kroon treden een paar veranderingen op. Begin oktober is de samenwerking tussen raadslid Lars Ruiter en VVD Hollands Kroon beƫindigd.

Lars Ruiter gaat per 29 oktober verder als zelfstandige fractie onder de naam Groep Ruiter. Cees Meeldijk is benoemd tot fractieondersteuner van Groep Ruiter. Dit is niet de enige verandering in de gemeenteraad. Vanaf 1 januari 2021 stopt raadslid en fractievoorzitter Johan Paul de Groot van de ChristenUnie. Johan Paul gaat verhuizen naar Ermelo. Daarmee legt hij na 12 jaar zijn betrokken rol in de gemeentelijke politiek van voormalige gemeente Wieringermeer en Hollands Kroon neer. De opvolger van Johan Paul wordt waarschijnlijk begin december bekend gemaakt.

Raad Hollands Kroon haalt voorstel Mientweg 46 en Woonvisie van de agenda
Bij het wijzigen van een bestemmingsplan is het belangrijk dat omwonenden genoeg de gelegenheid krijgen om te kunnen participeren. Tijdens het inspreekuur van dinsdag 27 oktober bleek dat dit niet het geval is bij het bestemmingsplan Mientweg 46 Lutjewinkel. Verschillende raadsleden vonden dat er nog onduidelijkheden waren. De raad heeft daarom op donderdagavond 29 oktober besloten dit punt van de agenda te halen.

Woonvisie
Ook haalde de raad de Woonvisie Hollands Kroon van de agenda. Over dit voorstel lagen een hoop amendementen klaar. De raad heeft het college gevraagd om te kijken of de punten uit deze amendementen verwerkt kunnen worden in de woonvisie. Daarna is het de bedoeling dat de woonvisie opnieuw wordt aangeboden.

Raaksmaatweg 4 't Veld
Over het bestemmingsplan Raaksmaatsweg 4 't Veld was de raad goed te spreken. Het was een plan zoals meerdere raadsleden het graag zien. Het terrein ligt afgelegen en er zijn geen zienswijzen ingediend tegen dit plan om 40 tijdelijke medewerkers te huisvesten op het terrein. Met het plan is unaniem ingestemd.

Motie over verontreinigd straalgrit
De raad heeft gediscussieerd over het storten van verontreinigd straalgrit met Chroom-6. Er werd een motie ingediend (GL, OHK, GR, CU, Anders!, PvdA) waarin het college werd opgeroepen hier actie op te nemen. Deze motie werd ingetrokken, maar de discussie hierover werd door meerdere raadsleden gewaardeerd. Wethouder Groot zegt toe dat er een uitnodiging voor een informatieavond over de Afvalstort omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied naar de raad toekomt.

Vergadering terugkijken
Wilt u de agendapunten bekijken of de vergadering terugkijken? Dat kan via https://bit.ly/34F1DvJ.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Te koop Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+ 2017
€ 8.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boerderij te Stroe - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...