Burgemeester sluit drugspand
Uitgegeven op 29-10-2020 om 11:01  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Burgemeester Rian van Dam heeft op woensdag 28 oktober een drugspand voor drie maanden gesloten op het adres Kruiswijk 19d in Anna Paulowna. Het ging om een bedrijfsloods waarbij 458 hennepplanten zijn aangetroffen in een hennepkwekerij.

De sluiting heeft plaatsgevonden op grond van de Opiumwet en het gemeentelijk Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de bekendheid van de loods als drugpand doorbroken en de openbare orde hersteld. Het pand is op woensdag 28 oktober verzegeld door toezichthouders.

Criminaliteit neemt toe
Hoewel het in de gemeente Hollands Kroon in verhouding veilig is, zien we helaas dat de criminaliteit in de regio toeneemt. We zien met name een toename van criminaliteit in het 'stille' buitengebied van de gemeente. Dit noemen we ook wel 'plattelandscriminaliteit'. Criminelen uit de 'onderwereld' maken graag gebruik van de 'bovenwereld' voor hun activiteiten.

Project 'Schimmige schuren'
Om dit soort criminaliteit tegen te gaan en de leefbaarheid in de gemeente te behouden en verbeteren, start binnenkort het project 'Schimmige schuren'. Dit doet Hollands Kroon samen met inwoners, ondernemers, politie, het waterschap, jagers en natuurverenigingen. Binnenkort wordt er een enquête verzonden aan deze partijen. De uitkomsten geven inzicht in de problematiek van niet zichtbare criminaliteit in de gemeente. Daarnaast is de uitkomst belangrijk om met elkaar maatregelen te kunnen bepalen om criminaliteit tegen te gaan. De gemeente hoopt dat u de enquête invult zodat zij met de resultaten verder kan met het creëren van bewustzijn over ondermijning.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra
€ 3.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...