KNRM Den Oever halfjaar met twee boten
Uitgegeven op 25-10-2020 om 02:30  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het station Den Oever van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij heeft tijdelijk de beschikking over twee vaartuigen. Dat is een gevolg van de renovatie van de Afsluitdijk. Aanstaande maandag beginnen in dat verband de werkzaamheden aan de schutsluis van de Stevinsluizen bij Den Oever. Die zal tot en met 26 april voor alle scheepvaart gestremd zijn.Omdat de KNRM in Den Oever niet kan schutten en het station zowel voor het IJsselmeer als voor de Waddenzee beschikbaar moet zijn, was er een tweede boot nodig. Het is een reserveboot van de KNRM en de naam is Maria Paula. Deze is van het type Atlantic en voor degenen die ermee moeten varen bleek het wel even wennen te zijn. De vaste boot van het station Den Oever, de Johanna Margareta, is van de Harder-klasse, van groter formaat, en heeft twee 300 pk-dieselmotoren. De Maria Paula heeft twee 90 pk-motoren die op benzine lopen en is veel feller en directer, aldus schipper Eduard Terpstra. “Het is net een crossmotor”, illustreert opstapper Dennis Wind.

De Maria Paula bedient voor de KNRM Den Oever het IJsselmeer. De Johanna Margareta is voor deze periode gestationeerd aan de Waddenzee-kant, in de Noorderhaven van Den Oever. Om het vaartuig tegen aangroei vanuit het zeewater te beschermen, is er een antifoulinglaag op aangebracht. Aan de Noorderhaven is nu ook een tijdelijk boothuis ingericht, in een containerunit, met alle toebehoren, waarvoor de onderneming MEA-NL een deel van haar terrein beschikbaar stelde. De KNRM mag van MEA-NL water en elektra gebruiken.

Op de langere termijn is het de bedoeling dat de KNRM een vaste plek krijgt in de Noorderhaven, waar het station gemakkelijker bereikbaar en beter zichtbaar zal zijn dan waar het boothuis nu ligt, in de Binnenhaven aan het IJsselmeer. Bovendien zal dan wat sneller hulp kunnen worden verleend op de Waddenzee, waar het risico van een calamiteit wat groter is dan op het IJsselmeer. Die verhuizing zal zich voltrekken na de herinrichting van de Noorderhaven. Wanneer precies, dat is nog onbekend.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Aygo 1.0 5drs X-play
€ ,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger overhandigt vis in Amsterdam - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...