Cultuurschuur kleurt VN-blauw
Uitgegeven op 22-10-2020 om 17:43  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het is op 24 oktober 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht. De viering van 75 jaar Verenigde Naties ging van start met de online publicatie van 75 persoonlijke verhalen over de VN. 75 jaar VN in 75 verhalen is de rode draad door de diverse activiteiten die de komende periode worden georganiseerd. De viering van 75 jaar VN is tevens het slotstuk van de nationale viering van 75 jaar vrijheid.


De Cultuurschuur in Wieringerwerf wordt uitgelicht in VN-blauw

De 75 verhalen, perspectieven en getuigenissen zijn te lezen en te beluisteren op www.vrijheid.nl. In de verhalen, van onder meer de kleindochter van medegrondlegger Eleanor Roosevelt Nina Roosevelt-Gibson, generaal van de VN-troepen Patrick Cammaert, hulpverlener Arjan Erkel en schrijver Arnon Grunberg, wordt ingegaan op de grondbeginselen van de VN zoals medemenselijkheid, solidariteit en de gezamenlijke inspanning voor vrede en veiligheid.

De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) organiseert door heel Nederland bijzondere activiteiten. Zo worden markante plekken, historische gebouwen, pleinen en fonteinen uitgelicht in VN-blauw zoals de Cultuurschuur in Wieringerwerf.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boerderij van Koorn - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...