Huisuitzetting
Uitgegeven op 20-10-2020 om 18:42  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Een gezin, dat een woning van Woningbouwvereniging Beter Wonen huurt, is helaas geconfronteerd met huisuitzetting. Dat is een maatregel, die niet lichtzinnig wordt genomen. Vorig jaar is dat bij Beter Wonen twee keer voorgekomen.

Een familielid van het gezin stuurde onderstaande noodkreet aan de redactie:

'Mijn neef is woonachtig in Den Oever en heeft al jarenlang een strijd met Beter Wonen. Helaas heeft mijn neef slechte keuzes gemaakt met als gevolg dat er een ontruiming aanstaande is. Dit ondanks pogingen vanuit diverse partijen (neef, ondergetekende, gemeente) om dit te lijmen. En ondanks dat er vanuit de overheid is aangegeven dat er geen uitzettingen/ontruimingen gedaan mogen worden tijdens Covid-19.
Maar kennelijk gaat dit niet op voor Beter Wonen. Zij hebben er in ieder geval schijt aan en gaan over tot uitzetten van een gezin op 29-10-2020 a.s.
Helaas heeft dit gezin geen opties om ergens anders een woning te betrekken. Netwerk is namelijk beperkt. Zij kunnen ook niet bij ons intrekken. De gemeente laat ze ook in de steek, kan hen niet helpen aan vervangende woning. Particulier huren trekken ze niet met het inkomen.'


Directeur-bestuurder Maurice Dirks heeft desgevraagd gereageerd.

Hij doet geen uitlatingen over individuele situaties. Wel vindt hij het van belang om in algemene zin het traject van een huisuitzetting te schetsen:

'Op de eerste plaats is huisuitzetting uiteraard nooit ons doel, maar kan het wel de uiterste consequentie zijn als een huurder zijn (betalings)gedrag niet aanpast.
In Nederland is de positie van huurders goed geregeld: ingeval van een normale huurovereenkomst is er sprake van een vergaande huurbescherming. Voordat er een juridische procedure wordt gestart zijn er door ons (en vaak door betrokken hulpverleningsinstanties) vele inspanningen gedaan gericht op het normaliseren van de situatie. Mocht dat toch niet het gewenste resultaat hebben, dan rest ons niets anders dan een juridisch traject op te starten. In de tussentijd zijn er minimaal enkele maanden tot enkele jaren verstreken. Verder geldt dat een huisuitzetting uitsluitend kan plaatsvinden na het verkrijgen van een vonnis tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning. Een dergelijk vonnis wordt dan ook alleen toegewezen door een rechter ingeval van ernstige tekortkomingen door een huurder. Zelfs na het verkrijgen van een vonnis zijn er vaak nog legio mogelijkheden om de uitzetting af te wenden (zoals bijvoorbeeld het accepteren van hulpverlening en/of het aflossen van de achterstallige betalingen en/of een 'laatste kans overeenkomst').'
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Team D bouwjaar 2020
€ 32.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra
€ 3.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Buschauffeur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...