Woningcorporaties slaan handen ineen met woningruil
Uitgegeven op 20-10-2020 om 13:32  |  link  |  bewaar  |  print

Extra service voor huurders

Tien woningcorporaties uit Noord-Holland introduceren een eenvoudige manier voor hun huurders om sociale huurwoningen met elkaar te ruilen. In de Kop van Noord-Holland nemen Woningstichting Anna Paulowna, Woningbouwvereniging Beter Wonen en Wooncompagnie deel.Via de websites van Woonmatch West-Friesland, Woonmatch Waterland en Woonmatch Kop van Noord-Holland kunnen huurders, die op zoek zijn naar een andere woning, zich nu direct aanmelden als geïnteresseerde en hun woning op ruilmijnwoning.nl adverteren. De betrokken corporaties willen daarmee huurders een extra mogelijkheid geven om sneller een beter passende woning te vinden door te ruilen.

Een lange adem
Het is algemeen bekend dat veel mensen op zoek zijn naar een geschikte huurwoning, terwijl het aanbod zeer beperkt is. Voor het vinden van een passende huurwoning moeten woningenzoekenden helaas een lange adem hebben. Dat geldt ook voor woningzoekenden die nu al in een huurwoning wonen. Er zijn veel huurders die, zonder dat ze het weten, eigenlijk op elkaars woning zitten te wachten. Een woning kan nu bijvoorbeeld te klein, te groot of juist te duur zijn. Of de wens leeft voor een gelijkvloerse woningen of om dichter bij werk, voorzieningen of familie te wonen.

Het nieuwe woningruilplatform verruimt voor huurders het aanbod van woningen. Zij krijgen de aangeboden woningen van alle tien aangesloten corporaties te zien. Via Woonmatch wordt dit met een druk op de knop inzichtelijk en is het proces van aanbieden, zoeken en ruilen heel eenvoudig geworden. Een bijkomend voordeel van woningruil is dat de opgebouwde inschrijfduur of wachttijd behouden blijft.

De woningnoodpuzzel
De tien corporaties hopen met deze service een doorstroming van de sociale huurwoningen op gang te brengen. Met een woningtekort van landelijk ruim 300.000 woningen op dit moment is de nijpende situatie in de sociale huursector zeer zorgelijk. Met dit initiatief pogen de woningcorporaties een stukje bij te dragen aan deze gecompliceerde puzzel en meer woningzoekenden te kunnen voorzien van een woning die aansluit bij hun wensen en behoeften.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan de Vries in de bocht - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...