Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 16-10-2020 om 17:21  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.maandag 2 november

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar. Aanmelden is wel verplicht.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag: 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Middenmeer, Kroonwaard 1, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1: dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, woensdag 9:30 tot 12:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79, donderdag: 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag: 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.maandag 2 november

Delen is helen, het herstelverhaal van Alexandra

GGZ Noord-Holland-Noord ervaringsdeskundige Alexandra deelt van 16:00 tot 17:00 uur via een livestream haar verhaal delen. Alexandra vertelt over het omgaan met depressies die in haar tienerjaren zijn ontstaan en over haar weg naar herstel.

Iedere maand deelt een ervaringsdeskundige van GGZ NHN zijn/haar herstelverhaal voor cliënten, gasten, belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan.

Het verhaal van Alexandra in het kort
"Graag vertel ik je mijn herstelverhaal over hoe ik ben omgegaan met depressies en een burn-out. Deze ontstonden in mijn tienerjaren vanuit een laag zelfbeeld in combinatie met vervelende gebeurtenissen in mijn leven. Vijf jaar geleden, toen ik uiteindelijk mijn burn-out kreeg, begon ik kennis te maken met herstel. Deze reis ging gepaard met vallen en opstaan, leren en ont-leren en uiteraard heel veel veerkracht."

Aanmelden
Aanmelden voor de livestream kan via www.ggz-nhn.nl. Na aanmelding krijg je op de dag zelf via e-mail een link toegestuurd om de livestream te bekijken. Tijdens de livestream is er een livechat voor vragen en opmerkingen.Wat zijn Herstelverhalen?
Wanneer je worstelt met gevoelens als onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel? Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie: 'Wat jij kan, kan ik ook!' We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat herstel wel degelijk mogelijk is!

Wat is de Herstelwerkplaats?
Een Herstelwerkplaats is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?
We zijn vanuit de herstelwerkplaats in Schagen bereikbaar op 06 12 55 89 90 of via herstelwerkplaatsDeKop@ggz-nhn.nl. Meer informatie over onze herstelwerkplaatsen vind je ook op www.ggz-nhn.nl.dinsdag 3 november

Start cursus Klein Vaarbewijs 1

DE HAUKES - Watersportvereniging Amstelmeer organiseert de cursus Klein Vaarbewijs 1. Een klein vaarbewijs is verplicht voor schippers van schepen die sneller kunnen varen dan 20 km per uur of langer zijn dan 15 meter.

De cursus is ook interessant voor degene die zich op het water begeeft en de regels op het water nog eens tot zich wil nemen. Net als in het gewone wegverkeer gelden er op het water soortgelijke regels voor boten, met of zonder motor.
Cursusleider is dhr. Wico Stam. Een zeer ervaren trainer die vanuit zijn voormalige werkomgeving en door zijn eigen boot veel op en rond het water kennis heeft opgedaan, waardoor hij een schat aan ervaring heeft die hij als geen ander kan inzetten voor deze cursus. Stam heeft zijn ervaringen verwerkt in de lessen waardoor deze praktisch, leuk en leerzaam zijn.

De lessen worden gegeven op de dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur in het Clubhuis De Aak, De Haukes 2 1778 KD te Westerland.
Informatie en opgeven kan via www.wvamstelmeer.nl.
De kosten voor de cursus bedragen voor de leden van de Watersport Vereniging Amstelmeer € 75,-. Voor niet leden is dat € 90,-.

Op dinsdag 5 januari 2021 start de cursus Klein Vaarbewijs 2dinsdag 3 november

Webinar Autisme bij vrouwen

Hoe leef je een aangenaam leven met autisme

Wilt u meer weten over autisme bij vrouwen, behandelmogelijkheden en tips? Volg dan de gratis webinar 'Autisme bij vrouwen'. U bent van harte welkom!

Autisme komt meer voor dan men denkt en kan zich anders uiten bij vrouwen dan bij mannen. Zo hebben vrouwen bijvoorbeeld vaker strategieën aangeleerd om sociale en communicatieve opvallendheden te verhullen of compenseren. Ook bij veel stress zullen meisjes dit vaker voor zich houden en terugtrekken, waardoor de stress minder opvalt. Wanneer zij gaan studeren, zelfstandig wonen of een gezin krijgen, kampen velen met een toename in andere psychische klachten die boven op het autisme komen.

Inhoud van de webinar
Tijdens de webinar krijgt u informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige wat haar geholpen heeft. Bovendien is er ruim de gelegenheid om zelf vragen te stellen via de livechat.

Spreker is dit keer Lisa Snip en een ervaringsdeskundige. Lisa Snip is GZ-psycholoog bij GGZ NHN en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme. De ervaringsdeskundige vertelt uit eigen ervaring wat haar geholpen heeft. Zij is werkzaam bij een van de Herstelwerkplaatsen van GGZ Noord-Holland-Noord.

De webinar is bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

De gratis webinar borderline wordt gegeven van 19:00-20:30 uur en is te volgen via een livestream op uw desktop, tablet of smartphone. U kunt zich aanmelden via ggz-nhn.nl. Na aanmelding krijgt u op de dag zelf via e-mail een link van ons toegestuurd om de livestream te volgen. Tijdens de livestream is er een livechat waarin u vragen kunt stellen.woensdag 4 november

Nationaal Schoolontbijt

BREEZAND - Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. In Breezand schuiven leerlingen van basisschool De Zandhorst aan voor een gezamenlijk ontbijt.

Het thema van de landelijke ontbijtweek van 2-6 november is 'Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt'. Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo'n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten.
De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt in deze week ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.woensdag 4 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef voor een route door en rond het dorp.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 4 november

Meditatie online

HIPPOLYTUSHOEF - In plaats van de maandelijkse meditatiebijeenkomsten in Hippolytushoef zijn er in dit tijdperk wekelijks open meditatiebijeenkomsten. Sungrab Leen, Monnik in het Tibetaans Boeddhisme, geeft deze on line.

Ieder die wil deelnemen, heeft een ZOOM App nodig.
Vooraf ontvangt u op uw e-mailadres de eenvoudige inloggegevens voor de bijeenkomst.
U kunt deze aanvragen door een e-mail te sturen naar windhorse37@gmail.com.
De meditatie bijeenkomst is van 19:00-20:30 uur.woensdag 4 november

Brieven en kunst van Vincent van Gogh

Het Van Gogh Museum toont de mooiste brieven van de beroemde kunstenaar. Die brieven zijn vanwege hun kwetsbaarheid maar zelden te zien. Ze worden geëxposeerd in combinatie met de meesterwerken. Rond deze tentoonstelling verzorgt kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin een online lezing voor KopGroep Bibliotheken.

Dat er jaarlijks zo veel bezoekers naar het Van Gogh Museum komen, en trouwens naar alle andere musea waar Van Goghs kunst hangt, komt niet alleen door de vernieuwende kleuren en penseelstreken die zijn schilderijen karakteriseren. Het komt ook niet alleen door zijn talent en contacten in de kunstwereld, maar vooral door de mythe die hij geworden is.

Niet dat hij die mythe willens en wetens de wereld in hielp, maar er is wel een factor die het verhaal van zijn leven heeft ondersteund: zijn correspondentie. Van Gogh schreef en ontving veel brieven waarvan er meer dan 800 in het Van Gogh Museum worden bewaard.Het is een unieke kans om in het hoofd van de kunstenaar te kijken en de achtergrond van de schilderijen te leren kennen. Hij schreef over onderwerpen waarmee iedereen zich kan identificeren, zoals zijn visie op het leven, zijn worsteling met eenzaamheid en zijn behoefte aan liefde en verbintenis.

De online lezing start om 19:30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nldonderdag 5 november

Nationaal Schoolontbijt

KOLHORN - Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. In Kolhorn schuiven leerlingen van basisschool Op Avontuur aan voor een gezamenlijk ontbijt.

Het thema van de landelijke ontbijtweek van 2-6 november is 'Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt'. Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo'n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten.
De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt in deze week ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.donderdag 5 november

Webinar 'Zien drinken doet drinken'

Kinderen kopiëren het gedrag van hun ouders. Daar zijn we ons met betrekking tot veel zaken al bewust van, maar nog niet over het drinken van alcohol. Voor veel kinderen die volwassenen zien drinken, wordt alcohol aantrekkelijk. Drink daarom geen alcohol als kinderen en jongeren erbij zijn.

Met deze boodschap start de Alliantie Alcoholbeleid Nederland volgende week landelijk met de campagne 'Zien drinken doet drinken'. Het doel: ouders en andere opvoeders bewust maken van hun voorbeeldfunctie en de invloed die zij hebben op het latere drinkgedrag van kinderen. Ter gelegenheid van deze campagne organiseren In Control of Alcohol & Drugs en Brijder Jeugd een webinar voor ouders en opvoeders uit de regio Noord-Holland Noord.

De campagne
Het voorbeeldgedrag van ouders en van andere volwassenen in de omgeving van een kind doet ertoe. Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen vanaf twee jaar kennis vergaren over alcohol, vanaf vier jaar alcoholnormen begrijpen en vanaf zes jaar positieve verwachtingen hebben van alcohol. In het algemeen geldt dat kinderen die hun ouders zien drinken, positiever gaan denken over alcohol. Dit vergroot de kans dat deze kinderen op jonge leeftijd gaan drinken en later te veel gaan drinken. Kortom: zien drinken, doet drinken.

Om de boodschap 'Zien drinken doet drinken' onder de aandacht te brengen, wordt landelijk in (sociale) media campagne gevoerd met foto's en filmpjes die bedoeld zijn om ouders aan het denken te zetten: jonge kinderen die samen 'gezellig' aan de keukentafel een wijntje opentrekken omdat ze een zware dag hebben gehad en even moeten ontspannen. Het idee is dat veel ouders zich wel in deze situaties kunnen herkennen. Bovendien zijn we in deze Coronatijd veel meer thuis en is alcoholgebruik mogelijk ook zichtbaarder voor (jonge) kinderen.

Jongeren en alcohol in Noord-Holland Noord
Cijfers uit de jongvolwassenmonitor van de GGD Hollands Noorden laten zien dat in de regio Noord-Holland Noord de gemiddelde leeftijd waarop kinderen beginnen met alcohol drinken 15 jaar is. Van de minderjarigen die drinken kan 51,4% aangemerkt worden als een 'bingedrinker' omdat zij grote hoeveelheden alcohol drinken per gelegenheid. Bovendien blijkt bijna de helft van de ouders van 2e en 4e klassers alcoholgebruik van hun kind goed te keuren of er niets van te zeggen. Daar is dus zeker nog ruimte voor verbetering.

Om bewustwording te vergroten en ouders te ondersteunen, organiseren In Control of Alcohol & Drugs en Brijder Jeugd een webinar voor ouders en opvoeders uit de regio. Daar wordt naast de boodschap van de campagne ook besproken wat de effecten zijn van alcohol- en drugsgebruik op het puberbrein, hoe je het gesprek aan kunt gaan met je kind over alcohol en drugs en er is de mogelijkheid om vragen te stellen. Het webinar begint om 19:30 uur, aanmelden kan gratis via interventiesgezondheid@ggdhn.nl of www.incontrolofalcoholendrugs.nl.

In Control of Alcohol & Drugs
'In Control of Alcohol & Drugs' is een samenwerking van de 17 gemeenten van Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden, Veiligheidsregio NHN, LINK, Brijder Jeugd en GGZ. Het programma 'In Control of Alcohol & Drugs' is gericht op het voorkomen en terugdringen van het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in Noord-Holland Noord.
donderdag 5 november

Begrotingsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 17:00 uur digitaal. De vergadering is openbaar en kan online worden bijgewoond door alle geïnteresseerden en belanghebbenden. Via de vergaderkalender op de website van Hollands Kroon klikt u op de vergadering naar keuze.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Programmabegroting 2021
• Noodzakelijkheden en wensen programmabegroting 2021
• Belastingverordeningen en nota tarieven 2021

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.

U kunt digitaal inspreken. U volgt hiervoor de stappen op www.hollandskroon.nl.donderdag 5 november

What the h@ck!

Je eigen school hacken of zelf gehackt worden: dit komt vaak voor. Steeds meer jongeren worden slachtoffer van online oplichters. Of maken kennis met de vervelende kanten van het internet. Maria Genova geeft een online presentatie voor iedereen van 9 tot 16 jaar. Ouders zijn ook welkom.

Weet je hoe hackers WhatsApp misbruiken? Herken je welke profielen op Instagram nep zijn? Hoe weet je of je niet 1 van de tienduizenden kwaadaardige apps hebt gedownload? Herken je in welke foto een virus verstopt zit? Trap je in een goede phishingmail? Kun je 100 verschillende wachtwoorden onthouden? Tijdens deze interactieve presentatie geeft Genova veel voorbeelden uit de praktijk. En de deelnemers kunnen een prijs winnen door de beste te worden tijdens een quiz, door slimme vragen te stellen of door goede antwoorden te geven.

Maria Genova is journalist en schrijfster van verschillende bestsellers. Dit jaar werd haar eerste jeugdboek 'What the h@ck!' uitgeroepen tot 'Beste debuut'. Het boek wordt ook verfilmd.

Hoe werkt het?
De interactieve bijeenkomst start om 19:00 uur. Deelnemers volgen de presentatie thuis op hun eigen computer of tablet. Gratis toegangskaarten kunnen gereserveerd worden via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl.
De inloggegevens worden via e-mail toegestuurd.vrijdag 6 november

Nationaal Schoolontbijt

DEN OEVER - Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. In Den Oever schuiven leerlingen van basisschool De Branding aan voor een gezamenlijk ontbijt.

Het thema van de landelijke ontbijtweek van 2-6 november is 'Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt'. Dit jaar wordt tijdens de 18e editie op zo'n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten.
De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt in deze week ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.zaterdag 7 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Vooralsnog is de markt van 8:30 tot 12:00 uur open, maar alleen voor het afhalen van bestellingen. Het is een onzekere, vreemde tijd. Er zijn al behoorlijk wat maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel als mogelijk te beperken.
Ook de vismarkt wil voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in de hal zijn en daarom wordt gewerkt met afhaaltijden. U kunt dit van te voren aangeven via de webshop.
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
Laat uw bestelling door iemand anders ophalen indien u verkoudheids- of griepklachten heeft.
Belangrijk is dat u de bevestiging van uw bestelling meeneemt naar de afslag. U wordt gedoseerd binnen gelaten. U kunt doorlopen naar de kassa waar uw bestelling voor u klaar ligt.
De bestelling moet per pin betaald worden. Contante betaling is niet mogelijk. De pinautomaat wordt elke betaling gereinigd.zaterdag 7 november

Inzamelen oude kleding en schoenen

HOLLANDS KROON - In heel Hollands Kroon wordt oude kleding en schoenen opgehaald. Dit gebeurt door lokale organisaties die met man en macht alle straten langsgaan om overtollige kleding en schoenen op te halen.

Al meer dan 25 jaar verzorgt de Rotaryclub Wieringerland op de eerste zaterdag van november het huis-aan-huis ophalen van kleding in de voormalige gemeenten Wieringen en Wieringermeer. Voor het vijfde jaar achtereen wordt deze traditie voortgezet in de hele gemeente Hollands Kroon. De leden van de Rotaryclub Wieringerland doen dit op Wieringen en in de Wieringermeer. De leden van de Rotaryclub Anna Paulowna doen dit in Anna Paulowna en de leden van Handbalvereniging Niedorp, Handbalvereniging Zwaluwen uit Kolhorn en de Sportvereniging Sparta halen de kleding in voorheen Niedorp op.Dus, ruim uw kledingkast op, bewaar de kleding en schoenen die u niet meer zult dragen in een afgesloten plastic zak en zet deze iets voor 10:00 uur goed zichtbaar aan de weg. De inzameling start om 10:30 uur.
Voor inlichtingen: 06 2247 2283 of kijk op www.rotarywieringerland.nl.zaterdag 7 november

Workshop 'herfstkleuren en -bloemen'

ANNA PAULOWNA - In de Keesschuur, Middenweg 9 b, is een extra ingelaste workshop herfstkleuren en -bloemen met olieverf. De herfst doet nog zo z'n best met stormluchten en warme kleuren en de chrysanthen, dahlia's en andere herfstbloemen staan zo mooi te zijn... dat gaat kriebelen.

De kleuren zijn ook uitdagend voor een abstracte verwerking. Er wordt gewerkt op flinke doeken, met olieverf, grote kwasten en/of paletmessen. De begeleiding is individueel. De workshop is geschikt voor beginners tot geroutineerde schilders.Docent is Elly Doolaard-Kroon.
Aanvang 13:30 uur, er wordt gewerkt tot 17:00/17:30 uur, waarna een korte werkbespreking en 'borrel'
Voor opgave en/of informatie tel. 0223 621610, email doolaard@hetnet.nl.zaterdag 7 november

Bietenbal

NIEUWE NIEDORP - De Dorstige Biet houdt haar traditionele Bietenbal in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. De aanvang is 20:00 uur.

De Dorstige Biet is een vereniging die als doel heeft om de leden de gelegenheid te geven om een zo zwaar mogelijke voederbiet telen. Dit kan zowel in de volle grond, als in een pot voor de minder ruim behuisde teler.Het hoogtepunt van het jaar is het traditionele Bietenbal en dat wordt gehouden in dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp. Daar worden dan de prijswinnaars van de verschillende categorieën, jeugd, dames, verschillende rayonnen, potcompetitie en natuurlijk de 'officieuze' Wereldkampioen bietentelen bekend gemaakt.
Meer informatie op dedorstigebiet.nl.woensdag 11 november

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:30 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Als je mee wilt wandelen hoef je je niet aan- of af te melden, maar kom op tijd op de startplaats. Eventueel voor inlichtingen: Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 11 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef voor een route door en rond het dorp.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 11 november

Meditatie online

HIPPOLYTUSHOEF - In plaats van de maandelijkse meditatiebijeenkomsten in Hippolytushoef zijn er in dit tijdperk wekelijks open meditatiebijeenkomsten. Sungrab Leen, Monnik in het Tibetaans Boeddhisme, geeft deze on line.

Ieder die wil deelnemen, heeft een ZOOM App nodig.
Vooraf ontvangt u op uw e-mailadres de eenvoudige inloggegevens voor de bijeenkomst.
U kunt deze aanvragen door een e-mail te sturen naar windhorse37@gmail.com.
De meditatie bijeenkomst is van 19:00-20:30 uur.woensdag 11 november

Openbare fractievergadering CDA

HOLLANDS KROON - De fractie van CDA Hollands Kroon vergadert om 20.00 uur. De vergadering vindt digitaal plaats.

Indien u aan het overleg wilt deelnemen, is het verzoek dit tijdig te melden via sjaakvriend@hollandskroon.nl. U ontvangt dan een digitale uitnodiging.
In de fractievergadering wordt de agenda voor de raadsvergadering van 19 november a.s. besproken. Op het moment van het uitgaan van dit bericht is de raadsagenda nog niet bekend. Naar verwachting komt in de raadsvergadering de toekomst van Veerburg/de bouw van een nieuwe sporthal bij Kleine Sluis in Anna Paulowna aan de orde.

Ook als u met de fractie over andere onderwerpen wilt spreken bent u van harte welkom. U kunt uiteraard ook op andere wijze onderwerpen bij de fractie onder de aandacht brengen.donderdag 12 november

Online sollicitatieworkshop

KopGroep Bibliotheken organiseert samen met Verhelder Talent een serie van zes online workshops voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan. Deelname is gratis. De bijeenkomsten zijn te volgen op donderdagmorgen van 9:30 tot 12:00 uur. De eerste workshop is vandaag en heeft als thema: Waar vind ik werk?

De allereerste stap bij solliciteren is het vinden van de juiste vacature. Tegenwoordig staan de meeste vacatures online en daar je weg vinden is niet altijd vanzelfsprekend.
Vandaag worden de belangrijkste online vacaturebanken besproken. Tijdens deze workshop wordt ook stilgestaan bij de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt ten gevolge van het coronavirus. En zaken die op de langere termijn invloed zullen hebben op de banen van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan automatisering en digitaliseren. Banen veranderen. Sommige verdwijnen, maar er ontstaan ook nieuwe kansen en mogelijkheden.Aanmelden en meer informatie over de gratis workshops via www.kopgroepbibliotheken.nl.

De bijeenkomsten zijn als serie te volgen, maar ook los van elkaar. Deelnemers ontvangen een dag voor de workshop een e-mail met de link om in te loggen. Na afloop is er een week de tijd om het Webinar nog eens terug te kijken. De volgende workshops staan gepland op 26 november, 10 december, 7 januari, 21 januari en 4 februari.

Verhelder Talent is actief op het gebied van loopbaan, solliciteren en carrièreswitch. Joyce van der Poel en Veronique Wanst delen hun passie voor de juiste persoon op de juiste plek. Beiden hebben jarenlang gewerkt in de commerciële arbeidsbemiddeling waar 'de juiste match' hun dagelijks werk was.donderdag 12 november

Dag van de Mantelzorg

HOLLANDS KROON - De Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar anders dan anders. Geen grote bijeenkomsten, dat is niet verantwoord in deze tijd. In plaats daarvan organiseert het Mantelzorgcentrum in samenwerking met Regio Noordkop een unieke tv-uitzending over mantelzorg. Deze uitzending is te bekijken op Regio Noordkop.

Marianne Weel is organisator van de alternatieve Dag van de Mantelzorg. Marianne: "We wilden deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. En dit is een heel bijzondere manier om aandacht te vragen voor mantelzorgers, ik denk dat dit niet eerder vertoond is in Nederland. De Tv-uitzending biedt een mooi inkijkje wat mantelzorg nu precies inhoudt. Ik denk dat het niet alleen interessant is voor mantelzorgers en zorgprofessionals, maar juist ook voor mensen die er nu (nog) niets mee te maken hebben."

Talkshow en bijzondere verhalen
In de Tv-uitzending draait het om de talkshow, geleid door zangeres, theatermaker en presentatrice Leoni Jansen. Aan tafel zitten wethouder Mary van Gent, directeur Mantelzorgcentrum Truus Oud, Corine Veldman, coördinator Buurtgezinnen, Karin Deijlen, mantelzorger, Monique Post, mantelzorgmakelaar, Lea Veltema, jonge mantelzorgers coach, Willemiek Dijkhof, zorgmanager en bestuurslid Hospice 'Het tweede Huis', en Janet Schut, sociaal ondernemer. Wat is volgens hen nodig om de mantelzorger overeind te houden? Tussen de gesprekken door worden bijzondere verhalen van mantelzorgers vertoond. In hun thuissituatie tonen zij de mooie kant van mantelzorg, maar ook de rauwe kant ervan. Dit levert prachtige en ontroerende beelden op.

Waar te zien?
De uitzendingen zijn te zien om 19:00 uur op Regio Noordkop. De uitzending wordt 's avonds om 22:00 uur herhaald en op zaterdag 14 en zondag 15 november om 20:00 uur. Regio Noordkop is te bekijken via Ziggo kanaal 41, KPN kanaal 1463, andere kanalen zijn te vinden op www.regionoordkop.nl.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.zaterdag 14 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 november

Digitale middag over familiegeschiedenis

Tips bij het zoeken naar voorouders die migreerden

ALKMAAR - Samen met het CBG/ Centrum voor familiegeschiedenis organiseert het Regionaal Archief in Alkmaar online een informatieve middag onder de noemer 'Familiegeschiedenis in de buurt'. Thema van deze gratis livestream is migratie. In welke bronnen vind je informatie over voorouders die emigreerden of juist vanuit het buitenland in de regio kwamen wonen? Experts van het Regionaal Archief en het CBG delen via YouTube tips, tricks en wetenswaardigheden bij zulk onderzoek en beantwoorden vragen.

Amateurhistoricus Fred Hoek vertelt over zijn vorig jaar verschenen boek Geloven in een nieuwe wereld: de emigratie van zestig personen uit de kop van Noord-Holland naar de Hooge en Laage Prairie VS in 1849. De meeste van de emigranten die Hoek beschrijft kwamen uit Krabbendam.
Deskundigen van het CBG/ Centrum voor familiegeschiedenis geven vervolgens tips bij onderzoek naar gemigreerde voorouders in de verschillende CBG-bronnen. Ook doen ze uit de doeken hoe je iets te weten kunt komen over familieleden die ooit met de Holland-Amerikalijn de oversteek naar de Verenigde Staten hebben gemaakt.


De Rotterdam, het grootste schip van de Holland-Amerikalijn, in 1910 - foto Stadsarchief Amsterdam

Medewerkers van het Regionaal Archief vertellen over onderzoek naar immigranten in de (onder)trouwregisters - een belangrijke bron om de herkomst van de bewoners van steden en dorpen in de zeventiende en achttiende eeuw te achterhalen - en over de schat aan informatie die te vinden is in de oude archieven van de notarissen uit de regio. Het Regionaal Archief is een proef gestart met het programma Transkribus om die notariële archieven beter doorzoekbaar te maken. Tot slot biedt een digitale rondleiding door de depots een kijkje achter de schermen van het archief.

De virtuele bijeenkomst vindt plaats van 13:00 tot 15:15 uur via YouTube. Wie het gratis evenement digitaal wil bijwonen kan zich aanmelden via cbg.nl.maandag 16 t/m zaterdag 21 november

MS Collecteweek

HOLLANDS KROON – Deze week is de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds. Het MS Fonds is in de strijd tegen multiple sclerose (MS) hard op zoek naar collectanten op Wieringen en in Hollands Kroon.

Door het coronavirus ziet de MS collecte ziet er dit jaar anders uit. Collecteren mag van de overheid, maar het is niet vanzelfsprekend dat de collectanten allemaal langs de deur gaan. Daarom biedt het Nationaal MS Fonds andere manieren van collecteren aan haar collectanten. Collectanten kunnen een donatieflyer met QR-code door brievenbussen in hun omgeving doen. Ook is het mogelijk om online te collecteren met een digitale collectebus. Meer informatie hierover vindt u op nationaalmsfonds.nl.
Op de site kunt u zich ook aanmelden als collectant.

Iedere collectant heeft zijn of haar eigen reden om zich in te zetten in de strijd tegen MS. Zo ook Lia (foto), die inmiddels alweer tien jaar collecteert voor het Nationaal MS Fonds. Haar man kreeg in 2002, na een aantal jaar van vage klachten, de diagnose MS. De impact op het gezin was groot. "Hij was 52 en een sterke en ondernemende man. Na de diagnose stortte zijn wereld in. Hij kon niet accepteren dat hij ziek was. Door concentratieproblemen en vermoeidheid moest hij al vrij snel zijn werk als assurantieadviseur opgeven. Hij voelde zich afgeschreven. Die periode heeft een wissel op het gezin getrokken. En nog. Mijn man heeft veel last van vermoeidheid en kan nog maar een meter of twee, drie lopen. Hij gaat ook cognitief achteruit. Om daar een weg in te vinden, is een proces. Als partner kun je je machteloos voelen. Door te gaan collecteren, had ik het gevoel dat ik toch iets kon bijdragen."

MS staat niet stil, dus help mee
De opbrengst van de collecte is enorm belangrijk voor het Nationaal MS Fonds. Met de opbrengst van de collecte wordt onder andere onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS gefinancierd. Dit onderzoek mag niet stil komen te liggen, MS staat immers ook niet stil. Helpt u mee? Word collectant.woensdag 18 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef voor een route door en rond het dorp.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 18 november

Meditatie online

HIPPOLYTUSHOEF - In plaats van de maandelijkse meditatiebijeenkomsten in Hippolytushoef zijn er in dit tijdperk wekelijks open meditatiebijeenkomsten. Sungrab Leen, Monnik in het Tibetaans Boeddhisme, geeft deze on line.

Ieder die wil deelnemen, heeft een ZOOM App nodig.
Vooraf ontvangt u op uw e-mailadres de eenvoudige inloggegevens voor de bijeenkomst.
U kunt deze aanvragen door een e-mail te sturen naar windhorse37@gmail.com.
De meditatie bijeenkomst is van 19:00-20:30 uur.woensdag 18 november

Schrijfster José Kruijer

WESTERLAND - Schrijfster José Kruijer vertelt bij Vrouwen van Nu Wieringen over haar boek 'Manzanilla'.

Hester verhuist met haar gezin naar een oud familiehuis in 't fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft hen een prachtige zomer met hun gezin en familie. Dat valt voor haar nog te bezien.
Twee hartsvriendinnen krijgen - na hun afstuderen - een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest.

Aanvang 20:00 uur in Café Waddenzee, Westerlanderweg 47 in Westerland.
Gasten zijn van harte welkom, entree € 10,00 (inclusief koffie/thee en consumptie).

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zondag 22 november

Kroonconcert Ekaterina Levental

HIPPOLYTUSHOEF - Ekaterina Levental (harp, zang en voordracht) geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

'De Weg' vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental. Over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie toen zij en haar familie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. Een bijzonder en herkenbaar verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener.
Ze speelt harp, zingt, danst en vertelt over hoe ze haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Geïllustreerd met prachtige muziek.Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.woensdag 25 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef voor een route door en rond het dorp.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 25 november

Meditatie online

HIPPOLYTUSHOEF - In plaats van de maandelijkse meditatiebijeenkomsten in Hippolytushoef zijn er in dit tijdperk wekelijks open meditatiebijeenkomsten. Sungrab Leen, Monnik in het Tibetaans Boeddhisme, geeft deze on line.

Ieder die wil deelnemen, heeft een ZOOM App nodig.
Vooraf ontvangt u op uw e-mailadres de eenvoudige inloggegevens voor de bijeenkomst.
U kunt deze aanvragen door een e-mail te sturen naar windhorse37@gmail.com.
De meditatie bijeenkomst is van 19:00-20:30 uur.woensdag 25 november

Digitale bijeenkomst over duurzaamheid

Zit er warmpjes bij, nu en in de toekomst

HOLLANDS KROON - De dagen worden kouder en korter. De verwarming en verlichting gaan weer aan. Daarmee loopt de energierekening op. Energie besparen en isoleren helpen u uw stookkosten omlaag te brengen. Wilt u vandaag al energie besparen?

Met de volgende kleine stappen maakt u al een verschil:
• Radiatorfolie aanbrengen
• Tochtstrips aanbrengen
• Klokthermostaat instellen
• Verwarming lager zetten (pak een warme trui of zacht dekentje uit de kast!)
• Lamp stuk? Kies voor LED

Deze maatregelen zijn altijd goed. Ze vragen een kleine investering. Ga voor nog veel meer tips naar het www.duurzaambouwloket.nl.

Voorbereid op de toekomst
We zien het klimaat veranderen. Zomers worden heter en regenbuien worden heviger. Ook in Hollands Kroon. Om prettig te blijven wonen moeten we overstappen van aardgas op groene energiebronnen. Want aardgas is een van de redenen waarom de aarde opwarmt en het klimaat verandert. Overstappen is een flinke operatie, want bijna alle woningen in Nederland gebruiken aardgas voor verwarming, warmwater en om te koken. In 2050 moet heel Nederland zijn overgestapt. Dit kunnen we alleen samen bereiken.

Duurzame warmte in Hollands Kroon
We hebben nog 30 jaar de tijd, maar denken nu al na over de weg die wij gaan bewandelen. Hoe uw woning straks verwarmd wordt weten wij nog niet. Wij onderzoeken nu de mogelijkheden. Samen met u willen we in kaart brengen welke dorpen en buurten er als eerst aardgasvrij kunnen worden. De resultaten zetten we in de Transitievisie Warmte.

Denk met ons mee
Een duurzaam Hollands Kroon is van ons samen. Wij hebben uw hulp hard nodig. Daarom gaan wij graag met u in gesprek. Coronaveilig natuurlijk. Hoe kunnen wij besparen op energie? Welke aardgasvrije opties zijn er? Welke ideeën heeft u? Wij houden om 20:00 uur een digitale bewonersbijeenkomst. Met informatie en veel praktische tips. Zet de datum alvast in uw agenda en meld u aan op www.hollandskroon.nl! U ontvangt meer informatie.zaterdag 28 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.11, 12, 13, 18 december t/m 3 januari

Winterevenement in het Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum zet deze winter een nieuw evenement op de agenda. Bezoekers wandelen door de sfeervolle straatjes van het buitenmuseum en zien bij het gluren door de ramen binnen onverwachte dingen. Verwonder je over wat je ziet in de huisjes en beleef het museum op een verrassende manier.

Kom gluren
Het buitenmuseum is tijdens dit evenement sfeervol verlicht en vanuit het gehele Zuiderzeegebied zijn er spannende objecten en rare verhalen verzameld. Wandel op eigen gelegenheid door de pittoreske straatjes in het buitenmuseum, bekijk de uitgelichte objecten, luister naar de verhalen en gluur ongegeneerd naar binnen. Kinderen kunnen speuren naar de nieuwe mascotte, Marretje de meeuw, aan de slag gaan met het maken van een driekoningenster en het schimmenspel spelen. Wat is er nog meer te ontdekken in het Zuiderzeemuseum?


Foto Paul van Riel

Winters genieten
Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Er zijn heerlijke winterse lekkernijen te verkrijgen en in het museumrestaurant het Amsterdams Huis kan gedineerd worden.

Het evenement vindt in de namiddag en avonduren plaats op 11, 12, 13 (optie) en 18 december en de gehele kerstvakantie 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 (m.u.v. 24, 25 en 31 december en 1 januari).
De toegang is € 17,00 voor volwassenen en € 11,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Met een Museumkaart, BGL-VIP kaart of Vriendenpas is de entree gratis.
Houd www.zuiderzeemuseum.nlin de gaten voor actuele informatie.zaterdag 12 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 16 december

Kerstviering

HIPPOLYTUSHOEF - Als afsluiting van het jaar 2020 viert Vrouwen van Nu Wieringen haar traditionele Kerstviering in de Hippolytuskerk.

Het programma wordt verzorgd door het Michaëlskoor Oosterland.
Aanvang: 20:00 uur in de Hippolytuskerk, Kerkplein 1 in Hippolytushoef.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 5 januari

Start cursus Klein Vaarbewijs 2

DE HAUKES - Watersportvereniging Amstelmeer organiseert de cursus Klein Vaarbewijs 2. Een klein vaarbewijs is verplicht voor schippers van schepen die sneller kunnen varen dan 20 km per uur of langer zijn dan 15 meter.

De cursus is ook interessant voor degene die zich op het water begeeft en de regels op het water nog eens tot zich wil nemen. Net als in het gewone wegverkeer gelden er op het water soortgelijke regels voor boten, met of zonder motor.
Cursusleider is dhr. Wico Stam. Een zeer ervaren trainer die vanuit zijn voormalige werkomgeving en door zijn eigen boot veel op en rond het water kennis heeft opgedaan, waardoor hij een schat aan ervaring heeft die hij als geen ander kan inzetten voor deze cursus. Stam heeft zijn ervaringen verwerkt in de lessen waardoor deze praktisch, leuk en leerzaam zijn.

De lessen worden gegeven op de dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur in het Clubhuis De Aak, De Haukes 2 1778 KD te Westerland.
Informatie en opgeven kan via www.wvamstelmeer.nl.
De kosten voor de cursus bedragen voor de leden van de Watersport Vereniging Amstelmeer € 75,-. Voor niet leden is dat € 90,-.zondag 24 januari

Kroonconcert Jacob Olie Trio

HIPPOLYTUSHOEF - Het Jacob Olie Trio (viool, cello en piano) geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Het Jacob Olie Trio bestaat uit Diet Tilanus (viool), Jurrian van der Zanden (cello) en Jacobus den Herder (piano), Dit jeugdige pianotrio is gloednieuw, maar de drie leden zijn doorgewinterde topmusici, die op gedreven wijze hun muziek ten gehore brengen. Genoemd naar de Amsterdamse fotograaf Jacob Olie spelen zij zoals hij fotografeerde: met een oog en een oor voor schoonheid, compositie en waarachtig samenspel.In het programma 'Folk Sounds' brengen zij muziek uit verschillende streken, van Anton Arenski, Frank Martin, en van Antonín Dvořák diens beroemde Dumky trio.

Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.zondag 28 februari

Kroonconcert The Wheelbarrowband

HIPPOLYTUSHOEF - The Wheelbarrowband geeft bij kaarslicht een Kroonconcert vol Ierse muziek in de Hippolytuskerk.

The Wheelbarrowband, opgericht in 'The Irish Cottage' te Oude Niedorp, bestaat uit vijf gedreven muzikanten. Ze spelen allerlei soorten bekende Ierse en Schotse songs. Maar ook actuele liedjes zijn bij hun in goede handen. De Wheelbarrowband staat garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door de juiste mix van muziek en de leuke praatjes tussendoor, vaak doorspekt met humor.Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.zondag 28 maart

Kroonconcert Duo Fernando Cordas en Izhar Elias

HIPPOLYTUSHOEF - Gitaristen Fernando Cordas en Izhar Elias geven een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Laat u betoveren door deze twee meestergitaristen met hun programma 'Aranjuez, ma pensée', met bekende 19e-eeuwse meesterwerken uit de Italiaanse opera en de Weense salons. Met muziek van o.a. Franz Schubert en Ludwig van Beethoven, maar ook met Spaans vuur en warme klanken van o.a. Isaac Albéniz en Joaquín Rodrigo. Dit alles komt extra tot leven door de interessante toelichtingen van de artiesten. Op het podium staan maar liefst acht verschillende gitaren!Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Actueel...
21-09-2021 Overleden de heer Jan van der Schuur
20-09-2021 Sponsorloop Wessel en zijn team levert hoog bedrag op
20-09-2021 Wieringer historie
20-09-2021 Brandweer rukt uit voor gaslek
20-09-2021 Vrijwilligers de lucht in, Westerlander Johan Bossen één van hen
20-09-2021 Succes 1 bekert door
20-09-2021 Daphne sluit na 19 oktober de kapsalon in de Voorstraat
20-09-2021 Nationale Burendag bij Woonzorggroep Samen
20-09-2021 Danny en Kay (niet Danny Kay) gezworen kameraden
20-09-2021 Fietstocht over Wieringen met potje jeu de boules
20-09-2021 Hollands Kroon zoekt Junior Energiecoaches
20-09-2021 Programma
19-09-2021 Oost-Wieringen heeft repetities hervat
18-09-2021 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
18-09-2021 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
18-09-2021 Jaarvergadering gymvereniging Wieringen
18-09-2021 ZVV Succes-Smid - Tante Pietje 1 wint eenvoudig
18-09-2021 Sportcentrum Hippogym zoekt nieuwe collega’s
17-09-2021 Wierschuur en Het Bos Roept in de prijzen
17-09-2021 Foto van het weekend
17-09-2021 Stichting Netwerk Roemenië helpt Jozsef Belsö waar het kan
17-09-2021 Ontwikkelingsbedrijf NHN bezorgd over elektriciteitsnetwerk
17-09-2021 Rondje om met Ton Staats
17-09-2021 Schilderlessen in de Keesschuur
17-09-2021 Over vriendinnen met eigenaardige huisdieren
17-09-2021 Uitslagen
16-09-2021 Beroep over verkeersstromen Agriport
16-09-2021 Afscheid van raadslid Erik Annaert
16-09-2021 Wie is zijn sleutels kwijt?
16-09-2021 Wironruiters opent deuren tijdens Wironruiters-open-dag
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Trend, navigatie
€ 14.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ontvangst Wieringers bij Koningin Juliana - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...