Dagje uit in Corona tijd.
Uitgegeven op 15-10-2020 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  print

Ingezonden bericht.
Dagje uit in Corona tijd.

Dinsdag was ik met zoon Thijs een dagje Friesland aan het doen. Beetje rondkijken, lekker eten. We reden van Burgum , na een lekker broodje daar, en zouden naar Franeker gaan. Plots zag ik ter hoogte van Garijp links een ree in volle vaart op de auto afkomen. Hij raakte het voorscherm en vloog via het voorruit de berm in.
Gelukkig was er 50 meter verder een parkeerplek. Toen konden we gaan bellen. Maar ja, voor de berging dan ingeschakeld is, ben je een uurtje verder.
Maar binnen 5 minuten stopte er al een busje met twee Friese jongens erin. Ze waren nog zo beleefd om te vragen of ze konden helpen. Doch daarna kwam de vraag: “ mogen wij de ree? “ . Nou, die mochten ze hebben. Later zeiden vrienden: “ wat stom, wij lusten ook wel reebout” Had hem zelf in de auto gegooid! Maar daar stond op dat moment het hoofd niet naar.
Soms is dit land wat overgereguleerd. Maar nu was ik blij hier te wonen. De auto werd naar Beetsterzwaag gebracht, we kregen een Hybride Toyota automaat mee en Thijs reed ons naar huis.
Ter afsluiting hebben we nu bij de Zingende Wielen gegeten. Bijna de laatste dag dat het kon, hoorden we Rutte zeggen op de tv.
Wat gaven ze vroeger hier ook al weer voor wijze raad? “ Blief túús, wat moet je altijd maar vort? “

Groet Dirk Tijsen
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Grote haven Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...