Niezel is geen dapper katje
Uitgegeven op 12-10-2020 om 18:56  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Niezel is een prachtige zwart witte kater, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 10-11-2019. Samen met zijn broertje Stoetel is hij in het asiel gekomen wegens verdrietige omstandigheden van de eigenaar. Nee, de katten hoeven niet samen geplaatst te worden, het is geen harde eis maar ze kunnen het wel goed samen vinden dus mocht u tijd, ruimte en liefde hebben...

Eigenlijk verteld de foto al het hele verhaal: net als zijn broertje is ook Niezel geen dapper katje. Hij houdt zich graag schuil in een donker hoekje of deel van de krabpaal en vindt contact met mensen nog heel erg spannend. In principe kiest hij om weg te gaan maar als de vluchtweg is afgesloten houdt hij zich heel erg stil (freezing) in de hoop dat u hem over het hoofd ziet en hij oplucht kan ademhalen. Eventueel, als hij het gevoel heeft echt geen kant meer op te kunnen, zou hij een mepje uit kunnen delen maar dat is zeker niet zijn eerste insteek. Eigenlijk volkomen logisch gedrag, wel goed om te weten.Rustig en met respect het contact opbouwen, geflankeerd met lekkere hapjes, dat is de enige weg. Een carrière als schootkat lijkt een brug te ver maar minder angst en meer ontspannen moet zeker en vast lukken.
De omgang met andere katten is geen probleem, kattentaal verstaat hij. Dat hondengeblaf vindt Niezel wel erg spannend, gelukkig weet hij inmiddels dat de verblijven goed gescheiden zijn en dat er niets geen gevaar dreigt. Een gezin met kleine kindjes is geen goede match, liever een rustige omgeving waar hij alle kans krijgt om te worden wie hij mag zijn. Eenmaal gewend en een band opgebouwd zou Niezel het fijn vinden om ook eens buiten de deur te kijken, voorlopig blijft hij veilig binnen. De kattenbak wordt keurig gebruikt.
Heeft u een beetje extra geduld voor hem?
Kom kennismaken; u bent welkom (in ieder geval wat ons betreft, we gaan zien of Niezel daar ook zo over denkt), alleen op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Te koop Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+ 2017
€ 8.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
13 maart 1926 laatste vaart Postboot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...