Brandweer oefende bij Zweefvliegcentrum Noordkop
Uitgegeven op 10-10-2020 om 16:29  |  link  |  bewaar  |  print

Echte helden bestaan

SLOOTDORP - Op Zweefvliegcentrum Noordkop is een brandweeroefening gehouden in samenwerking met het brandweerkorps West-Wieringen. Tijdens deze simulatie was er brand uitgebroken in de werkplaats met een doorslag naar boven en er zaten nog drie mensen in het pand. Opdracht was: mensen redden en branden blussen, uitbreiding voorkomen.

Brandweer snel ter plaatse
Er werd een simulatiemelding gedaan door de meldkamer naar het korps dat er rook uit het pand kwam en er mogelijk nog slachtoffers binnen waren. Niet veel later kwamen zij ter plaatse. Lex Hermes stond ze op te wachten en heeft ze de benodigde informatie gegeven. Hierop is er een plan van aanpak gemaakt en zijn ze in duo's onder andere naar binnen gegaan. Na verkenning werd duidelijk waar de brandhaard zich bevond. Olivia werd als eerste gevonden.
Zij lag 'knock-out' in de werkplaats en is door de brandweer vakkundig naar buiten getild. Ook de pop was snel gevonden. Kimm speelde dat ze door de brand zo geschrokken was dat zij zich op zolder tussen twee kasten had verstopt tegen het vuur. De mannen hadden moeite om haar te vinden maar na enige tijd was ook zij gered. De branden waren geblust en de oefening was voorbij.


Na de oefening: napraten - foto Ellen Schot

Debriefing
Na de oefening was er een debriefing waarbij ieder zijn/haar verhaal deed. Leerzaam moment voor zowel de brandweer als de club. Na een rondleiding door het pand heeft de brandweer alles opgeruimd en is teruggekeerd naar de kazerne.
Mooi om te zien hoe zo'n oefening wordt klaargezet. Heel veel rook, lichten en geluid van knetterend vuur. Erg realistisch. De drie 'slachtoffers' die nog in het pand zaten waren Kimm, Olivia en een oefenpop van de brandweer.

Door Ellen Schot, Kimm Borst en Olivia Kalf
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Concordia 1981 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...