Bram Schra en Robbin Kok presteren goed in de NK quadcross van de KNMV
Uitgegeven op 08-10-2020 om 00:01  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Twee jonge sporters uit Hippo doen het goed in de Nederlandse motorsport op de quad.


Spectaculaire sprong, Bram links en Robbin rechts op de foto.


Bram en Robbin

Robbin Kok, 10 jaar jong, woont in Hippolytushoef 1 van de deelnemers van de Quad junioren bij de KNMV. Robbin rijd een APEX quad 90 cc.
Bram Schra, 9 jaar jong, woont ook in Hippolytushoef en is ook 1 van de deelnemers van de Quad junioren bij de KNMV. Bram rijd ook een APEX 100 cc quad.
Van de quad junioren hebben zij er in september en oktober 8 meegedaan van de 12. Vanwege het covid-19 virus waren tot september alle wedstrijden afgelast.
Op 12 en 13 september zijn de eerste wedstrijden gereden en ging de wekker weer erg vroeg af.12 september zijn we om 05:00 naar Halle afgereisd.
Na bijna 7 maanden niet kunnen crossen deden de mannen het super goed.
Robbin sprong zoals hij nog nooit gesprongen had, heeft de quad super onder controle.
Bram durfde het weer aan om op de quad te stappen nadat hij in juli flink ten val is gekomen in de sloot. Kortom beide mannen hebben een goede prestatie neergezet. Robbin won een podiumplek met de derde prijs. Bram won net geen podiumplek maar kreeg wel een prijs voor de 4de plek.

13 september zijn we om 05:30 naar Berghem gereden.
Een super mooie maar zware baan voor de mannen, flink hoge bulten, zware grond om doorheen te komen met hun quad. Robbin reed een mooie tijdstraining, helaas voor de start van de eerste manche een kleine botsing gehad met een mede quadrijder waardoor zijn quad helaas door motorische problemen niet mee kon doen.
Bram heeft zijn manche goed gestreden. Na de eerste manche hebben Andre en Henny de quad van Robbin weer gemaakt zodat hij de tweede manche weer vol gas mee kon doen.
De start van de tweede manche ging super, de mannen gingen beide goed van start.
Helaas vloog na ronde 3 de ketting van Robbin zijn quad af waardoor hij ook de tweede manche niet kon uitrijden. Flinke pech voor Robbin, wat baalde we hiervan net nu het zo goed ging in Halle! Bram heeft deze wedstrijd de 4de plek gehaald en ging weer met een mooie beker naar huis.Toen alles klaargemaakt om de laatste, alles beslissende wedstrijd te rijden in Varsseveld. Op 03-10-2020 was het zover, vroeg in de kleren om optijd op de crossbaan aan te komen. De crossbanen liggen helaas niet in de buurt voor de mannen dus is een hele opgave om een wedstrijd te rijden.

In de training raakte de (toen nog) nummer 2 van de baan, Mike maakte een flinke val waarbij hij zijn been brak. Vreselijk vonden de rest van de kinderen in de quad junioren groep. De eerste manche startte, Bram ging als tweede de eerste bocht in. Het was zo spannend of hij hem wel op de 2de plek kon houden. Maar het is gelukt, eerste manche was Bram 2de. Robbin ging de eerste bocht in als 5de en heeft die plek ook weten te behouden! De tweede manche ging het in de eerste bocht al niet goed, Bram kwam eerst tegen Robbin aan en beide reden gelukkig zonder kleerscheuren door. Toen een andere quad naar binnen wou is Robbin tegen die quad aangereden, waarna hij met een koprol met de quad ondersteboven kwam te liggen. Robbin kon gelijk doorrijden en Bram kwam in de knel. Gelukkig beide wel de wedstrijd uit kunnen rijden Robbin is gefinisht als 4de en Bram als 5de. Totale eindstand: Bram 3de prijs gehaald en Robbin 4de prijs gehaald!

Omdat dit de laatste wedstrijd was had de KNMV besloten omdat het door de corona niet mogelijk is om een huldiging te doen voor de top 3 om de bekers daar te overhandigen.
Voor Bram en Robbin natuurlijk erg jammer dat ze geen officiƫle huldiging hadden maar beide trots naar huis. Bram 2de in het NK en Robbin 3de in het NK, tenminste dat dachten we. Wat we toen nog niet wisten is dat de KNMV een telfout hadden gemaakt ten nadele van Robbin. Robbin had 2 manches niet uitgereden en Mike ook niet. Maar omdat Mike 2de reed had die toch meer punten en verviel de 3de plaats voor Robbin en komt hij uiteindelijk op een 4de plaats in het klassement.

Even voor iedereen om te laten zien hoe goed ze in 1 jaar gegroeid zijn:
Robbin Kok 2019 8ste plaats!
Bram Schra 2019 7de plaats!

Deze 2 jonge Wieringers zetten Hippolytushoef op deze manier mooi op de kaart.
Al vinden ze het wel erg jammer dat er in Noord-Holland geen enkele mogelijkheid is om hun sport te beoefenen, geen crossbanen die quads toelaten. Geen crossbanen in de buurt. Dat gaat ten koste van de prestaties op langere termijn, want je moet hiervoor toch wel goed getraind zijn.

Wij blijven hopen op een baan, niet alleen voor crossmotors maar ook voor quads!
Robbin Kok en Bram Schra bedanken nogmaals alle sponsors, zonder jullie was dit niet mogelijk!


Robbin 'vlogt' ook op You Tube is hij te volgen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Team D bouwjaar 2020
€ 32.995,-

Toyota Aygo 1.0 5drs X-play
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins voor oosterlanderschool - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...