Workshops voor vereniging, zorg, onderwijs en bedrijfsleven
Uitgegeven op 07-10-2020 om 17:32  |  link  |  bewaar  |  print

Gratis workshops tijdens online inspiratiesessies lokale Sportakkoorden

NOORDKOP - Tal van goede ideeën zijn inmiddels uitgewerkt of zitten in de pijplijn. Sportaanbieders, gemeenten, de gezondheidswereld, ze weten elkaar steeds beter te vinden via de lokale Sportakkoorden. Ze trekken samen op of werken hun plannen binnen de organisatie uit.

Om nog meer te inspireren verzorgt Team Sportservice twee online inspiratiesessies. Iedereen die interesse heeft en benieuwd is naar de kansen die het Sportakkoord biedt, kan zich inschrijven voor de gratis webinar met vijf verschillende workshops. De eerste is 21 en de tweede 26 oktober.


In de Wieringermeer is met hulp van het Sportakkoord een nieuwe wandelgroep van start gegaan: een enthousiaste club vijftigplussers die elke week op pad gaat - foto aangeleverd

Team Sportservice biedt vijf workshops van uiteenlopend karakter. Lydia van Noord coördineert het Sportakkoord vanuit Den Helder. ëDan kun je denken aan inclusief sporten. Hoe kun je als vereniging zorgen dat ouderen die niet zo makkelijk meer kunnen aansluiten bij je aanbod toch betrokken houden? En zo eenzaamheid proberen te terug te dringen. Daarvoor hebben we twee experts van het Ouderenfonds bereid gevonden een workshop te verzorgen

Alle informatie over de inspiratiesessies van de lokale Sportakkoorden is online te vinden. Ga voor aanmelding naar www.sportakkoord-denhelder.nl.
Meer weten? Neem contact op met Lydia van Noord voor Den Helder, coordinator@sportakkoord-denhelder.nl of Nanda Timmerman, coordinator@sportakkoord-schagen.nl.

Nanda Timmerman is coördinator voor Schagen en Hollands Kroon: "We willen met deze online bijeenkomst kijken hoe partijen nog beter samen kunnen werken om ideeën of acties te bereiken en ze vooral veel inzichten geven. Daarnaast proberen we nieuwe partners te bereiken, waardoor wellicht weer nieuwe en verrassende samenwerkingen ontstaan. Want de Sportakkoorden bieden heel veel kansen die lang nog niet bekend zijn bij iedereen."

Seksuele intimidatie
'Hoe komt mijn club in aanmerking voor gratis trainingen en deskundigheidsbevordering voor trainers, bestuurders en andere vrijwilligers?' zou ook een vraag kunnen zijn. Of 'hoe maak je jouw sportomgeving gezonder?' "Een heel actueel onderwerp is sociale veiligheid binnen je club. Vooral na de schandalen op het gebied van seksuele intimidatie. Hoe zorg je ervoor dat je leden veilig zijn binnen jouw verenging en wat heb je daarvoor nodig. Het Centrum Veilige Sport Nederland neemt deze workshop voor zijn rekening", noemt Nanda Timmerman als derde voorbeeld.


Sport en Welzijn Wieringermeer kon met hulp van het Sportakkoord een AED-cursus aanbieden aan een aantal verenigingen - foto: aangeleverd

Meer uitleg
Anders dan de andere vier die gegeven worden, duurt deze een uur. "Een onderwerp dat meer uitleg vergt. De andere vier duren steeds een half uur. Wie zich aanmeldt, kan zich aanmelden voor twee van die vier workshops of voor de sociale veiligheid. Zowel de sessies van de 21e als die van de 26e zijn gelijk", verduidelijkt Lydia van Noord.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Drukte tijdens de kermis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...