Veel dode vissen drijven in sloot De Haukes.
Uitgegeven op 28-09-2020 om 21:29  |  link  |  bewaar  |  print

DE HAUKES - Marco Muis stuurde ons de volgende foto's, opmerkelijke vissterfte in de sloot ten noorden van de Wierdijk tussen De Haukes en Westerklief.Over de hele lengte drijven tientallen dode vissen. (foto's aangeleverd, copyright Wieringernieuws)

Marco heeft HHNk direct ingelicht over deze vondst. Onder aan de dijk bevindt zich een gemaal, dat net is vervangen door het hoogheemraadschap. Hij dacht dat hierbij iets fout is gegaan, gelet op het feit dat er voor het gemaal massaal vissterfte is opgetreden. Er drijven zeker zo'n 100 grote dode vissen, voornamelijk karpers in het water.

'Ze hebben een klep vervangen, dus niet het complete gemaal. Oorzaak van het zuurstof tekort is onbekend. Oplossing zou het doorspoelen met zuurstofrijk water zijn, maar de opzichter waarmee hij heeft gesproken vertelde dat dit er niet in zit omdat ze bezig zijn met het bereiken van het winterpeil. Misschien is de oorzaak van de sterfte op een of andere manier met het op winterpeil brengen in verband te brengen. Als er niets gebeurt, kunnen we mogelijk nog heel wat dode vissen verwachten'.


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Koningin op bezoek - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...