Wieringer motorraceteam strijdt zondag voor het IDM kampioenschap
Uitgegeven op 27-09-2020 om 03:45  |  link  |  bewaar  |  print

HOCKENHEIM - Het Wieringer motorraceteam van Bert Zuur en Henk-Jan Wittink gaat vandaag, zondag 27 september, tijdens de laatste twee wedstrijden van dit jaar proberen de titel binnen te halen in de Supersport 300 klasse van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft. Met 15 punten voorsprong is de kans zeker aanwezig.


Het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) is na de MotoGP en WSB samen met British Superbikes het hoogst haalbare niveau in de motorracesport. Dit kampioenschap wordt dan ook wel gezien als het Noord-West Europees Kampioenschap.

Het seizoen is dit jaar beperkt vanwege de coronacrisis. Normaal gesproken racen de coureurs in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk op wereldberoemde circuits zoals de Red-Bull Ring, Hockenheim en TT-Circuit Assen. De wedstrijden worden sinds vorig jaar allemaal live uitgezonden. Tienduizenden mensen volgen de races dan ook.

Rick Dunnik racet voor ZUWI HD-Racing, het gecombineerde team van en uit Wieringen en Staphorst. De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen via www.idm-live.de. Vanwege 'code rood' in Noord-Holland kunnen Bert en Henk-Jan er helaas niet bij zijn, niet getreurd, in de Kremersweg staat zondag de koffie klaar om de races te volgen. U bent van harte welkom, vol = vol, wij moeten ons ook thuis aan de regels houden.
De motor is echt een plaatje om te zien, met dank aan...


(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Te koop mitsubishi Space Star
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Landbouwtentoonstelling Wieringen omstreeks 1936 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...