Hallo, hoe gaat het met ons?
Uitgegeven op 24-09-2020 om 07:38  |  link  |  bewaar  |  print

Groot gezondheidsonderzoek start 24 september

Eind september start de Gezondheidsmonitor 2020, een grootschalig vragenlijstonderzoek naar de gezondheid en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in alle gemeenten in Noord-Holland-Noord. De Gezondheidsmonitor wordt elke 4 jaar door GGD Hollands Noorden uitgevoerd in opdracht van de gemeenten. Bijna 1 op de 10 inwoners van Noord-Holland-Noord ontvangt een uitnodiging om mee te doen aan de Gezondheidsmonitor. De resultaten van het onderzoek helpen de gemeenten en de GGD om de gezondheid en het welzijn van de inwoners in onze regio te verbeteren.

Hallo, hoe gaat het met ons?
Dat is de slogan van de Gezondheidsmonitor. Nu we middenin de coronacrisis zitten, is het antwoord op deze vraag nog belangrijker geworden. Want: hoe beïnvloedt 'het nieuwe normaal' de geestelijke en fysieke gesteldheid van mensen? En: hoe kunnen we daar met nieuw beleid op inspelen? Daarom worden er vragen gesteld over onder andere eenzaamheid, beperkingen, stress, leefstijl, mantelzorg, woonomgeving en de invloed van de coronacrisis. Op basis van de resultaten bepalen gemeenten, GGD en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren.

Wie kunnen meedoen?
Voor het onderzoek heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ruim 46.500 inwoners geselecteerd uit de 17 gemeenten in Noord-Holland-Noord. Deze personen ontvangen vanaf donderdag 24 september een uitnodiging per post om een vragenlijst in te vullen. Meedoen is belangrijk, want elke geselecteerde persoon vertegenwoordigt veel andere inwoners. Een goed beeld van de gezondheid en het welzijn in alle gemeenten en in de regio is alleen mogelijk als zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. De GGD hoopt dan ook dat veel mensen hun steentje willen bijdragen en de vragenlijst invullen. Mensen die de vragenlijst via internet invullen, ontvangen voor een aantal onderwerpen een persoonlijk gezondheidsadvies. Personen die niet geselecteerd zijn door het CBS kunnen niet aan het onderzoek deelnemen.

Landelijke samenwerking
Sinds 2012 voeren alle GGD'en de Gezondheidsmonitor eens in de 4 jaar op vergelijkbare wijze uit. Zo kunnen de cijfers van Noord-Holland-Noord worden vergeleken met andere regio's. Ook wordt er gekeken welke veranderingen er zijn vergeleken met vorige monitors. Door samenwerking met alle andere GGD'en in Nederland, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het CBS levert het onderzoek tenslotte informatie op over de gezondheid van heel Nederland.

Meer informatie over de Gezondheidsmonitor vindt men op www.ggdhn.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Aspiration navi
€ 6.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Dirk van Duin - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...