Zijdewinder kermis geslaagd
Uitgegeven op 15-09-2020 om 12:17  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - De aangepaste Zijdewinder kermis is uitstekend verlopen. Het schitterende weer maakte de kermis toch tot een zeer geslaagde gebeurtenis. Het Kermiscomité kan dik tevreden zijn dat alles zo voortreffelijk is gegaan.Op de laatste dag was om 2 uur het kermis terrein al weer behoorlijk vol om aan Jeu de Boules deel te nemen door de ingeschreven en aangemelde teams.Net als bij het Katknuppelen waren alle plaatsen bezet en werden alle tafels voorzien van een koelbox met gekoelde drankjes zodat iedereen in z'n eigen behoefte kon voorzien.
Voorzitter Thomas Droog gaf het startsein aan spelleider Henk Broersen die deze taak uitstekend en bekwaam in goede banen wist te leiden. Af en toe moest er toch secuur gemeten worden welk team er het dichtst met de koersbal bij de pion was komen te liggen.Naarmate het spel vorderde werd het niet alleen gezelliger maar de deelnemers begonnen ook meer vat op het spel te krijgen, zodat de spanning toe nam.
Inmiddels was de grote braadpan op gestookt en werd iedereen voorzien van de befaamde biefstuk met brood en champignons.Rasartiest Paul Vlaar verhoogde de stemming met gezellige muziek. Het terrein was zo ingericht dat er onderling zoveel mogelijk en voldoende afstand werd gehouden.
Bij de werpers was het af en toe oppassen geblazen maar ook daar werd er zoveel mogelijk rekening mee gehouden.Tijdens het Jeu de Boules werd de jeugd van de lagere school door het Comité bezig gehouden met diverse spellen, waaruit de kinderen een keuze mochten maken.
Voor de kleinste jeugd was het helemaal grandioos. In de kermistent werden die uitstekend vermaakt door een grappenmaker van de bovenste plank.In de vooravond kwam de jeugd tot 16 jaar nog ruimschoots aan hun trekken. Bij de schiettent mochten zij onder toezicht hun kunsten vertonen.
Het bleef evengoed nog lange tijd reuze gezellig na het Jeu de Boules spel. Het lukte entertainer Paul Vlaar uitstekend om de stemming erin te houden.
Rond half 10 's avonds werd de Zijdewinder kermis weliswaar een dag eerder als gebruikelijk afgesloten door het organiserende zeer tevreden en opgeluchte Kermiscomité. Het comité was er ondanks alles in geslaagd om er een waar dorpsfeest van te maken.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
locomotief - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...