Sinterklaasintocht Wieringen gaat niet door
Uitgegeven op 14-09-2020 om 16:03  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De traditionele intocht van Sinterklaas en pieten gaat dit jaar in Den Oever, Hippolytushoef en Westerland niet door. Vanwege de coronacrisis is het organiseren van een evenement waar naar verwachting veel mensen op af zullen komen niet verantwoord, meldt de organisatie.

Het bestuur van de organiserende stichting vindt het besluit vervelend, maar helaas ook onvermijdelijk. Gezien het stijgende aantal corona-besmettingen is de verwachting dat ook komende maanden de 1,5-maatregel nog van kracht is. Drukte moet worden vermeden, is het devies van medici en de overheid.


Foto's Remco Zwart/Zoomfactory

"Vanwege de vele bezoekers die de intocht in Den Oever jaarlijks trekt, is het garanderen van de anderhalve meter afstand onmogelijk", zegt Arnoud Vooijs van de organiserende stichting. Ook speelt mee dat in omliggende plaatsen zoals Den Helder en Wieringerwerf de intochten zijn afgelast. "Er zijn signalen dat hierdoor veel extra mensen uit omliggende plaatsen naar de intocht in Den Oever zullen komen. Hierdoor kunnen de basisregels helaas niet worden gehandhaafd. We hebben daarom in goed overleg besloten dit jaar geen intocht te organiseren."

De organisatie laat weten dat er nog op mogelijke digitale alternatieven wordt gebroed. "Maar voor een grootse bijeenkomst gooit Covid-19 helaas echt roet in het eten."


Gelukkig hebben we de foto's nog...
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aan boord WR1 1974 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...