Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 06-08-2020 om 20:14  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan bert@wieringernieuws.nl.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museazondag 23 augustus

Ambachtenweekend

MEDEMBLIK - Vele ambachtslieden komen naar het Nederlands Stoommachinemuseum om hun ambacht te tonen. Er zijn demonstraties met rietdekken, beeldhouwen, scharensliep, mandenvlechten, sokkenbreimachine uit 1920, pottenbakken, midwinterhoorn bouwen, houtdraaien, tingieten en nog veel meer.

Verloting houten beeld
Boomzaagkunstenaar Dave Harmsworth laat zondag zien hoe hij een uil en andere prachtige sculpturen uit boomstammen zaagt. Wil je kans maken om één van deze beelden te winnen? Koop dan een lootje (meer mag natuurlijk ook) en wie weet, ben jij de gelukkige winnaar die zondag met een schitterend beeld naar huis gaat. De lootjes kosten € 2,50 per stuk en zijn bij de ticketbalie in het bezoekerscentrum verkrijgbaar. De winnaar wordt zondagmiddag om 16:00 uur bekend gemaakt. Ben je niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen? Je krijgt bericht en het beeld kan later bij het museum opgehaald worden.In de oude smederij toont de smid zijn smeedkunsten en vertelt enthousiast over zijn ambacht. Bij de tinnegieter mag je tegen een kleine vergoeding zelf iets gieten. In het museum wordt de ketel gestookt om de stoommachines te laten draaien. Buiten in de machinetuin tilt de stoomhijskraan hele boomstammen op de stoomraamzaag waar ze tot planken worden gezaagd. Bij de kolengestookte emmerbaggermolen 'Vooruit' zal voor het eerst in maanden het geknars en gepiep van de draaiende emmers weer te horen zijn.

Museumrondvaart
In een klein uur neemt schipper Rob Smak van de Koggevaarder de passagiers mee langs de mooiste plekken rondom Medemblik. Rondvaarten vertrekken vanaf het museum om 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Per vaartocht kunnen maximaal 20 personen mee. Mondkapje verplicht bij meer dan 8 passagiers. Combinatietickets museumbezoek én rondvaart: kinderen 5 tot 12 jaar € 10, jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen € 13. Museumkaarthouders betalen € 8 per rondvaart. Reserveren via 0227 544732.

Coronamaatregelen
In het museum is een looproute uitgezet. Stickers attenderen bezoekers op de noodzaak van afstand houden. Op strategische plekken staan dispensers om de handen te desinfecteren. Bezoekt u onze ambachtenmarkt let dan op de aanwijzingen op het buitenterrein. Check op www.stoommachinemuseum.nl of reserveren met een tijdblok wellicht nodig is.

Het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4 in Medemblik is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang. Reserveren is niet nodig.
Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.zondag 23 augustus

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Tuin familie Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin Sculpture inZicht, Weereweg 114, Lutjewinkel
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin van Adri & Tineke Out, Vierkant 10, Wognum (alleen op zondag)
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)
Tuin van Karel & Tine van den Berg, Dreef 2, 't Veld (alleen op zondag)zondag 23 augustus

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Dans van groen en kleuren'.

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Tuin Le Coquelicot, Wogmeer 12, Hensbroek van 11:00-17:00 uur
Versicolor Tuinen en Ontwerp, Zoutkraag 8, Lutjewinkel van 11:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
Tuin Ageeth Meeuwes, Zuiderweg 6, Opperdoes van 11:00-17:00 uur
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur (alleen op zaterdag)
Kwekerij De Bolderik, Grutteweide 9, Wervershoof van 11:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Natuurtuin de Doornduyn, Duinweg 2, Castricum van 11:00-16:00 uur (alleen op zondag)
Egelopvang Dikke Prik, Wesfriesedijk 58, Warmenhuizen van 12:00-16:30 uur (alleen op zondag)
Tuin Van den Berg, Dreef 2, 't Veld van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)zondag 23 augustus

Zwerftocht door duingebied Botgat

GROOTE KEETEN - Botgat ligt in de Noordduinen bij Groote Keeten. Nog niet zo lang geleden lag hier een schietbaan van Defensie met gebouwen en veel beton. Dat heeft Landschap Noord-Holland allemaal verwijderd en nu kan de natuur hier haar gang gaan. Wandel mee en ontdek wat er in een paar jaar allemaal is veranderd.

Zandverstuivingen, bloemenpracht, vlinders, vogelrijkdom en een schitterend panorama. De tapuit heeft dit gebied ook ontdekt. Ze broeden in konijnenholen en houden van open en lage vegetatie. Omdat het broedseizoen nu ten einde is, kunnen we er een kijkje nemen. Tijdens de wandeling laat de gids zich verrassen door hetgeen er op het pad komt.


Orchideeën fotograferen in Botgat - foto Eric van der Eijk

Trek goede wandelschoenen. Heeft u een verrekijker, neem die dan mee. De excursie is georganiseerd voor wandelliefhebbers vanaf 12 jaar. Reserveren via www.gaatumee.nl is in verband met corona verplicht. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen en houdt de groep zich aan de coronarichtlijnen.

De zwerftocht is van 11:00 tot 13:30 uur. Vertrekpunt is de strandopgang bij restaurant De Princen Keet, Achterweg 2 in Groote Keeten
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00.t/m zondag 30 augustus

Zomerstoom

MEDEMBLIK - Bezoek de zomerstoomweken bij het Nederlands Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4 en ontdek wat water en vuur teweeg kunnen brengen!

In het oude stoomgemaal Vier Noorder Koggen waar het museum gevestigd is, wordt het vuur in de grote ketel tijdens de zomervakantie dagelijks (behalve maandag) opgestookt om de grootste verzameling nog werkende stoommachines te laten draaien. Stap in de fascinerende wereld van stoom en ontdek waar mensen in vorige eeuwen al toe in staat waren. Machinisten en rondleiders vertellen met veel enthousiasme hoe de stoommachines werken en wat stoom betekend heeft. Voor onze jonge bezoekers ligt een leuke speurtocht klaar waarmee je het museum kunt verkennen. Wil je zelf stoom maken? Dat kan met miniatuurstoommachines en zie wat stoomkracht doet.

Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: € 8,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen van 5 - 12 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang. Reserveren is niet nodig.
Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.maandag 24 augustus

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar. Aanmelden is wel verplicht.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag: 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Middenmeer, Kroonwaard 1, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1: dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79. donderdag: 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag: 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.maandag 24 augustus

Meditatie online

HIPPOLYTUSHOEF - In plaats van de maandelijkse meditatiebijeenkomsten in Hippolytushoef zijn er in dit tijdperk wekelijks open meditatiebijeenkomsten. Sungrab Leen, Monnik in het Tibetaans Boeddhisme, geeft deze on line.

Ieder die wil deelnemen, heeft een ZOOM App nodig.
Vooraf ontvangt u op uw e-mailadres de eenvoudige inloggegevens voor de bijeenkomst.
U kunt deze aanvragen door een e-mail te sturen naar windhorse37@gmail.com.
De meditatie bijeenkomst is van 19:00-20:30 uur.maandag 24 augustus

Openbare fractievergadering ChristenUnie

ANNA PAULOWNA - De ChristenUnie houdt om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in het MFA. Deze vergadering is openbaar en iedereen is van harte welkom.

Op de agenda staan onder meer de Regionale Energiestrategie, hoe om te gaan met ons huishoudelijk afval en de Kaderbrief, die als uitgangspunt voor de begroting 2021 moet dienen. Om de fractie in staat te stellen zich op uw komst voor te bereiden wordt het op prijs gesteld als u een mailtje stuurt naar fractie@hollandskroon.christenunie.nl of even belt naar 06 3901 3074. Als u digitaal wilt deelnemen, dan kan dat uiteraard ook.woensdag 26 augustus

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand augustus is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef voor een route door en rond het dorp.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 26 augustus

Openbare fractievergadering PvdA

HARINGHUIZEN - De openbare fractievergadering van de PvdA Hollands Kroon vindt plaats om 20:00 uur in Dorpshuis 'De Oude Stal', Dorpsstraat 17. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.

Insprekers zijn van harte welkom. Aanmelden: 06 5137 0126 of pvdahollandskroon@ziggo.nl. Besproken worden de onderwerpen van de raadsagenda, lopende zaken en actuele onderwerpen.woensdag 26 augustus

Openbare fractievergadering CDA

WIERINGERWERF - De fractie van het CDA Hollands Kroon komt na geruime tijd weer fysiek bijeen, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. Het fractieoverleg is om 20:00 uur in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Indien u aan het overleg wilt deelnemen, is het verzoek dit tijdig te melden via sjaakvriend@hollandskroon.nl of 06 2113 7835. Het aantal bezoekers is namelijk beperkt. Het kan zijn dat bezoekers worden uitgenodigd digitaal deel te nemen aan het overleg.
In de fractievergadering wordt de agenda voor de raadsvergadering van 3 september aanstaande besproken.
Ook als u met de fractie over andere onderwerpen wilt spreken bent u van harte welkom. U kunt uiteraard ook telefonisch of per mail onderwerpen bij de fractie onder de aandacht brengen.woensdag 26 augustus

Openbare fractievergadering VVD

WIERINGERWERF - De VVD fractie houdt vanaf 20:00 uur haar openbare fractievergadering. De vergadering is openbaar en u bent van harte welkom om deze bij te wonen.

Vergaderlocatie is Leven van de Wind, Oosterterpweg 12 in Wieringerwerf.
Als u vragen heeft of wilt komen inspreken, kunt u dit aangeven bij de fractiesecretaris mevrouw Borst- Koorn: PetraBorst@hollandskroon.nl.donderdag 27 augustus

Jaarvergadering Gymnastiekvereniging Wieringen
vrijdag 28 augustus

Vereniging Afsluitdijk

DEN OEVER - Vereniging Afsluitdijk is een club voor iedereen. Het nieuwe seizoen begint op vrijdag 4 september. Om er lekker in te komen is clubhuis het Vikingschip van 19:30-21:00 uur open om te oefenen.

Wil je ook graag biljarten of klaverjassen kom gerust langs. De vereniging zoekt nog nieuwe leden voor het biljarten of klaverjassen.
Informatie op al uw vragen krijgt u in clubhuis het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a te Den Oever.vrijdag 28 augustus

Lezing 'De Elektrische kant van de natuur'


WIERINGERWERF - Een groep burgers in Hollands Kroon die bezorgd is over toenemende straling van o.a. zendmasten, wil zich laten informeren over het verschil van inzicht, -ook onder wetenschappers-, over de veiligheid voor de gezondheid van mensen, dieren en planten, van de frequenties die de 5e generatie mobiele netwerken gaat gebruiken.


Zij hebben Sander Funneman uitgenodigd omdat hij hier heel genuanceerd over schrijft in zijn boek Elektrisch Ecosysteem.
Sander en zijn vrouw Annemarie komen naar de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. De lezing, met als titel 'De Elektrische kant van de natuur' begint om 20:00 uur. Deelname € 10,- inclusief 1 consumptie. Opgave vooraf is noodzakelijk. Voor meer informatie en opgave mail odette.deneeling@quicknet.nl.vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus, maandag 1 september

Kinderkermis

DEN OEVER - De kinderkermis in Den Oever kan doorgaan in aangepaste vorm. Stichting Behoud Nederlandse Kermissen (SBNK) en de gemeente Hollands Kroon hebben daarover goede afspraken gemaakt.In goed overleg met Arjan Blokker van de SBNK zijn oplossingen gevonden om, rekening houdend met de coronamaatregelen, een leuke kermis te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan looproutes, linten, gastvrouwen, bij een attractie aan een kant uitstappen en met linten een looproute volgen en een duidelijke in- en uitgang van de kermis.zaterdag 29 augustus


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Vooralsnog is de markt van 8:30 tot 12:00 uur open, maar alleen voor het afhalen van bestellingen. Het is een onzekere, vreemde tijd. Er zijn al behoorlijk wat maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel als mogelijk te beperken.
Ook de vismarkt wil voorkomen dat er teveel mensen tegelijk in de hal zijn en daarom wordt gewerkt met afhaaltijden. U kunt dit van te voren aangeven via de webshop.
Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.
Laat uw bestelling door iemand anders ophalen indien u verkoudheids- of griepklachten heeft.
Belangrijk is dat u de bevestiging van uw bestelling meeneemt naar de afslag. U wordt gedoseerd binnen gelaten. U kunt doorlopen naar de kassa waar uw bestelling voor u klaar ligt.
De bestelling moet per pin betaald worden. Contante betaling is niet mogelijk. De pinautomaat wordt elke betaling gereinigd.zaterdag 29 augustus

Workshop 'Bloemen schilderen met paletmes'

ANNA PAULOWNA - Elly Doolaard geeft een workshop 'Bloemen schilderen met paletmes' in de Keesschuur, Middenweg 9b.

De workshop begint om 13:30 uur. Er wordt geschilderd tot plusminus 17:00-17:30 uur. Iedereen kan meedoen, beginnend of gevorderd. Er wordt gewerkt op flinke doeken ( 60x90, 80x70 o.d.) naar eigen keus, met olieverf.Er staat een variëteit aan bloemen in het atelier, zodat ieder een eigen keus kan maken. De begeleiding is persoonlijk en intensief.
Uiteraard is er een koffie/thee pauze en aan het eind is er een borrel met een korte nabespreking.
Wie mee wil doen of meer info wil: doolaard@hetnet.nl of tel. 0223 621610. Of kom gewoon even langs in het atelier.zaterdag 29 augustus

Texels Speciaalbier Proeverij

NIEUWE NIEDORP - Hans Glandorf, ambassadeur van Texels Bier, komt in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79 vertellen over zijn favoriete bier. Natuurlijk kan er ook geproefd worden.

Hans Glandorf is het bierdrinkende en wandelende uithangbord van Texels Bier. Niemand kan zo enthousiast en smakelijk vertellen over de bieren van het eiland als deze horecaman in hart en nieren. Hij heeft het over vloeibare bonbonnetjes en vertelt zo smakelijk over bier, dat je er dorst van krijgt...En passant vertelt de bierambassadeur ook nog wat zijn favoriete bier van het eiland is.
U gaat kennismaken met verschillende Texelse Bieren met bijpassende hapjes en Hans neemt u mee op reis in de wereld van het Texels Bier.
Na afloop wordt uw kennis getest en er is een prijs voor de Texels Bier Kampioen.

De proeverij begint om 20:00 uur. Toegang 18+. Deelname € 24,50. Bestellen kan via Ziber Pay.zondag 30 augustus

Natuurwandeling

Op zoek naar Parnassia in natuurgebied Refugium bij Den Helder

DEN HELDER - Tijdens deze wandeltocht ga je op zoek naar een bijzonder plantje met fraaie, stervormige, witte bloemen... Parnassia! Het is een parel onder de wilde bloemen en het bloeit van juli tot en met september in natuurgebied Refugium. De wandeling start om 13:30 uur bij bezoekerscentrum De Helderse Vallei.

Onder leiding van een gids van Landschap Noord-Hollland wandel je vanaf het vertrekpunt naar het Refugium. Hier grazen Schotse Hooglanders die de vegetatie kort houden. Parnassia groeit graag in deze voedselarme, vochtige duinvalleien. Het is een vrij zeldzame plant en je treft deze alleen in de duinstreek aan. Natuurlijk hoor je ook meer over de overige bloemen en planten in dit gebied.


Parnassia - foto Henk van Bruggen

In verband met corona is het verplicht te reserveren via www.gaatumee.nl. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen en tijdens de excursie worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd.

De wandeling is van 13:30 tot 15:30 uur en start bij Bezoekerscentrum De Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder.
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers betalen € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00.zondag 30 augustus

Lezing 'Insectenvriendelijk tuinieren'

AARTSWOUD - Rundveemuseum Aat Grootes staat in het teken van insecten. Margriet Brouwer vertelt over het nut en de schoonheid van insectenvriendelijk tuinieren. De lezingen starten om 13:00 en 15:00 uur in het museum. Tussen 14:00 uur en 15:00 uur zijn er insectenvriendelijke planten te koop.

Margriet Brouwer is door haar werk steeds meer in aanraking gekomen met insecten: Zo was zij onder andere projectcoördinator voor Flevoland voor het landelijk project 'Nederland Zoemt'. De doelstelling van dit project is om zo veel mogelijk geschikte bijenlocaties te ontwikkelen in Nederland. In elke tuin of klein balkon kunnen planten worden gezet die insecten zoals bijen helpen om hun nuttige werk te doen. Er zijn speciale bijenmengsels in omloop om het gemakkelijk te maken. De meeste planten en struikjes die goed zijn voor insecten zijn een aanwinst voor de tuin. Een diversiteit aan insecten en fladderende vlinders maakt elke tuin levendig en mooier. En met de tips van Margriet is een insectenvriendelijke tuin voor iedereen haalbaar. Margriet geeft een lezing met beeldmateriaal over het leven van verschillende insecten. Hoe leeft een wilde bij en hoe werkt een insectenhotel? Ook het leven van dagvlinders wordt toegelicht.


Foto Hanneke de Boer

Op het buitenterrein van het Rundveemuseum wordt hard gewerkt aan een educatief pad vol informatie over dieren, planten en hun omgeving. Het nieuwe insectenhotel en het leven in de sloot hoort daar ook bij. En natuurlijk zijn ook alle andere bijzondere dieren te bekijken. Leuk voor ouders en hun kinderen!

Het Rundveemuseum is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt € 3,50 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost het € 1,50. U wordt vriendelijk verzocht de richtlijnen te volgen die verband houden met het corona virus. In verband met het coronavirus werkt het museum met 2 tijdsblokken: tussen 12:30 en 14:30 uur of tussen 14:30 en 16:30 uur. Voor bezoek kunt u reserveren via info@rundveemuseum.nl of via 06 1256 8365.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.maandag 31 augustus

Meditatie online

HIPPOLYTUSHOEF - In plaats van de maandelijkse meditatiebijeenkomsten in Hippolytushoef zijn er in dit tijdperk wekelijks open meditatiebijeenkomsten. Sungrab Leen, Monnik in het Tibetaans Boeddhisme, geeft deze on line.

Ieder die wil deelnemen, heeft een ZOOM App nodig.
Vooraf ontvangt u op uw e-mailadres de eenvoudige inloggegevens voor de bijeenkomst.
U kunt deze aanvragen door een e-mail te sturen naar windhorse37@gmail.com.
De meditatie bijeenkomst is van 19:00-20:30 uur.maandag 31 augustus

Openbare fractievergadering Onafhankelijk Hollands Kroon

WIERINGERWERF - De fractie van het Onafhankelijk Hollands Kroon komt voor het eerst sinds maart weer fysiek bijeen. Dit gebeurt uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. De fractie vergadert vanaf 19.30 uur in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Tijdens de fractievergadering wordt de agenda voor de raadsvergadering van 3 september a.s. besproken. Op de agenda staan de volgende punten: Bestemmingsplan Leijerdijk 5 Nieuwe Niedorp, Bestemmingsplan Mientweg 46 Lutjewinkel, koersbepaling recycleplan, gebiedsagenda Wadden en de tweede bestuur rapportage.

Indien u bij de fractievergadering aanwezig wilt zijn wordt u verzocht dit tijdig te melden via alexanderbugel@hollandskroon.nl of 06 2079 1744. In verband met de coronamaatregelen is het aantal bezoekers namelijk beperkt. Mocht u over andere zaken dan de eerder genoemde agendapunten met de fractie van gedachten willen wisselen bent u natuurlijk ook van harte welkom. U kunt ook altijd telefonisch of via de e-mail u vragen of zorgen met de fractie delen.dinsdag 1 september

Cursus Peuter in Zicht!

GGD Hollands Noorden start de gratis oudercursus 'Peuter in Zicht!'. Dit is een cursus over het opvoeden van peuters en is bedoeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en vindt plaats in Middenmeer.

Het opvoeden van peuters kent vele uitdagingen. Een peuter wordt steeds zelfstandiger en wil de wereld ontdekken. Op ontspannen en praktische wijze leren ouders/opvoeders inspelen op het gedrag van hun kind. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Bovendien herkennen ouders/opvoeders veel in de verhalen van collega-ouders/opvoeders.

De cursus is op dinsdag 1, 8, 15 en 22 september van 19:30 tot 21:30 uur in GGD JGZ Middenmeer, Poststraat 16, 1775 AW Middenmeer. Kosten: de gemeente Hollands Kroon biedt deze cursus gratis aan.

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8:30-16:30 uur).

Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen?
Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.woensdag 2 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf snackbar De Bonkte Hongd in Westerland voor een route door het dorp en het buitengebied: Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 3 september

Online op reis met de bibliotheek

Veel mensen gaan deze zomer niet met vakantie naar het buitenland. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken een online citytrip naar de Poolse stad Krakau. De deelnemers worden persoonlijk rondgeleid door kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

De populairste reisbestemming in Polen is zonder meer Krakau. De oude hoofdstad van het land ligt er ogenschijnlijk hetzelfde bij als vijf eeuwen geleden. Een pittoresk paleis met om de hoek een kathedraal domineert vanaf een rots de bocht van de rivier Weichsel. Een weids marktplein met de oude lakenhal en de Mariakerk nodigt uit tot flaneren, net als het prachtige park Planty dat op de plaats van de oude stadsmuren is aangelegd. De Joodse wijk in Kazimierz ziet er op het eerste gezicht net zo volks uit als altijd.Tijdens dit virtuele bezoek maak je kennis met de monumenten en de wijken van Krakau en geniet je van de onbekende, maar prachtige schilderijen en glas-in-loodramen van de kunstenaars die rond 1900 in Krakau actief waren. Kortom, het wordt een prachtige virtuele reis...

Hoe werkt het?
De online lezing start om 19:30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het makkelijk te hanteren programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen en hoor je de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl.zaterdag 5 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zondag 6 september

Wierholt bosloop

WIERINGERMEER - Atletiek Vereniging Wieringermeer organiseert de Wierholt bosloop. De loop vindt plaats met een zogenaamd corona-protocol.

De belangrijkste aanpassingen:
• Inschrijven kan vanaf 9:30 uur
• De start is tussen 10:00 uur en 10:15 uur (vrije start). Er is dus geen massa-start
• Tijdregistratie vindt plaats via de chipregistratie
• Er wordt gewerkt met netto tijden; met chips, zonder startnummers
• Uiterste finishtijd is om 11:30 uur
• Parcours wordt na deze tijd afgesloten voor deelname


Foto Herman Loer

Rondom het corona-virus zijn dit de belangrijkste punten:
• Tijdens het hardlopen mag de 1,5 meter afstand regel tijdelijk losgelaten worden.
Daarbuiten dient hier wél aan gehouden te worden (o.a. bij de inschrijving)
• Inlopen mag niet op het parcours, maar langs de Sluitgatweg
Lees hier het volledige corona-protocol dat van toepassing is op deze wedstrijd.

Afstanden 3, 4, 6, 8, 10, 12 km; 1EM (1600m) voor de jeugd. Afstanden starten tegelijk van 10:00 t/m 10:15 uur. De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1EM, 3, en 4km.
Je kan naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
Trimloop is voor leden en niet-leden. Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.
Inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis!maandag 7 t/m zondag 13 september

Week van Lezen en Schrijven

Deze week vindt de Week van Lezen en Schrijven plaats. Daarmee krijgt de bekende Week van de Alfabetisering een nieuwe en toegankelijke naam. Stichting Lezen en Schrijven organiseert de themaweek voor het zestiende jaar op rij. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vraagt de organisatie samen met honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties, extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo'n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Begrijpelijk

Stichting Lezen en Schrijven kiest bewust voor een nieuwe naam: Week van Lezen en Schrijven. Die naam is toegankelijker en dekt de lading beter. Iedereen begrijpt voortaan waar de themaweek over gaat: kunnen lezen en schrijven. De samenleving wordt namelijk sterker als iedereen kan lezen en schrijven. Partnerorganisaties, media en vooral laaggeletterden zelf gaven de voorbije jaren met regelmaat aan dat de naam Week van de Alfabetisering ongeschikt is. Het woord 'alfabetisering' is moeilijk om te lezen, te schrijven en uit te spreken. Bovendien geeft die naam juist een verkeerd beeld van het onderwerp. Te vaak is er verwarring met analfabetisme.

Webpagina
Stichting Lezen en Schrijven roept ook dit jaar het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven op om taalactiviteiten te organiseren tijdens de Week van Lezen en Schrijven. Zodat we met elkaar het belang van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden zichtbaar maken. Iedereen kan op weekvanlezenenschrijven.nl informatie vinden over de themaweek. Op de webpagina staan suggesties voor uiteenlopende activiteiten, zoals voorleesmiddagen, taallunches, digitale taalquiz, theater-, muziek- en filmavonden over laaggeletterdheid en minisymposia. Ook is er op de pagina een stappenplan voor het organiseren van activiteiten. Belangstellenden kunnen banners, flyers, posters en stickers van de Week van Lezen en Schrijven downloaden. De materialen zijn zowel online bruikbaar als voor drukwerk.

Dennie, laaggeletterde:
"Het woord 'alfabetisering' is erg lastig voor mij. Ik weet niet hoe ik het moet uitspreken. Dat lukt zelden in één keer. En ik weet ook helemaal niet wat het betekent. Ik heb al mijn hele leven moeite met lezen en schrijven. Daar heb ik mij jarenlang voor geschaamd. Ik durfde het niet te vertellen aan mijn meisje, mijn familie en al helemaal niet aan vrienden en collega's. Vorig jaar verzamelde ik al mijn moed en zette ik die schaamte opzij. Inmiddels heb ik taalles en gaat er een wereld voor mij open.
Dáár gaat het om in deze themaweek. Dat ik en velen met mij er niet alleen voor staan. Maar dat heel Nederland weet wat laaggeletterdheid is. En hoe we dat kunnen stoppen
."

Antoinette de Graaf-Driesen, adjunct-directeur Stichting Lezen en Schrijven:
"Met de nieuwe naam Week van Lezen en Schrijven zeggen we in begrijpelijke taal waar de themaweek over gaat. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dat kan alleen als iedereen kan lezen en schrijven. Bij vrijwel alles in ons leven, hebben we die basisvaardigheden nodig. Stichting Lezen en Schrijven zet zich dan ook in voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. In deze themaweek sluiten ieder jaar honderden bedrijven en duizenden mensen zich aan bij ons werk."woensdag 9 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf snackbar De Bonkte Hongd in Westerland voor een route door het dorp en het buitengebied: Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 9 september

Postzegels ruilen

WIERINGERWERF - Postzegelvereniging de Snuffelaar houdt van 19:00 tot ± 21:30 uur een ruilavond in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.donderdag 10 september
zaterdag 12 september


Jeroen Zijlstra

WIERINGERWERF - Jeroen Zijlstra doet coronaproof de aftrap van het nieuwe seizoen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Jeroen speelt in de Theaterzaal een heel uur topmuziek zonder pauze. Aanvang 19:30 of 21:30 uur. Kosten € 17,50.
Reserveren: reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 12 en zondag 13 september

Dijkgatboscross

Beleef de strijd tussen land en water

WIERINGERMEER - De Dijkgatboscross is een geweldig mooie ervaring voor enthousiaste ruiters uit heel Nederland, maar ook spectaculair om te zien voor de vele toeschouwers. De wedstrijd vindt plaats bij de Dijkgatbosweide aan de Noorderdijkweg 23a in Wieringerwerf.

Op 27 en 28 juni zouden oorspronkelijk de officiële wedstrijden gereden worden. Door de corona maatregelen heeft de organisatie moeten besluiten om dit toen te verplaatsen. Zij hebben keihard hun best gedaan om de cross in september te organiseren. En met succes! Dit weekeinde mogen zij de officiële Dijkgatboscross dan toch laten plaatsvinden. De organisatie heeft het laatste weekend van juni benut om een bijzonder succesvolle oefencross te organiseren zonder publiek. Voorzitter Ellis van Mook vertelt hierover: "Meer dan 200 combinaties hebben het crossparcours gereden en met inzet van meer dan 130(!) vrijwilligers is alles zonder problemen verlopen. Veel blije gezichten en enthousiaste paarden. Dit belooft wat voor de officiële wedstrijden."


Links Ellis van Mook, voorzitter SGW Dijkgatbos, rechts Annemarie Beentjes, Rabobank - foto Jolanda Jacobs

Meedoen met SGW Dijkgatbos kan al heel snel. De crosswedstrijd is open gesteld voor BB, B en L ruiters, paarden en pony's, bovendien ook pony's M. Het is een prachtige route dwars door het Dijkgatbos waarin het thema 'Strijd tussen Land en Water' centraal staat.
Meer informatie of inschrijven? Kijk op sgwdijkgatbos.nl.

De komende drie jaar kan LRPC Wieringermeerruiters rekenen op de sponsoring van Rabobank Kop van Noord-Holland voor het paardencross evenement in het Dijkgatbos.
De organisatie is blij met de betrokkenheid van de Rabobank. Voorzitter Ellis van Mook: "Achter de schermen gebeurt er veel bij de Dijkgatboscross. In tegenstelling tot vorig jaar is, mede door het grote aantal deelnemers, de cross verspreid over twee dagen."
"De Dijkgatboscross is een geweldig evenement in de Wieringermeer voor alle liefhebbers van de paardensport. Daar willen wij als Rabobank graag ons steentje aan bijdragen", vertelt Annemarie Beentjes van Rabobank.zaterdag 12 en zondag 13 september

De Groene Route

HOLLANDS KROON - De Groene Route biedt bezoekers groene inspiratie en moedigt aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. De deelnemers willen je graag laten genieten van prachtige privétuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland. Duurzaamheid en milieubewust werken staat hoog in het vaandel.

De deelnemers inspireren bezoekers graag om aan de slag te gaan in de eigen tuin, met verfrissende voorbeelden en adviezen, nieuwe ontwerpen, planten, bloemen en groenten... Of kom gewoon puur genieten van al het moois!
Op de open dagen kun je een zelf gekozen rondje rijden langs diverse deelnemers. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten direct aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen.Het thema is 'Zicht op de herfst...'.

Onderstaande deelnemers zijn geopend voor bezoek:
Kwekerij De Tuinstek, Kalverdijk 33, Tuitjenhorn van 10:00-17:00 uur
Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, Alkmaar van 12:00-17:00 uur
Kwekerij Margriet, Bovenweg 66, Sint Pancras van 11:00-16:00 uur
Tuin De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef van 11:00-17:00 uur
ZinTuigeN tuin, Beukenlaan 17, Heerhugowaard van 13:00-17:00 uur
De Couwenhof, Dorpsstraat 58, Nieuwe Niedorp van 10:00-17:00 uur
Kwekerij Nico Zonneveld, Middenweg 459, Heerhugowaard van 10:00-17:00 uur (alleen op zaterdag)
Klein Dorregeest, Westerstraat 74, Sijbekarspel van 11:00-17:00 uur (alleen op zondag)
Ilnacullin Tuin, Dorpsweg 21, Schellinkhout van 13:00-17:00 uur (alleen op zondag)zaterdag 12 en zondag 13 september

Top in de Kop

HOLLANDS KROON - Top in de Kop is een jaarlijks terugkerend evenement, met mooie tuinen en kunst in de kop van Noord-Holland. Tijdens het gezamenlijke open weekend worden de mooiste privé tuinen, beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. De groep bestaat uit gepassioneerde deelnemers in de kop van Noord-Holland.Onderstaande deelnemers zijn van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor bezoek:
Kwekerij Liefhebbersplanten, Dorpsstraat 192, Winkel
Beeldentuin en Atelier Siem Wardenaar, Noord-Zijperweg 8, Wieringerwaard
De Weerspiegeling, Lage pad 3d, Westerland
De Zonnehoek, Slingerweg 127, Hippolytushoef
Galerie 'Op de Zeebodem', Schelpenbolweg 5, Slootdorp
Tuin om 't Bospad, Veldhuis 5a, Oostwoud (alleen op zondag)woensdag 16 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf snackbar De Bonkte Hongd in Westerland voor een route door het dorp en het buitengebied: Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 16 september

Algemene Leden Vergadering belbus

Belbusvereniging Noordkop houdt haar Alegemene Ledenvergadering (ALV) dit jaar later dan gebruikelijk. In verband met de coronaperikelen is er vertraging ontstaan en de vereniging hoopt de ALV te kunnen houden om 13:30 uur.

Leden van de Belbusvereniging Noordkop kunnen zich aanmelden voor de ALV uiterlijk 31 augustus per mail (secretariaat@belbusnoordkop.nl) of per post (postbus 59, 1733 ZH Nieuwe Niedorp). Wilt u zo vriendelijk zijn uw naam, adres, woonplaats en lidmaatschap nummer te vermelden?
In de week van maandag 7 september zullen agenda, stukken en plaats van handeling worden toegezonden.
De ALV moet uiteraard kunnen voldoen aan de beperkende voorwaarden die de corona maatregelen stellen aan bijeenkomsten.Woensdag 16 september

High Tea

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu Wieringen start het nieuwe seizoen met een High Tea en een programma met leuke anekdotes en verhalen.

Aanvang 20:00 uur in Mieke's Eten & Drinken in Hippolytushoef.
Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.vrijdag 18 september

Film Eight days a week

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Eight days a week, een documentaire uit 2016 onder regie van Cherry Duyns. Filmmaker Ron Howard maakt voor deze documentaire gebruik van archiefbeelden en 'found footage' van The Beatles ten tijde van hun concertjaren van 1963 tot en met 1966.

Tijdens deze zogenaamde eerste en uiterst succesvolle periode van hun carrière is de band druk met optreden.De beelden worden ondersteund door interviews en verhalen omtrent de 250 concerten die het beroemde viertal destijds heeft gegeven.Tijdens deze zogenaamde eerste en uiterst succesvolle periode van hun carrière is de band druk met optreden. De beelden worden ondersteund door interviews en verhalen omtrent de 250 concerten die het beroemde viertal destijds heeft gegeven.

De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 19 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.woensdag 23 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf snackbar De Bonkte Hongd in Westerland voor een route door het dorp en het buitengebied: Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zondag 27 september

Kroonconcert Victor Naranjo en Carlos Gimenez

HIPPOLYTUSHOEF - Victor Naranjo (piano) en Carlos Giménez (saxofoon) geven een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Ware virtuozen zijn het al, deze twee Spaanse conservatorium studenten. Voor deze interessante combinatie van saxofoon en piano kunnen zij putten uit een groot repertoire dat in de loop der jaren ontwikkeld is. Victor en Carlos laten maar al te graag de vele mogelijkheden en de onverwachte en verbazingwekkende wereld van muziek voor deze twee instrumenten horen. Muziek van o.a. Claude Debussy, Jules Demersemann, en Alexander Glazunov.Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.woensdag 30 september

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand september is de start vanaf snackbar De Bonkte Hongd in Westerland voor een route door het dorp en het buitengebied: Het Lutjestrand, de haven van De Haukes en Noorderbuurt, er valt altijd wat te zien en te bespreken.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 3 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 7 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput Vatrop. Er si voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever, Oosterland en Polderwaardnieuwland, gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.dinsdag 13 oktober

Toneelgroep 'Op Roet'

WIERINGEN - Toneelgroep 'Op Roet' brengt voor Vrouwen van Nu Wieringen een dialoog met een vluchteling. De voorstelling is in samenwerking met Vrouwen van Nu Heiloo.

Toneelgroep 'Op Roet' brengt haar projecten het liefst naar organisaties toe. Dankzij haar mobiele infrastructuur kan 'Op Roet' op alle locaties uit de voeten. Op deze wijze brengt 'Roet' haar projecten waar ze thuis horen: voor en tussen de mensen.

De voorstelling is in de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, Heiloo; aanvang 20:00 uur. Meer informatie: vrouwenvannu.nl/noord-holland.
Aanmelden bij Ineke Naber, hjnaber@tele2.nl of telefoon: 06 5191 1772.woensdag 14 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput Vatrop. Er si voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever, Oosterland en Polderwaardnieuwland, gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Biljartkampioenschap van Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Zelden spelen zoveel Wieringer biljarters in één toernooi als dit weekeinde in Dorpshuis Hippo. Biljarters van Wieringer verenigingen strijden om het kampioenschap libre.

De organisatie is in handen van de Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.). Vrijdagavond om zeven uur wordt het toernooi officieel geopend. De eerste en volgende ronden worden vrijdagavond, zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur afgewerkt. Zondagmiddag trachten de besten zich via de kwart en halve finales te plaatsen voor de finale, die om ±16:15 uur op het programma staat. De winnaar van de finale mag zich een jaar lang Wieringer biljartkampioen noemen.

Biljartliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje een kijkje te nemen. De toegang in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg is vrij.zaterdag 17 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 21 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput Vatrop. Er si voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever, Oosterland en Polderwaardnieuwland, gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 21 oktober

Lezing over de Atlantic Wall

WESTERLAND - De Atlantic Wall staat centraal bij Vrouwen van Nu Wieringen.

Wieringer Gerard Numeijer vertelt over het ontstaan en het nut van deze Atlantic Wall en de onuitwisbare herinneringen aan de luchtoorlog boven Wieringen en de wijde omgeving in de tweede wereldoorlog.
Een verhaal met een PowerPoint presentatie en begeleidende beelden die laten zien wat er in onze omgeving is gevonden uit deze oorlog. Gerard heeft een bovengemiddelde interesse voor de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder voor de luchtoorlog.
Hij heeft begin dit jaar het 'Air-war Museum' opgericht, gelegen aan het Molenveld in Hippolytushoef. Er lagen al verschillende onderdelen in het pand van geallieerde en Duitse vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Ondertussen is er een enorm netwerk opgebouwd om zijn museum nog meer inhoud te kunnen geven...

Aanvang 20:00 uur in Café Waddenzee, Westerlanderweg 47 in Westerland.
Gasten zijn van harte welkom, entree € 10,00 (inclusief koffie/thee en consumptie).

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zondag 25 oktober

Kroonconcert Philippe Elan en Reyer Zwarts

HIPPOLYTUSHOEF - Philippe Elan (zang) en Reyer Zwarts (piano en gitaar) geven een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

'Ma France en chansons' - een reis door Frankrijk ... over de liefde uiteraard, maar zonder daarbij de literatuur, de maatschappij, de film, de kunst te vergeten. In deze muzikale reis van Edisonwinnaar Philippe: klassiekers van Charles Aznavour, Julien Clerc, Edith Piaf, Jacques Brel, Jean Ferrat, maar ook nieuwe chansons, speciaal voor deze voorstelling geschreven. Tussendoor zal Philippe aan het publiek zijn gevoelens, herinneringen en anekdotes bij deze liedjes toevertrouwen.Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.woensdag 28 oktober

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand oktober is de start vanaf de Leemput Vatrop. Er si voldoende parkeergelegenheid voor auto en fiets. Er worden afwisselende rondjes over Vatrop, Stroe, Den Oever, Oosterland en Polderwaardnieuwland, gelopen.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 29 oktober

Bezoek 'Air-war Museum'

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van Nu Wieringen brengt een bedrijfsbezoek aan het museum van Gerard Numeijer aan het Molenveld.

Gerard Numeijer heeft begin 2019 het 'Air-war Museum' opgericht. Er lagen al verschillende onderdelen in het pand van geallieerde en Duitse vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Ondertussen is er een enorm netwerk opgebouwd om het museum nog meer inhoud te kunnen geven.
De rondleiding begint om 9:30 uur.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 31 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 4 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef voor een route door en rond het dorp.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zondag 8 november

Dijkgatboscross

WIERINGERWERF - Atletiek Vereniging Wieringermeer organiseert de Dijkgatboscross in het Dijkgatbos aan de Noorderdijkweg.

Starttijden:
10:00 uur - 1.000 meter: Jongens en Meisjes tot en met 9 jaar
10:10 uur - 1.500 meter: Meiden 10 - 11 - 12 jaar
10:20 uur - 2.000 meter: Jongens 10 - 11 - 12 jaar en Meiden 13 - 14 - 15 jaar
10:35 uur - 3.000 meter: Jongens 13 - 14 - 15 jaar en Meiden 16 - 17 - 18 - 19 jaar
10:55 uur - 6.000 meter: Dames en Jongens 16 - 17 - 18 - 19 jaar
11:30 uur - 10.000 meter: Heren

Inschrijving:
In het groepsgebouw op de Snippenweide. Voorinschrijving kan via crosscircuit.nl. Na inschrijven kan in het groepsgebouw vanaf 9:00 uur.

De startnummers kunnen vanaf 9:00 uur worden opgehaald bij het wedstrijdsecretariaat in de groepsruimte.
De start is bij de parkeerplaatsen van het Dijkgatbos en finish van de cross is op de Snippenwei. Het volledige parkoers bestaat uit gras en bospaden.
Toiletten en douchegelegenheid in het groepsonderkomen op de Snippenwei.

De Dijgatboscross is een onderdeel van het Runnersworld Hoorn Crosscircuit. Op deze website ook informatie i.v.m. corona.woensdag 11 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef voor een route door en rond het dorp.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 14 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 november

Den Nederlandschtalige Top 101

HIPPOLYTUSHOEF - De geruchten hingen al heel lang in de lucht maar eindelijk zijn de grondleggers van Den Nederlandschtalige Top 101 dan toch gezwicht voor de smeekbeden. Vijfentwintig jaar na dato van de eerste editie komt er een eenmalige revival. Plaats van handeling is natuurlijk de Kasteleen (voorheen Aurorabar) aan de Nieuwstraat en traditioneel vindt het evenement de eerste zaterdag na Sint Maarten plaats.

Een feest der herkenning. Met nummers van zeer uiteenlopende muziekstijlen. Zo zou je Den Nederlandschtalige Top 101, die midden jaren negentig van de vorige eeuw voor het eerst het levenslicht zag, het beste kunnen omschrijven. Want waar komen zoveel muziekstijlen samen in één lijst? Van theatrale, meeslepende en bombastische nummers tot aan melancholieke, fragiele kunstwerken met een vleugje romantiek en vileine teksten. En van Carnavaleske hoempapa muziek en tranentrekkende smartlappen tot politiek beladen songs met een maatschappelijke kritische boodschap. Ook duiken er in het dialect gezongen nummers en liedjes met een Caribische sound zomaar op in de lijst. Als het aan één van de organisatoren ligt, wordt zelfs opera en operette niet geschuwd. Eéén ding staat vast. Een lach of een traan is nooit ver weg.
De nummers zullen, zoals te doen gebruikelijk, zowel van vinyl als live te horen zijn.

Voor verder informatie verwijst de organisatie naar zijn Facebook pagina.woensdag 18 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef voor een route door en rond het dorp.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.woensdag 18 november

Schrijfster José Kruijer

HIPPOLYTUSHOEF - Schrijfster José Kruijer vertelt bij Vrouwen van Nu Wieringen over haar boek 'Manzanilla'.

Hester verhuist met haar gezin naar een oud familiehuis in 't fraaie duindorp Schoorl. Haar echtgenoot belooft hen een prachtige zomer met hun gezin en familie. Dat valt voor haar nog te bezien.
Twee hartsvriendinnen krijgen - na hun afstuderen - een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest.

Aanvang 20:00 uur in Café Waddenzee, Westerlanderweg 47 in Westerland.
Gasten zijn van harte welkom, entree € 10,00 (inclusief koffie/thee en consumptie).

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 21 en zondag 22 november

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het twaalfde Koppel-klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt met vaste maat gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur; de zaal gaat een uur eerder open. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze. Het beste koppel krijgt aan het eind van het toernooi op zondagmiddag een wisselbeker uitgereikt. Die wordt verdedigd door Riet en Cor Theunissen. Voor de eerste drie koppels zijn er bovendien goed gevulde boodschappentassen te winnen. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking. Daarnaast kunnen nog leuke andere prijzen worden gewonnen met het klaverjassen of in de verloting op zondag.

Het klaverjasweekend is vooral een gezelligheidstoernooi. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per persoon, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Koppels kunnen zich aanmelden bij Peter Theunissen, tel.06 1213 0691 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.

Op donderdagmiddag vanaf 13:00 uur kunnen de koppels vast wat oefenen tijdens de SOOS van de D.A.S. Dan kan er uiteraard ook vrij worden gebiljart of gewoon ff bijklessen aan de ronde tafel.zondag 22 november

Kroonconcert Ekaterina Levental

HIPPOLYTUSHOEF - Ekaterina Levental (harp, zang en voordracht) geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

'De Weg' vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental. Over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie toen zij en haar familie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. Een bijzonder en herkenbaar verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener.
Ze speelt harp, zingt, danst en vertelt over hoe ze haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Geïllustreerd met prachtige muziek.Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.woensdag 25 november

Wandelen op Wieringen

WIERINGEN - Kom in beweging en in contact tijdens het wandelen op Wieringen met Vrouwen van Nu. Wekelijks wandelt de groep op de woensdagmiddag over Wieringen.

Niet alleen de routes zijn elke week weer anders, ook de natuur laat zich steeds weer anders zien en het is bovenal gezellig om met elkaar te wandelen en te genieten van de omgeving. Het Wieringer ommetje is op Wieringen ook een bekend gezegde. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 à 4 km en een lange route van 5 à 6 km. Er wordt gestart om 13:30 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de maand november is de start vanaf het Kerkplein in Hippolytushoef voor een route door en rond het dorp.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zaterdag 28 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.11, 12, 13, 18 december t/m 3 januari

Winterevenement in het Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum zet deze winter een nieuw evenement op de agenda. Bezoekers wandelen door de sfeervolle straatjes van het buitenmuseum en zien bij het gluren door de ramen binnen onverwachte dingen. Verwonder je over wat je ziet in de huisjes en beleef het museum op een verrassende manier.

Kom gluren
Het buitenmuseum is tijdens dit evenement sfeervol verlicht en vanuit het gehele Zuiderzeegebied zijn er spannende objecten en rare verhalen verzameld. Wandel op eigen gelegenheid door de pittoreske straatjes in het buitenmuseum, bekijk de uitgelichte objecten, luister naar de verhalen en gluur ongegeneerd naar binnen. Kinderen kunnen speuren naar de nieuwe mascotte, Marretje de meeuw, aan de slag gaan met het maken van een driekoningenster en het schimmenspel spelen. Wat is er nog meer te ontdekken in het Zuiderzeemuseum?


Foto Paul van Riel

Winters genieten
Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Er zijn heerlijke winterse lekkernijen te verkrijgen en in het museumrestaurant het Amsterdams Huis kan gedineerd worden.

Het evenement vindt in de namiddag en avonduren plaats op 11, 12, 13 (optie) en 18 december en de gehele kerstvakantie 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 (m.u.v. 24, 25 en 31 december en 1 januari).
De toegang is € 17,00 voor volwassenen en € 11,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Met een Museumkaart, BGL-VIP kaart of Vriendenpas is de entree gratis.
Houd www.zuiderzeemuseum.nlin de gaten voor actuele informatie.zaterdag 12 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 16 december

Kerstviering

HIPPOLYTUSHOEF - Als afsluiting van het jaar 2020 viert Vrouwen van Nu Wieringen haar traditionele Kerstviering in de Hippolytuskerk.

Het programma wordt verzorgd door het Michaëlskoor Oosterland.
Aanvang: 20:00 uur in de Hippolytuskerk, Kerkplein 1 in Hippolytushoef.

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/wieringen.zondag 24 januari

Kroonconcert Jacob Olie Trio

HIPPOLYTUSHOEF - Het Jacob Olie Trio (viool, cello en piano) geeft een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Het Jacob Olie Trio bestaat uit Diet Tilanus (viool), Jurrian van der Zanden (cello) en Jacobus den Herder (piano), Dit jeugdige pianotrio is gloednieuw, maar de drie leden zijn doorgewinterde topmusici, die op gedreven wijze hun muziek ten gehore brengen. Genoemd naar de Amsterdamse fotograaf Jacob Olie spelen zij zoals hij fotografeerde: met een oog en een oor voor schoonheid, compositie en waarachtig samenspel.In het programma 'Folk Sounds' brengen zij muziek uit verschillende streken, van Anton Arenski, Frank Martin, en van Antonín Dvořák diens beroemde Dumky trio.

Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.zondag 28 februari

Kroonconcert The Wheelbarrowband

HIPPOLYTUSHOEF - The Wheelbarrowband geeft bij kaarslicht een Kroonconcert vol Ierse muziek in de Hippolytuskerk.

The Wheelbarrowband, opgericht in 'The Irish Cottage' te Oude Niedorp, bestaat uit vijf gedreven muzikanten. Ze spelen allerlei soorten bekende Ierse en Schotse songs. Maar ook actuele liedjes zijn bij hun in goede handen. De Wheelbarrowband staat garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door de juiste mix van muziek en de leuke praatjes tussendoor, vaak doorspekt met humor.Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.zondag 28 maart

Kroonconcert Duo Fernando Cordas en Izhar Elias

HIPPOLYTUSHOEF - Gitaristen Fernando Cordas en Izhar Elias geven een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk.

Laat u betoveren door deze twee meestergitaristen met hun programma 'Aranjuez, ma pensée', met bekende 19e-eeuwse meesterwerken uit de Italiaanse opera en de Weense salons. Met muziek van o.a. Franz Schubert en Ludwig van Beethoven, maar ook met Spaans vuur en warme klanken van o.a. Isaac Albéniz en Joaquín Rodrigo. Dit alles komt extra tot leven door de interessante toelichtingen van de artiesten. Op het podium staan maar liefst acht verschillende gitaren!Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 17,50, inclusief een consumptie in de pauze. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Vanwege de coronamaatregelen zijn toegangskaarten alleen verkrijgbaar via de voorverkoop op www.dekroonconcerten.nl of per telefoon bij Gideon van Beek: 0227-720204.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
TFC in de Aurorabar (1996) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...