De Cultuurschuur gaat weer open
Uitgegeven op 31-07-2020 om 18:07  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Op maandag 16 maart sloten alle deuren van de Cultuurschuur, omdat ons land in Lock Down ging. Een hele schok voor vrijwilligers, huurders en bezoekers.

Slecht 's morgens vroeg kon men naar binnen om door de dames van Starlet bloed te laten prikken. Pas vanaf mei waren bibliotheekbezoekers weer enkele uren per week welkom.
Langzaam werden enkele huurders weer actief en ontvingen zij beperkt en op afspraak wat clientèle. Iedereen trof maatregelen om het gevaar op besmetting zo klein mogelijk te houden. Daarbij hoorde rust in de pers; geen 'onnodig' bezoek aan de Cultuurschuur!

Inmiddels is de bibliotheek weer geheel open; een boek uitzoeken en lekker lezen hebben velen gemist. Voorzichtig staat ook weer een kan koffie op de tafel in de hal. Niet te dicht bij elkaar kan men er weer een krant lezen, een praatje maken of de kunst aan de muur en in de vitrines bekijken. Nu nog kunst van 'eigen' huurders, maar in september weer een nieuwe expositie.

Ondertussen wordt er druk gewerkt aan een kleinschalig theater- en filmprogramma voor het komend najaar. Ook het verenigingsleven maakt zich klaar voor een nieuw, enigszins aangepast seizoen. Dat betekent wellicht geen grote evenementen, maar zeker wel kleinschalige bezigheden en gezelligheid.

Langzaam maar zeker hoopt de Cultuurschuur de functie als Cultureel en Sociaal hart van de Wieringermeer weer volledig te kunnen vervullen met in acht neming van de bekende maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 12.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bootdienst - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...