ZUWI HD-Racing gaat volgende maand van start in IDM, Viking Reclame maakt hem mooi
Uitgegeven op 30-07-2020 om 01:40  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN/STAPHORST - Ze hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf 15 augustus start ook het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft kampioenschap motorracen met het gecombineerde Wieringer en Staphorster raceteam ZUWI HD-Racing. Doel is om van 2 naar 1 te gaan dit jaar met coureur Rick Dunnik op de R3 in de Supersport 300 klasse. Het team heeft ook dit jaar de steun van YAMAHA Deutschland, daar zijn zij verguld mee.

Er staan acht wedstrijden op de kalender, de eerste twee en Nederland op het TT Circuit, daarna zes keer in Duitsland. Helaas zijn de wedstrijden in Oostenrijk, Tsjechië en België afgelast door de griep.

Dit jaar had het team een wildcard verdiend voor deelname aan het wereldkampioenschap Supersport 300, vette pech, een virus gooide roet in het eten. De wedstrijd in april in Assen werd, net zoals alles in de wereld, afgelast. Maar nu kan er onder beperkingen toch weer geracet worden.Het team wil met een nieuwe uitstraling aan de start verschijnen. Vorig jaar was het Reclamestek uit Wieringerwerf die het uiterlijk van de motor verzorgde. Het bedrijf heeft het nu veel drukker met andere activiteiten en om die reden is in goed overleg Viking Reclame in Hippolytushoef benaderd om de YAMAHA van een nieuwe 'livery' te voorzien. Richard heeft al veel ervaring met racemotoren, samen met zijn zoon gaan zij ervoor zorgen dat de motor op zal vallen op de circuits. Helaas mag er geen publiek aanwezig zijn tijdens de races maar worden de wedstrijden wel rechtstreeks op televisie uitgezonden via You-Tube. Vorig jaar was tijdens de laatste wedstrijden in Hockenheim de eerste test, daarna zijn de beelden vele duizenden keren bekeken. Onderop dit bericht ziet u de laatste wedstrijd van Rick die hij met overmacht won.Woensdag is de YAMAHA bij Richard en Mart Wigbout afgeleverd, zodra de nieuwe 'look' klaar is ziet u dit hier als eerste. Het team heeft daar al het vertrouwen in.

De live-uitzendingen van de wedstrijden van het raceteam worden rechtstreeks via Wieringernieuws gelinkt, dit melden wij ruim van tevoren zodat u het kunt volgen. Vorig jaar racete Rick in totaal 18 wedstrijden waarvan hij er zes won en twaalf keer bij elkaar een podiumplaats behaalde. ZUWI-Racing is historisch verbonden met NELON Racing van Nels Lont, samen willen de teams Noord-Holland op de kaart zetten in de motorsport.


Motoport Hippolytushoef gunt vanaf de start van ZUWI Racing het vertrouwen in het Wieringer raceteam, de prestaties zijn er ook naar. Rick Dunnik start altijd vanaf de eerste rij, een klasbak. Motoport Hippolytushoef is erkend YAMAHA dealer voor Noord-Holland en Friesland en steunt om deze reden het team. Op de foto ziet u een paar grote Ducati's, wellicht over een paar jaar....

Motorracen is niet goedkoop, ZUWI HD-Racing is blij met de steun van de sponsoren, zo zijn dit op Wieringen:

Tent op de Haven
Motoport Hippolytushoef
Viking Reclame
Niste Montage
Pruim Duynker Autoschade
Bouwbedrijf Hollands Kroon
Garage De Vries-Van Hal
Automobielbedrijf Leon Slijkerman
Van Beveren Infra
Strandthuijs Lutje
Westerink Montage, Keppel Bouw
Slagerij Ottens
Bakker Edwin Bellis
Nelon Projectmanagement
Wieringernieuws.nl
Hippo Casino
Fedor
Selie Transport


Winst voor Rick in laatste wedstrijd 2019, met overmacht...


(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Volkswagen Touareg Youngtimer bijtelling vriendelijk
€ 6.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins in gesprek met Kolff - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...