Inhoutgevers
Uitgegeven op 31-07-2020 om 15:29  |  link  |  bewaar  |  print

Hoe worden de kosten rond het Wieringer Skuutje WR60 gefinancierd?

DEN OEVER - De restauratie van het Skuutje is indertijd betaald middels giften van verschillende personen en bedrijven. Ook de subsidies van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Goede Doelen Nh1816 vormden een belangrijke bijdrage. Toen het schip in 2015 weer in de vaart kwam, moest vervolgens de jaarlijkse exploitatie gefinancierd worden.Tien bedrijven op en om Wieringen waren bereid voor meerdere jaren ondersteuning te geven. Deze bedrijven vormen als Inhoutgevers (de inhouten zijn de dwarsscheepse verbanden in een schip: de knieën, zitters en dekenpoten) de kern van de financiële ondersteuning.
Inhoutgevers kunnen jaarlijks een dag over schip met schipper beschikken.

De 10 Inhoutgevers:


Behalve de ondersteuning door de 10 Inhoutgevers wordt het Skuutje ook nog ondersteund door giften van de gemeente Hollands Kroon, opvarenden en andere personen en organisaties die het Skuutje een warm hart toedragen.
Belangrijke jaarlijkse kosten zijn de hellingbeurt en de verzekering. Daarnaast wordt ook elk jaar geld opzij gelegd voor toekomstige reparaties en restauraties: het blijft een houten schip waar regelmatig groot onderhoud aan moet worden verricht.
Het is duidelijk dat er veel tijd wordt besteed om de financiën rond het Skuutje gezond te houden. Giften blijven door verminderde inkomsten vanwege Covid-19 meer dan welkom. Meer informatie op www.wr60.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De eerste verbinding met de vaste wal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...