Werkplaats en ontmoetingsruimte
Uitgegeven op 30-07-2020 om 15:07  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Deze zomer is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan: bij de Historische Hoek in de haven is een werkplaats en ontmoetingsruimte gerealiseerd! Deze ruimte is bestemd voor activiteiten rond de schepen die hun ligplaats hebben in de Historische Hoek.

In mei legde het constructiebedrijf Kiljan uit Den Helder op blokken van beton een stalen constructie (het gebouw staat 1,8 m boven de kade omdat de haven een paar keer per jaar door hoogwater en opstuwende wind onder water loopt). In juni volgde bouwbedrijf Garden Pleasure uit Breezand die op het stalen frame een houten gebouw plaatste.
Al deze werkzaamheden, de voorbereidingen daarvoor en de afwerking worden en werden ondersteund door een grote groep van vrijwilligers die hand- en spandiensten verrichten. Bij elkaar is door de vrijwilligers nu al ruim 1.600 uur aan ondersteuning verricht.
Dankzij subsidies van Leader en het Waddenfonds is de financiering van de werkplaats op een haar na rond. Het vertrouwen is dat ook het laatste gat in de begroting opgevuld gaat worden. Iedere ondersteuning blijft daarom welkom!Het gebouw, de vloer en het verfwerk zijn inmiddels afgerond. Er wordt nog gewerkt aan de inrichting, de nuts-aansluitingen en informatieborden. Dat zal nog geruime tijd in beslag nemen.
Als ook dat gerealiseerd is krijgt Den Oever de beschikking over een Historische Hoek waar behalve het bekijken van en varen met de voormalige vissersschepen ook informatie is te vinden over de visserij van vroeger en de ambachten die daar nauw mee verbonden waren (touw slaan, netten boeten, zeilen maken, houtbewerking enz.). Zie ook www.onew.nl.

Ondanks dat de werkplaats en ontmoetingsruimte nog niet 'af' is, blijkt dat de Historische Hoek nu al erg aantrekkelijk is voor bezoekers aan de haven van Den Oever. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de bankjes op de haven en men komt regelmatig langs voor informatie en bezoek aan de schepen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota Rav4 2.0 Style Van exclusief btw/bpm
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop Fiat 500 1.0 twin air pop 2014
€ 6.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Doves - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...