Nominatie kandidaten voor Cultuurprijs is open
Uitgegeven op 02-12-2020 om 00:01  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Elke inwoner van Hollands Kroon kan vanaf 1 januari tot 1 maart een vereniging, stichting of een persoon die zich onderscheiden heeft op het gebied van muziek, cultureel erfgoed, toneel, dans, beeldende kunst, literatuur enz. voordragen voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2021.

Het advies destijds voor een Cultuurprijs gedaan door het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) is enthousiast overgenomen door het gemeentebestuur. De cultuurprijs is € 5.000,- en wordt eenmaal per twee jaar uitgeloofd. In het andere jaar zal een stimuleringsprijs worden uitgereikt.

In maart zal het CPHK een shortlist van maximaal vijf genomineerden inclusief onderbouwing vaststellen. De vijf genomineerden worden openbaar gemaakt op de website van het CPHK. Er moet sprake zijn van een prestatie op het gebied van cultuur die van uitzonderlijke meerwaarde is voor de gemeente en waarbij er een verbinding is met de gemeente Hollands Kroon. De Cultuurprijs wordt toegekend aan een persoon/instelling met een aantoonbare staat van verdienste.

Vervolgens mag elke inwoner van Hollands Kroon in april één stem uitbrengen op één van de genomineerden via de website van het CPHK of per post. Daarna buigt een vijfkoppige jury van onafhankelijk experts in mei zich over de vijf genomineerden en kiest een winnaar waarbij de uitkomst van de publiekstemming meetelt voor één derde in het eindoordeel.
De prijsuitreiking van de Cultuurprijs Hollands Kroon zal naar verwachting tijdens een netwerkdag van het CPHK in juni plaatsvinden.

De nominatie kan online plaatsvinden of per post. Voor nominatie en meer informatie ga naar www.cphk.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 12.745,-

Te koop Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+ 2017
€ 8.490,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Caf Paul Kaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...