Chatfunctie ingevoerd bij Veilig Thuis
Uitgegeven op 27-05-2020 om 14:30  |  link  |  bewaar  |  print

VEILIG THUIS NOORD - Holland Noord, kent de mogelijkheid om met hen te chatten. Chat brengt extra mogelijkheid voor advies over huiselijk geweld en kindermishandeling.

Debbie Maas, voorzitter van het Landelijk Netwerk Veilig Thuis: "Veilig Thuis is sinds de start in 2015 telefonisch altijd bereikbaar. Maar bellen kan soms lastig zijn als je te maken hebt met huiselijk geweld of kindermishandeling. Zeker in deze periode dat we meer met elkaar thuis zijn, willen wij een extra mogelijkheid bieden om contact op te nemen met Veilig Thuis. Vandaar dat wij het initiatief hebben genomen om ook via de chat bereikbaar te zijn."

De Veilig Thuis organisaties maken zich - zeker ook in deze tijd van de coronamaatregelen - zorgen over slachtoffers van huiselijk of seksueel geweld of kindermishandeling die niet zelf in staat zijn om te bellen, omdat bijvoorbeeld de pleger hen voortdurend in de gaten houdt. Daarom is er op verschillende locaties in het land gestart met het verbeteren van de online bereikbaarheid. Bij alle Veilig Thuis organisaties is een chatfunctie ingericht op hun website. De medewerkers achter de chat zijn de afgelopen weken getraind in het voeren van een chatgesprek bij Veilig Thuis.

100 procent anoniem
Debbie Maas: "De chat is bedoeld voor mensen die zelf te maken hebben met huiselijk geweld of kindermishandeling en voor omstanders. Het chatten met Veilig Thuis kan 100 procent anoniem. Het chatgesprek is niet te herleiden naar een persoon." Via de chat kan overigens geen officiële melding worden gedaan, laat Veilig Thuis weten. Debbie Maas: "Daarvoor zijn meer gegevens nodig dan we via de chat uitwisselen. Tijdens het chatten zal Veilig Thuis - als dat gewenst is - helpen bij het formuleren van een melding, waarbij acties om het geweld te stoppen altijd in afstemming worden gedaan."
De chatfunctie bij Veilig Thuis is een pilot. Debbie Maas: "Tijdens deze periode van de coronamaatregelen kijken we naar het gebruik van de chat. Na evaluatie beoordelen we dan of we de chat in de lucht moeten en kunnen houden."

Via de website
Mensen kunnen ook via de website van Veilig Thuis Noord-Holland Noord en via www.veiligthuis.nl bij het advies- en meldpunt terecht met hun vragen over huiselijk geweld en kindermishandeling. De chat is overal in het land op alle werkdagen van 09:00-17:00 uur bemenst. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week operationeel. De 26 Veilig Thuis organisaties voeren samen gemiddeld per maand zo'n 9.000 adviesgesprekken en krijgen maandelijks een kleine 11.000 meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling (CBS overzicht 2019).

Vragen of informatie?
Veilig Thuis Noord-Holland Noord - Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling - is er voor iedereen, jong en oud en professionals, die te maken heeft met huiselijk geweld, ouderen- en/of kindermishandeling bij henzelf of in hun omgeving. Voor vragen of meer informatie over Veilig Thuis kan men bellen naar 0800-2000 (gratis)/088-01 00 502 (lokaal tarief) of mailen info@vtnhn.nl. Zie ook www.veiligthuisnhn.nl.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Evert van der Laan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...